Potvrđena optužnica zbog nesreće sa smrtnim ishodom

ljubuski.info

Potvrđena je optužnica protiv 20-godišnjeg optuženika Marka Braćića koji je skrivio prometnu nesreću u lipnju 2016. godine u mjesto Sovići - Most kod Gruda u kojoj je poginuo 22-godišnji motociklist J.B..
Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke podignutu protiv Marka Braćića (20) zbog kaznenog djela Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336 st. 4 u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa iz čl. 332 st. 3 Kaznenog zakona F BiH, izjavio je viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Josip Aničić.

Braćiću prijeti kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina

Optuženiku Marku Braćiću stavlja se na teret da je 16. listopada 2016. godine, oko 17.00 sati u mjestu Sovići - Most, općina Grude, upravljajući svojim osobnim vozilom marke Golf, prilikom uključivanja s lokalne ceste obilježene znakom "STOP" na magistralnu cestu M-6 Gorica - Grude, oduzeo pravo prvenstva prolaza motociklu marke Kawasak kojim je upravljao J.B., jer se prethodno nije uvjerio da se može uključiti na magistralnu cestu bez opasnosti za druge sudionike u prometu, već je olako držao da će i na taj način vožnju uspješno obaviti, u čemu nije uspio, uslijed čega je došlo do sudara njegovog vozila s motociklom, kada je J.B. zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

Dakle, optuženiku se stavlja na teret da se sudjelujući u prometu na cestama nije pridržavao prometnih propisa i time tako iz nehaja ugrozio javni promet, da je doveo u opasnost život ljudi, posljedicom čega je jedna osoba smrtno stradala, objašnjava Aničić.

Prilikom izjašnjenja o krivnji optuženik Marko Baćić pred Općinskim sudom u Ljubuškom izjasnio se da se ne osjeća krivim za kazneno djelo koje mu se optužnicom Tužiteljstva ŽZH stavlja na teret.

S obzirom da je optuženi porekao krivnju, predmet će se proslijediti sucu s ciljem zakazivanja glavne rasprave.

bljesak.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari