Dodaj komentar

Zakazana glavna rasprava Marku Grgiću zbog prometne nezgode sa smrtnim posljedicama

ljubuski.info

Marko Grgić (21) iz Ljubuškog se izjasnio kako nije kriv zbog kaznenog djela Teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336 st. 2 u vezi s kaznenim djelom Ugrožavanja javnog prometa iz čl. 332 st. 1 KZ F BiH, gdje ga se tereti da je ugrozio javni promet posljedicom čega je jedna osoba preminula.

Slijedom toga slučaja Županijski sud u Širokom Brijegu zakazao je glavnu raspravu za dan 24.1.2018. godine. Točnije glavnu raspravu će voditi Vijeće toga suda obzirom na propisanu kaznu zatvora od najmanje jedne godine za kazneno djelo koje se optuženom stavlja na teret, potvrdio je Josip Aničić, viši stručni suradnik za odnose s javnost Županijskog tužiteljstva ZHŽ.

Marko Grgić je 1.3.2017. godine u mjestu Proboj, općina Ljubuški, upravljao svojim vozilom BMW. Prilikom upravljanja optuženi je bio pod utjecajem alkohola od 0,96 promila i kretao se brzinom od oko 96 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 40 km/h. Dakle, optuženi se tereti da je bio svjestan da takvim radnjama grubo i bezobzirno krši propise i da zbog toga može izazvati opasnost za druge sudionike u prometu, i na to je pristao. Pri takvoj vožnji optuženi je ulaskom u jednu krivinu izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u metalni rasvjetni stup. U tom trenutku na suvozačevom mjestu nalazio se V.M. koji je zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je i preminuo dana 18.3.2017. godine u SKB Mostar.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
2
9
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari