Potres kod Gruda 4,6 stupnjeva po Richteru

ljubuski.info

Učenici iz tri škole na području Gruda bili su evakuirani nakon što je potres jačine 4,6 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici pogodio područje zapadne Hercegovine.

Dobili smo informaciju iz dvije osnovne škole s područja Općine Grude da su učenici evakuirani nakon potresa. Nakon desetak minuta učenici su se zajedno s nastavnicima vratili u učionice te je nastava nastavljena, izjavio je ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović.

Riječ je o Osnovnoj školi Antuna Branka i Stanislava Šimića u Drinovcima te Osnovnoj školi fra Stipana Vrljića u Gorici koje se nalaze uz sami epicentar potresa.

Epicentar potresa, koji se dogodio u ponedjeljak u 10:29 sati, bio je 7 kilometara zapadno od Gruda, točnije u selu Drinovci u blizini jezera Krenica na dubini od 10 kilometara.

Za sada imamo jednu prijavu. Urušila se velika stijena u dvorište obiteljske kuće u Grudskom Vrilu. Na svu sreću nitko nije ozlijeđen, potvrdio je ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović.

Jabuka.tv

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari