Humčani priredili "Pozdrav ljetu"

ljubuski.info

Prisjetimo se početka proljeća i mnogih pandemijski mjera i ograničenja, prisjetimo se i onih životnih navika koje nam odjedanput uskratiše!

Nismo bili dobrodošli na javnim mjestima, unosili smo nemir među ljude oko sebe ako se pojavimo bez maske na licu. Medicina umisli da je svemoćna, stekli smo dojam da joj nisu potrebni ni cjepiva ni lijekovi kojih tako i tako nema, stadoše uvjeravati kako je jedini problem što nesavjesni građani ne poštuju njihove upute.

Više se nije moglo na uobičajenim mjestima sjediti ni uz prvu jutarnju kavu, jedino je rijeka Trebižat imala razumijevanja prema svim ljudima dobre volje.
Trebižat privuče i ugosti mnoge šetače na svojim obalnim puteljcima, a kad se sunce izdiže visoko i poče pržiti, rijeka utiša bučne vode i opet ponudi mnoga bistra kupališta.

Mještani sami spontano nađoše utočište i izolaciju na uobičajenim seoskim plažama, pojedini se zaseoci udružiše, prije podnevnih televizijskih vijesti svi se zapute prema svom dijelu obale. Humčani su među prvima otvorili sezonu kupanja na Malim brzacima i tako ostali samoizolirani od pandemijskih vijesti koje su često pretjerano unosile nemir među obične ljude.

Na kupalištima nema nikakve žurbe, često je odgađan povratak kući uz roštilj ili uštipke spremane tik uz rijeku. Nikom se nije žurilo na večernj dnevnik, postade navika s obale promatrati zalazak sunca, a nakon zalaska sunca mnogi još ostadoše, pečeni su kukuruzi na žaru dugo u noć.

Nije bilo moguće zaustavit vrijeme i sunce nasred neba, zato svakom lijepom ugođaju brzo dođe kraj!

Opraštanjem od sezone kupanja atraktivnim skokovima u vodu odavno je postala uobičajena navika među kupačima.
Ovu su sezonu na Malim brzacima kupači odlučili zatvoriti na neobičan način u nizu pojedinačnih skokova uz poštivanje "korona razmaka" s obaveznim zaštitnim maskama na licu.
Na taj su način atraktivnim skokovima uputili pozdrav ljetu, i valjda oprost koroni, oprostili joj pored svih priređenih nevolja, ograničenja i zabrana, jer je mnoge vezala uz rijeku i omogućila im jedno opušteno dugo toplo ljeto.

Nakon oproštajnih skokova, druga skupina kupača svojim tijelima pokušaše pregraditi rijeku kako bi još barem na kratko zadržali i usporili Male brzake da tako brzo ne žure prema moru.

A rijeka svojim brzacima još jače zapjeni i zažubori, verući se i prskajući kroz poredane kupače, nastavi ispunjavati svoju vječnu zadeću - teći prema moru i nekako ujedinjavat sva kupališta i plaže, svaku će kapljicu svoje bistre vode, kroz određeno razdoblje, izmješati sa svim plažama i morima cijeloga svijeta!

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Krešo Vujević

Glas naroda

Pozdrav ljetu i lijepim skokovima Humčana!

https://youtu.be/ce_R7MnvlNo

(Mali brzaci) uvjek bili brzaci, sastavci, cerovac, Matina brana itd. Kakvi mali brzaci

Humčanski plostnici... hajde majčin sine izroni pjesak u Cicinom viru, kad se vraćaš -sjetiš se Ante Markovića i kad je marka bila sedam...isto u Velikim Pjenama u Baščini a u željegošću nemoguće, ima riba neznaš jeli balvan ili riba dok ne primakneš na 5-6 metara...

Mutna voda od punoglavaca se nista nevidi

Umčani ovo je dobro da je početak lita a posto je kraj čini se da triba još nijansu popravit.Na čevelju dogodine!

Humčani priredili "Pozdrav ljetu"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari