Za obnovu Gimnazije u Ljubuškom 160.000 KM

ljubuski.info

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačke županije Zvonimir Širić potpisali su ugovor o financijskoj potpori Zapadnohercegovačke županije projektu obnove Gimnazije Ljubuški.

Potpisanim ugovorom predviđa se financijska potpora planiranim radovima u iznosu od 160.000 KM. Događaju su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, dopredsjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije i ministrica financija Blagica Leko, ministar unutarnjih poslova ZHŽ-a Mladen Bebek i ravnatelj Gimnazije Ljubuški Leopold Mandić.

Idući tjedan idemo s natječajem za unutarnje radove vrijednosti iznad pola milijuna konvertibilnih maraka, a naša županija nam je ovim ugovorom pomogla s iznosom od 160.000 KM i to će nam uvelike olakšati financirati taj nemali iznos. Posljednjih godina kontinuirano ulažemo značajna financijska sredstva u obnovu škola.

Godine 2019. bilo je posljednje veliko ulaganje u prizemlje škole, a sada se nastavljaju radovi na katu i potkrovlju te s time završavamo obnovu Gimnazije, dok smo prošle godine uložili financijska sredstva u strukovnu školu na vanjskom uređenju, a u idućim godinama planiramo i unutarnje uređenje škole - rekao je gradonačelnik Markotić te zahvalio Vladi Zapadnohercegovačke županije i Ministarstvu prostornog uređenja graditeljstva i zaštite okoliša na potpori.

Kad je riječ o samim radovima, planirana je obnova unutarnjih prostora nadzemnih etaža zgrade Gimnazije. Intervencije su usmjerene na obnovu postojećih instalacija, ugradnju novih instalacija razglasa, videonadzora i vatrodojave, obnovu postojećih i postavljanje novih obloga podova, zidova i stropova, kao i zamjenu svih unutarnjih vrata.

Gimnazija Ljubuški trenutačno ima 49 zaposlenih, a u školskoj 2023./2024. godini pohađa je 306 učenika. Realizacijom navedenih aktivnosti učenicima koji pohađaju školu, njihovim profesorima te ostalim zaposlenima, kao i budućim generacijama, pružit će se kvalitetniji uvjeti rada.

Ovo je jako bitna stvar, ne samo za Ljubuški nego i za cijelu našu zajednicu. Kao ravnatelj sam preponosan na ovaj trenutak. Velika hvala svima koji su pripomogli jer velika je stvar da ćemo u budućnosti imati uređenu školu. Imat ćemo uređen prostor i mnogo bolje uvjete za obrazovanje u koje treba ulagati - istaknuo je ravnatelj Mandić.

Ministar Širić uputio je na značaj ulaganja u obrazovne institucije naglasivši kako je obrazovanje stup svakog društva te da će se i u budućnosti gledati što više pomagati lokalnim jedinicama u županiji.

Ministarstvo prostornog uređenja graditeljstva i zaštite okoliša i Vlada Zapadnohercegovačke županije sigurno će i u budućnosti podržavati ovakve projekte.

Kao bivšem ravnatelju škole jako mi je drago što je to Ljubuški prepoznao i što su se prijavili na jedan ovakav hvalevrijedan projekt koji će sigurno našoj djeci omogućiti bolje obrazovanje, bolji sustav obrazovanja i na kraju krajeva bolje uvjete da se sva naša djeca mogu obrazovati u boljoj instituciji. Obrazovanje je uvijek ono što će nas voditi naprijed - poručio je ministar Širić.

Večernji list

Glas naroda

Ovo je primjer da moze svak bit ministar vedrane pazi se da ti ne mane stogot

Vedrane koliko tebe tu ima { provizije }

Hoće li obnovu raditi T&D company, kao i nasip uz trebizat (bajer) 10cm nasipa uklone i postave 2 cm nasipa?! Čisto pranje novca.

Zato je navedeni poceo kucu renovirat ma ja

Malo se bolje informirajte prije nego komentirate obnovu kuće. Taj dio nije uopće u vlasnistvu dotičnog ministra.

To ti je ono kao vozis po tracnicama,pa kad ti padne na pamet iskocis iz tracnica....kod nas mores bit sta god hoces i kad god hoces,

Završio sam Gimnaziju prije više od 20 godina i mogu samo reći da u današnjim uvjetima života, tu školu treba ugasiti, osim ako ćete ići na kakav televizijski kviz. Podatak da ta škola ima 49 zaposlenih na 306 učenika govori o tome koliko je ta škola skupa za zajednicu a zapravo ništa ne daje zajednici. Dakle, na svakih 6 učenika ide jedan uposlenik. Dobro da još nismo kao društvo propali.. nama trebaju električari, šnajderi, klesari, varioci, vodoinstalateri, građevinari..... a ne logičari, sociolozi, pedagozi, politolozi....

neka tebe onda liječe električari, šnajderi i klesari.........pusti djecu neka uče i školuju se
i u težim uvjetima se učilo i školovalo.....

Prolaze samo diplome Travnik Kiseljak Bijakovići Logos...a ti nisi nikad išli u gimnaziju

Ne slažem se da je treba ugasit porpuno, nego više ulgat u strukovne škole, a pot tim mislim potpunu reformu školstva, više prakse nego sjedenja u klupama. Najgore što ti kad završiš moraš vuć za rukav nekog da te obuči. A svi znamo da se zanat uči od malih nogu. Sve je ovo danas nakaradno, a ne ide na bolje

Samo naprijed moj dragi Ljubuški , živim vani ali sam realan, ne zanimaju me stranke ali treba bit korektan i reći ima napretka .Na stranu oni koji ga ne žele vidjeti oni neka glume žrtve i dalje...nisu zanimljivi a još manje bitni.

Ima ima napretka..najvise nspreduju lokalne vođe a ako se nesto malo sredio grad pa gdje zivimo..ko da su uradili neznam sta..gdje su radna mjesta ..gje je narod...gdje je mladost...vidi se da ne zivis tu pa da vidis realnost.

Dašta nego ima , svaki put kad dodes vidiš napredak,rupa,šaht,rupa ,šaht i tako u krug.

Je Vedran je stvarno napredovao......brat bratu jedno 15 do 20 kilograma.

Te je novce trebali dati Gimnaziji Široki da okrpi krov da ne ulazi voda, i da se učenici vrate u školu u onakvu nekad velebnu Gimnaziju koja je izvela generacije i generacije stručnjaka svih profila.

Ovaj Markotić misli da se bez njega ne može, pa nek pogleda da je Bandić umro a da Zagreb i dalje postoji, tako da na dijetu Markotiću

Ti si se javio, kopaj krumpire vrime im je

Kopa svoje krompire..radi i zaradi ..zivi id svog rada...ne.uzima tude..ti sto se propinjes na zadnje noge ..pogodilo te..

Za obnovu Gimnazije u Ljubuškom 160.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari