Marko Grgić zanijekao krivnju za smrt suvozača

ljubuski.info

Dana 16.10.2017. godine pred sucem za prethodno saslušanje Županijskog suda u Širokom Brijegu optuženi Marko Grgić (20) iz Ljubuškog u nazočnosti svoga branitelja izjavio je kako nije kriv zbog kaznenog djela koje mu je optužnicom Tužiteljstva ZHŽ stavljeno na teret.

Optužnicom Tužiteljstva ZHŽ optuženi se tereti da je dana 1. ožujka 2017. godine, oko ponoći, u mjestu Proboj, općina Ljubuški, na dijelu magistralne ceste Ljubuški-Grude upravljao vozilom marke BMW, tip 3 i izazvao prometnu nesreću. Optuženi je pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila vozeći brzinom od 96 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 40 km/h pri ulasku u krivinu izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u rubnik kolnika, a potom i u metalni rasvjetni stup koji se nalazio na nogostupu.

Kako je kazao Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ZHŽ, optuženiku se stavlja na teret da je sudjelovao u prometu na cestama i pri tome se nije pridržavao prometnih propisa i tako ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, te prouzročio smrt svoga suvozača koji je u prometnoj nesreći zadobio ozljede od kojih je dana 18.3.2017. godine preminuo u SKB Mostar.

Komentari

Bija pijan pa nije kriv koje sad kriv

Iv 8,1-11

sigurno je vozio 16 kmh brže za što policija inače najviše kazni napiše a mže biti i da mu je registracija istekla deset minuta

more se svakome desit

Marko Grgić zanijekao krivnju za smrt suvozača

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto