Zakazana glavna rasprava Marku Grgiću zbog prometne nezgode sa smrtnim posljedicama

ljubuski.info

Marko Grgić (21) iz Ljubuškog se izjasnio kako nije kriv zbog kaznenog djela Teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336 st. 2 u vezi s kaznenim djelom Ugrožavanja javnog prometa iz čl. 332 st. 1 KZ F BiH, gdje ga se tereti da je ugrozio javni promet posljedicom čega je jedna osoba preminula.

Slijedom toga slučaja Županijski sud u Širokom Brijegu zakazao je glavnu raspravu za dan 24.1.2018. godine. Točnije glavnu raspravu će voditi Vijeće toga suda obzirom na propisanu kaznu zatvora od najmanje jedne godine za kazneno djelo koje se optuženom stavlja na teret, potvrdio je Josip Aničić, viši stručni suradnik za odnose s javnost Županijskog tužiteljstva ZHŽ.

Marko Grgić je 1.3.2017. godine u mjestu Proboj, općina Ljubuški, upravljao svojim vozilom BMW. Prilikom upravljanja optuženi je bio pod utjecajem alkohola od 0,96 promila i kretao se brzinom od oko 96 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 40 km/h. Dakle, optuženi se tereti da je bio svjestan da takvim radnjama grubo i bezobzirno krši propise i da zbog toga može izazvati opasnost za druge sudionike u prometu, i na to je pristao. Pri takvoj vožnji optuženi je ulaskom u jednu krivinu izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u metalni rasvjetni stup. U tom trenutku na suvozačevom mjestu nalazio se V.M. koji je zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je i preminuo dana 18.3.2017. godine u SKB Mostar.

Glas naroda

Treba njemu neka gora kazna...96 ili mozda preko 120 na sat, auto se ne može saviti s tom brzinom oko stuba onako, culi 96 na sat, ko mu je to sredio?

Kaze nije kriv sta se desi ko je kriv, izgleda da ima vezu pa ce se to sredit, malo uvjetno i gotovo

šta radi stup kraj ceste? dovoljno je da malo porosi po onome što nazivaju cestom i brzina od 40 kmh da čovik izgubi glavu

Zakazana glavna rasprava Marku Grgiću zbog prometne nezgode sa smrtnim posljedicama

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari