Što je sve pronađeno kod kradljivaca po Hercegovini

ljubuski.info

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ZHŽ, u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanske županije, rasvijetlili su 13 teških kaznenih djela počinjenih u prethodnih nekoliko tjedana na širem području općine Posušje i Grude. Ovim kaznenim djelima građanima je pričinjena velika materijalna šteta a veliki dio otuđenog novca i drugih vrijednih predmeta je pronađen i biti će vraćeni vlasnicima kada se za to steknu zakonom propisani uvjeti.

Dana 27.10.2020. godine tijekom noći, NN počinitelji provalili su u ukupno 6 butika i ugostiteljskih objekata u Posušju te su iz istih otuđili određenu svotu novca.

U razdoblju od 4.11. do 5.12. provaljeno je u 7 obiteljskih kuća, od kojih je 6 sa područja Posušja i jedna iz Gruda, iz kojih je otuđena velika svota novca kao i veća količina nakita i ručnih satova velike vrijednosti. O drskosti i bezobzirnosti počinitelja najbolje svjedoči podatak da su neke provale izvršene u ranim večernjim satima, u vrijeme dok su se ukućani nalazili u kućama.

U cilju rasvjetljavanja ovih kaznenih djela Sektor kriminalističke policije MUP-a ZHŽ zaveo je akciju u kojoj su bili uključeni i policijski službenici PU Posušje, PU Grude i Sektor uniformirane policije ZHŽ, a tijekom koje je ostvarena krajnje profesionalna suradnja s MUP-om Srednjobosanske županije.

Nakon što su policijski službenici došli do saznanja o mogućim počiniteljima, koji imaju prebivalište na području Srednjobosanske županije, uz suglasnost postupajućeg tužitelja, od nadležnog Suda zatražena je i dobivena Naredba za pretrage obiteljskih kuća, okućnica, pratećih objekata i vozila koji isti koriste.

Dana 10.12.2020. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a ZHŽ, zajedno sa kriminalističkom policijom MUP-a Srednjobosanske županije i uz asistenciju Specijalne policije MUP-a Srednjobosanske županije, izvršili su pretrage obiteljskih kuća, okućnica, pratećih objekata i vozila kod osoba M.V.(1987), S.R.(1980) s područja općine Vitez i A.H.(1987) s područja općine Travnik.

Prilikom izvršenja pretraga privremeno su oduzeti: veća svota novca, veći broj ručnih satova i nakita za koje postoje osnovi sumnje da potječu iz navedenih kaznenih djela. Nadalje, privremeno su oduzeti profesionalni provalnički alat, pmv marke "Audi" koje su počinitelji koristili pri izvršenju kaznenih djela, veći broj mobitela, kartica i drugih predmeta za koje postoje osnovi sumnje da su korišteni pri izvršenju navedenih kaznenih djela.

Također, pronađeni su i izuzeti i drugi predmeti za koje postoje indicije da potječu iz teških krađa počinjenih u drugim dijelovima države, te je već ostvaren kontakt i sa drugim policijskim Agencijama s područja F BiH.

M.V., A.H. i S.R. zbog osnova sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela su lišeni slobode. U službenim prostorijama PU Grude, policijski službenici Uprave policije MUP-a ZHŽ, izvršili su kriminalističku obradu nad istima. Nakon završetka kriminalističke obrade, uz Izvješće o počinjenim kaznenim djelima, M.V., A.H. i S.R. predani su postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu na daljnje postupanje.

Na kraju, ovom prilikom želimo pohvaliti sve policijske službenike uključene u ovu akciju zbog iskazanog profesionalizma, te želimo zahvaliti MUP-u Srednjobosanske županije na suradnji.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
MUP ZHŽ

Glas naroda

koliko vidim nijedna firma,nijedna marka poreznih obveznika kod njih nije pronađena

Ruke im treba polomit do jednom, a policiju nagradit za ovaj čin.

I ruke i noge polomit .

Ako umene provale samo izvadit ono ispod jastuka i rešen problem.

Opljackali su vise kuca, odnijeli sve sto je vrijedno, novac i nakit i satove...
Nakit i satovi se mogu prepoznati i vratiti vlasnicima. A kako za novac, novac nema oznaku vlasnika, kojim vlasnicima ce vratiti novac?

Nisu ništa opljačkali, nepismen si i neobrazovan da bi znao da pljačka i lopovluk nemaju veze međuse...

"medjuse"
E bas pokazujes obrazovsnost i poznavanje osnova pravopisa.
Da ti kazem pravu istinu, [ * neprimjereno * ] si po rodjenju i takav ces biti i zakopan.

Kad ce ove sto migrante prebacuju ,preko bijače pa ih lovacke kamere hvataju

samo objavit slike

Za ovog sto kaze da pljacka i lopovluk nemaju veze.
[ * neprimjereno * ]e to je jedno te isto.

Kako je isto panglune kad za pljačku ideš više godina u zatvor a za lopovluk par mjeseci.

Bravo !!! Slike puno ime i prezime,dok budu inicijali uvijek će biti klemptomalije

Otkud UPoštena ČOVIKA toliko zlato i satovi i velik novac koto more na današnji VAKAT imat sat od pet iljafa eura i velike vridnosti pošten čovik jedva spaja kraj sa krajom eto ja onako nemojte mi šta zamorit

Dobro smo95

Samo ixsss

Što je sve pronađeno kod kradljivaca po Hercegovini
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari