Dragana Matić, treća u svjetskoj ligi

ljubuski.info

Na biciklističkoj utrci UCI C1 Svjetske lige u kategoriji juniorki održanoj proteklog vikenda u Srbiji, naša Ljubušanka Dragana Matić ostvarila je u jednoj od najtežih kategorija izvanredan rezultat osvojivši treće mjesto.

Ugostili smo tim povodom Draganu, učenicu drugog razreda gimnazije Ljubuški koja je s nama podijelila svoje iskustvo:

” Zadnjih 200 metara utrke odlučivalo je o trećem ili četvrtom mjestu, uspjela sam izboriti se za broncu. Jako teška utrka, imala sam jaku protivnicu iz Ukrajine s kojom sam se cijelo vrijeme nadmetala, bio je velik pritisak zbog toga, morala sam paziti na sve i zadržati snagu, voditi računa o stazi, biciklu, svojoj snazi, suparnicama

Nevjerojatno teško ali uspjela sam. Išla sam se natjecati zbog bodova, nisam se nadala medalji, nevjerojatno! Mislim kako je u ovoj utrci bilo presudna mentalna snaga, ona mi je na prvom mjestu, onda slijedi fizička priprema i konstantno treniram 15 do 20 sati tjedno, intenzivni su treninzi, odmaram samo ponedjeljkom. Bila sam presretna po ulasku u cilj, odmah su potekle suze, suze radosnice!”

Ova vrijedna mlada sportašica ističe što smatra presudnim za dobar uspjeh u sportu

“Diciplina je važna, što više radiš, treniraš i natječeš se lakše je.” Opisala je i nedavno osvajanje devete titule državne prvakinje “Na državnom prvenstvu imali smo tešku stazu, prvenstvo je održano u Čapljini, pripremala sam se za to četiri mjeseca, maraton je najteža disciplina u biciklizmu jer traži psihičku izdržljivost, utrka je bila fenomenalna, svih 50 kilometara bila sam u punoj snazi, stvarno sam u svakoj sekundi davala sve od sebe, ni u jednoj sekundi nisam odustala, zahvaljujući svojim treninzima i pripremi.”

Radio Ljubuški

Glas naroda

Dijelom sam bio nazočan na njenom treningu, na stazi prema kuli Herceg Stjepana i odmah se osjeti njena odanost napornom treningu i spremnost na odricanje.

Curo svaka čast!

Curo samo ćeš past negdi,Nikakav to šport nije,.

more se past i u kući na stepenicam

Pa i nije nikakakav šport ali je bjelosvjetski sport…

Bravo Dragana Bog ti dao sve najbolje

Dragana Matić, treća u svjetskoj ligi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari