Ministrice, do kada nam se mislite rugati?

ljubuski.info

"Inicijativa roditelja" uputila je, s pravom, iznimno oštro javno pismo ministrici obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, Ružici Mikulić.

Već duže je vrijeme javnosti poznato kako se u ovom ministarstvu bezglavo luta, a što o takvom odnosu spram obrazovanja misle i iznose roditelji, pročitajte u nastavku:

Dana 19.4.2021.g. u poslepodnevnim satima putem SMS poruke na mobilne telefone roditelja djece iz osnovnih i srednjih škola ŽZH stigao je upitnik poslan od Ministarstva obrazovanja znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, kojeg su proslijedili djelatnici škola na teritoriju naše Županije.

Da nije žalosno bilo bi smiješno, prvo je što svakome ozbiljnom čovjeku koji pročita spomenuti upitnik odmah padne na pamet.

Spavali ne jedan, nego dva zimska sna

Prije svega upitnik je potpuno van svakog tajminga jer dolazi u trenutku kao da su oni koji su ga pisali spavali ne jedan, nego dva zimska sna i sada u nekoj vrsti bunila reagiraju jer su se dosjetili da bi svoj totalni neuspjeh i debakl od promašene školske godine trebali možda prebaciti i na neke druge kako bi njihova krivica bila umanjena.

Što se stručnosti upitnika tiče u oči odmah upada da ga je pisala osoba koja je svoju naobrazbu stekla u čuvenoj Ševinoj školi od čijih kadrova vrvi i Ministarstvo obrazovanja ŽZH i Zavod za obrazovanje ŽZH, a pitanja i sugestivni odgovori koji se tu nikako ne bi smjeli naći su toliko prozirni da je to sramotno.

Bili smo tretirani kao neprijatelji!

Kad su roditelji od samoga početka ove nezaboravne školske godine koja će ostati u povijesti školovanja upamćena kao promašena i izgubljena, doslovno vapili da ih se tretira kao ljude čiji bi se glas najprije trebao čuti, razumijevanja od strane sada već "čuvene" ministrice Ružice Mikulić, kao niti ravnatelja nije bilo.Više puta na naše zahtjeve da nas primi da kažemo što mislimo od ministrice Mikulić i njezinog okruženja nije bilo apsolutno nikakvog odgovora, a to su već odlike primitivizma a ne obrazovanih ljudi. Bili smo tretirani kao neprijatelji, rušitelji obrazovanja i struke, u jednom trenutku i kao sekta koja se ne uklapa u moderne i "jedino moguće načine" obrazovanja. A vrijeme se još jednom neumoljivo pokazalo kao najbolji sudac i dalo nam za pravo da su naša nastojanja i uloženi trud ipak dočekala svojih pet minuta istine.

Tražiti osobne podatke od roditelja u upitniku je elementarno neznanje koje se kosi i sa zakonom, a nešto više od mjesec dana prije kraja školske godine pitati roditelje na koji bi se način trebala izvoditi nastava je čisto ruganje i podcjenjivanje onih koji su djetetovi prvi i glavni učitelji i odgajatelji.

Ozbiljna institucija koja to nije

Ozbiljna institucija kao što bi trebalo biti (a nije) Ministarstvo obrazovanja Županije Zapadnohercegovačke takvu vrstu upitnika treba raditi u neko drugo prikladnije vrijeme koje za istinsku struku nije nikakav problem, ali za one nadobudne stranačke kadrove je očito nepremostiva prepreka što su i ovom prilikom zorno pokazali.

Vaš nastavni plan i program koji takođe spominjete u upitniku, ali na nekom perifernom mjestu, što opet govori o autoru upitnika, je takođe "kula od karata", jer jednostavno nije rezultat rada struke, nego nekih interesnih skupina koje su potpuno zalutale u školstvo.

Dokaz za ovo što govorimo se nalazi i u dječjim udžbenicima i u izboru školske lektire.

Vaš upitnik je potpuno apsurdan i svrha je samom sebi, jer će te i onako postupiti kako ste već i zacrtali, a upitnik će poslužiti samo kao paravan vašoj odluci koju ste davno donijeli.

O rezultatima ankete će te odlučiti kako želite, a zna se i kako, jer ionako ti isti rezultati neće biti dostupni javnosti nego isključivo vama i rezultate će te prikazati kako vam bude odgovaralo.E pa kad je tako izvolite završiti školsku godinu kako ste i naumili ali bez našega blagoslova.Vi ste se za najprizemnije interese, ne uvažavajući pri tome nas roditelje, prodali interesnim skupinama i vladarima iz sjene, dirnuli ste pri tom u djecu bez osjećaja za njihovo dobro i sada je vidljivo da je vaš projekat potpuni promašaj, ali na žalost onih kojima ste uzeli dio djetinjstva i sazrijevanja na prizeman način.

Vaš način naobrazbe djece se sveo na poštanski ured i dopisivanje, a to htjeli priznati ili ne je potpuno promašen način.Nas roditelje ste potpuno podcijenili kao da smo mi sami neprijatelji svoje djece, a to ne može biti i za to će te biti odgovorni prije svega pred Bogom, a onda i pred djecom koju ste oštetili i unazadili vašim "stručnim odlukama".

Ovo je glas nas roditelja kojima se iz dana u dan makar stidljivo priključuje sve veći broj istomišljenika jer su konačno vidjeli da su djeca svaki dan na sve većem gubitku i u ogromnom deficitu znanja koje su trebali usvojiti.

Radite bez nas, ostanite barem dosljedni sami sebi i svojim promašenim egoističnim ciljevima, ali znajte da ste odgovorni i da savijest kad tad mora proraditi, a mi ćemo na vašu sramotu kao i do sada preuzeti vaše obveze.

Inicijativa roditelja

Glas naroda

Tako treba BRAVO

Nemojte više, neće žena odstupit i gotovo. Nema šanse da ta piskaranja nju dotaknu.

kroji nam ruža luđačku košulju

Odakle vam pravo da pisete roditeljska inicijativa. Mene ne predstavljate iako imam 3 skolaraca. Sramite se. Vi i vasa inicijativa punite covid bolnicu. Naklapate od rujna. "Strucnjaci" procijenili tko je izvor zaraze. Pravdate sto trazite time da se odrzavaju svatovi i sl feste. E pa po svatovima se ne mora hodati kao ni po kaficima. Tu je na vama odgovornost, a u skolu se mora ici. I u tu istu skolu ce doci djeca ciji roditelji obilaze kafice jer za njih virus ne postoji. I sta? Sad bi tu djecu trebalo pustiti da zaraze ostalu u prepunoj ucionici. Nije fer ni posteno.

Naravno da vas ne predstavljamo jer pišete [ * neprimjereno * ]arije.Mi predstavljamo djecu a koliko je djece u covid bolnici? Odgovor je nula.Dakle drugi puta ne izbrojite do deset prije nego što napišete notornu g lupost
Koliko vas je bijes vodio dok ste pisali komentar napisali ste da djeca trebaju ići u školu a Inicijativa roditelja se upravo cijelo vrijeme bori upravo za to što ste rekli, da djeca idu svi svaki dan u školu.
Nikad i nigdje u našim planovima i djelovanjima nisu bile nikakve svadbe niti kafići, dapače bili smo oštro protiv toga, samo ste trebali čitati, a to niste radili, nego vas vode neki drugi zločesti motivi,
I danas će izaći naše priopćenje pa čitajte, a nemojte da vam partija oblikuje razmišljanje..

I još nešto, naučite već jednom da djeca nisu prenositelji zaraze i da ne obolijevaju od covida.
Sve drugo je čista laž i manipulacija.Možete stotinu puta reći da djeca takođe obolijevaju od covida ali to jednostavno nije istina, to još nitko nije dokazao jer i ne može.Može jedino manipulirati za dnevne potrebe.

Srami se za laž!!! Iz prve ruke znam kako " ne donose". Zbog tih naklapanja su ljudi po covid bolnicama. Teoreticari zavjera i takvi ko ti snose odgovornost i to veliku. Napamet baljezgate! Veliku ste i nepopravljivu stetu nanijeli. Nrka vam Bog oprosti.

Djeca su najveci prenosioci

Vi sijete laži! Djeca obolijevaju i prenose! Moje dijete od 10 godina je imalo covid kao i ja i imalo je hvala Bogu jako blagu promjenu na plućima. Poznajem još dosta obitelji čija djeca su imala simptome. Druga stvar je što djecu koja u toku izolacije imaju par sati temperature ne šalju na pretrage pa i neznaju da djeca imaju promjene što sam ja odradio u privatnom aranžmanu pa se pokazalo što se pokazalo.
Zato molim Vas ne širite krive informacije da bi ste promovirali svoje stavove... Svima nama je jasno da je ova školska godina propala jel moglo bolje, jel moglo drugačije - vjerovatno Da al to nije razlog da širite netočne informacije pogotovo kad se predstavljate kao inicijativa roditelja!!! LP

Halo "inicijativaš", izgleda da tebi treba sve nacrtati kako bi shvatio!
Onaj komentar gore nisi shvatio.
Pa, čovječe , djeca ne smiju ići u školu jer vi inicijativci ponižavate ozbiljno stanje pandemije. idete slobodno po kafićima i zabavama, donsite zarazu kući i šaljete je preko svoje djece u škole.
Naravno, druga djeca pokupe i donesu svojoj kući, svojim savjesnim roditeljima.

Tocno. I ja se slazem

Taj tvoj čaršijski riječnik ostavi za svoju obitelj i nauči već jednom da djeca nisu prenositelji zaraze.To što puno gledate Dnevnik j ostale medije ne znači da je to istina.Znamo mi da vi tako morate misliti jer vam partija kreira mišljenje ali okanite se slobodoumnog čovjeka.

Vi ,gospodo,iz inicijative izgleda samo poneki roditelja,ste neka nova sekta i nadri liječnici,alkemičari ili možda ovi svemoćni travari?Evo živim u Njemačkoj i u mom gradu je bar pet puta manja zaraženost nego u Ljubuškom ali moja dica su od cile godine samo par miseci išla u školu i to svako drugi tjedan.Najstariji imunološki institut na svitu vam je u Njemačkoj i nadam se da će te se složit ako kažem da njegov direktor zna nešto više od vas.A on kaže da su dica najčešći asiptomatski prinosioci virusa.Usput,pribolih koronu a i moja dica sa mnom.Potvrđeno testom.Draga inicijativa,nekih roditelja,ako imate namjeru bavit se politikom,što je očito,imate šansi na svim nivoima vlasti ali ovoj pošasti ni puno veći stručnjaci nisu dorasli pa ne mislim da ste vi bolji od njih.

U sridu! Al ko ce njima to objasnit.

Ne izvlaci se. Zna se dobro sta je inicijativa trazila. Sad trci i brisi komentare na fb. Pece savjest ha?

Vjerojatno mozete predstavljati vlastitu djecu i djecu članova Inicijative, vi znate koliko članova imate,tj.djece koju predstavljate.

Naravno da vas ne predstavljamo jer pišete i diotarije.Mi predstavljamo djecu a koliko je djece u covid bolnici? Odgovor je nula.Dakle drugi puta ne izbrojite do deset prije nego što napišete notornu g lupost
Koliko vas je bijes vodio dok ste pisali komentar napisali ste da djeca trebaju ići u školu a Inicijativa roditelja se upravo cijelo vrijeme bori upravo za to što ste rekli, da djeca idu svi svaki dan u školu.
Nikad i nigdje u našim planovima i djelovanjima nisu bile nikakve svadbe niti kafići, dapače bili smo oštro protiv toga, samo ste trebali čitati, a to niste radili, nego vas vode neki drugi zločesti motivi,
I danas će izaći naše priopćenje pa čitajte, a nemojte da vam partija oblikuje razmišljanje..

Djece nema u kovid bolnici ali zato ima nastavnika . I preminulih ,na zalost.
Ono malo vremena kad ste mogli dolaziti u skolu, cijenjeni roditelji , dolazili ste bez maski i bez postivanjanja bilo kakvih epidemioloških mjera .
A i bez postivanja ljudi koji vam rade s djecom u ovakvim uvjetima .
Malo razuma i ljudskosti dodajte - svi bismo trebali biti na istoj strani.

Nisam niciji kadar tako da ne mozes savijest tine primirit. Samo sam ogorceno ljudsko bice koje ne zeli drugima patnju.

Za incijativa roditelja,kad ste sigurni da djeca nisu prenosnici virusa,dajte potvrdi gdje pise a memate nimalo morala ni savjesti prema oboljelim ,ni umrlim i vi ste roditelji

HDZ kadar. Zna da je nista ne moze smijeniti, pa je boli neka stvar. Koliko god bila nesposobna i neradnik nece biti smijenjena.
Psi laju, karavane prolaze. Ili ko sto Mamic kaze, narode lajite na mjesec jer svaki izborni ciklus iste zaokruzujete.

Podrska ministrici! Kako god uradi uvijek netko prigovara... evo sad je dala priliku da se izjasni misljenje roditelja i ucenika o nacinu nastave, svaka cast!

Ajde stranački uhljebe napiši nešto pametno, a ne po stranačkom zadatku.Kome je ona dala priliku i kome ona može dati priliku? O kakvoj to prilici pišeš nešto više od mjesec dana prije kraja školske godine? Je li to vrijeme kad se treba dati prilika?
I druga stvar i sama je rekla da je više od 60% roditelja kroz taj nestručni upitnik izrazilo želju da djeca idu na klasičnu nastavu, a ako je ona rekla da je bilo više od 60% onda znamo da je bilo više od 90 %.
I onda sama pljuje po sebi i donosi odluku da djeca idu svaki drugi dan u školu.Zašto onda nije dozvolila da svi idu svaki dan.Uhljebe i ostali uhljebi svi znate da je ovo politička odluka i zato umuknite.

Obrazovanje je potonula zahvaljujući ministrici kojoj je svaka odluka na štetu djece.

Podrška Inicijativi roditelja, vi ste jedini organizirani glas koji viče u ovoj žalosnoj pustinji osjećaja prema djeci.Bog vas blagoslovio.

Nesposobnost stožera i prebacivanje odgovornosti na roditelje.

U BiH se diplome kupuju ko povrće na pijaci vlasnici tih diploma rade u državnim institucijama čemu se možemo nadati - ničemu

Mojih dvoje ide danas u skolu iako je meni dijagnosticiran covid positive

Gdje ti je savjest, ti pozitivna a djeca cijeli dan oko tebe, zagrlit ce mamu kad pođu u školu i na rukama donijeti poklon drugoj djeci.
Druga opet dodirnu kvaku na vratima i sve to donesu kući svojim bakama i djedovima.
A ti opet pričaj kako djeca nisu covid-poštari.

Znali neko kako je završija oni skandal o sređivanju ocjena ili naredbi da se poprave jedinice.

Inicijativa dezorjentisanih "roditelja" ponovo jaše.Pozivaju se na to da ni jedno dite nema u Kovid bolnici što na drugu kaže da su spremni inzistirat sve dotle dok bar jedno tamo ne završi.E baš ste roditelji.

Ti "dezorijentisani" najprije nauči hrvatski pravopis a onda još jednom pročitaj svoj zaključak pa ćeš i sam vidjeti da si preskočio terapiju.

U ovoj godini u Ljubuškom je umrlo do sada oko 80 ljudi

Svi koji se osjećaju ugroženo nek rade po online programu, ostali normalno u školu. Isto tako možete nositi masku i cijepiti se, bit ćete zaštićeni, ostali nek žive normalno. Ljudi umiru od koronavirusa, od kroničnih bolesti koje ne mogu liječiti zbog koronavirusa, od nuspojava nastalih cijepljenjem, ljudi umiru od svega. I umirati će. Nekoga tko je izgubio člana obitelji nemoguće je uvjeriti da ne postoje opravdani razlozi za donošenje strogih mjera, da smrtnim ishodima gotovo uvijek pogoduju komorbiditeti, da u medijskom prostoru postoji cenzura, da se brojem zaraženih manipulira u političke svrhe itd. Prosječan antivakser nema ništa protiv da se cijepe svi koji žele, a s druge strane slušamo kako su svi antivakseri bioteroristi koji tobože ne misle na druge!? Kako točno necijepljenjem ugrožavam druge ako znamo da cjepivo ne štiti od ponovne zaraze i širenja virusa, nego isključivo od smrtnog ishoda ako se sam zaraziš? Ljudi trebaju imati pravo izbora, sve ostalo je totalitarizam.

Nemoj se cijepit. Nitko te ne goni, vi i vasa inicijativa je u samom startu proklamirala da je korona nista, bunili ste se zbog svih mjera htjeli klasicnu nastavu. Zasto vas je doktorica iz Sirokog napustila? Jer je skuzila da ste kako vam gore neko napisa nadrilijecnici, skorojevici, piskarala zeljna publiciteta. Pametan covjek zna koliko ne zna i koliko ima toga za naucit. B.u.d.a.l.a i [ * neprimjereno * ] misle da sve znaju. Tako i vi i vasa inicijativa o koroni. Bas me zanima koje diplome imate? Lako bi bilo sve za ovo da ljudi ne zavrsavaju po bolnicama. Sramite se! Nije floskula al da provedete dan gore,ne dao Bog, drugacije bi govorili. Ljudski rod mi se zgadio koliko je bescutan i sebican. Ma fuj

Mogu biti najbolja osoba na svijetu, ali ako se ne zelim cijepiti i ne gutam sve sto čujem u medijima - bešćutan sam i sebičan. Dakle, nemate nikakve argumente, vrijeđate nazivajući nas budalama, diskriminirate pozivajući se na visoko obrazovanje (ljudi bez diplome ne smiju kritički razmišljati?), pokazujete znakove ksenofobije i stigmatizirate. Zavidna razina komunikacije, nema šta.

Otkud se javlja ovaj Nikola Tesla

Čitati s razumijevanjem pa ćete shvatiti što vam je gost 17i15 napisao, niti stigmatiziranja niti ksenofobije u tom komentaru nema.Nije potrebno uopće čitati u medijima što se tamo negdje događa ako u to sumnjate jer je nažalost situacija u zadnja 2-3 tjedna u Ljubuškom pokazala da korona virus ipak nije obična gripa,a kamoli izmišljotina.

Citaj s razumijevanjem. Mladi ljudi,nasi ljubusaci, su na respiratorima. Koliko ih treba zavrsit pod zemljom da vi i.dio.ti nadobudni shvatite koliko ste stete svojim teorijama napravili. Suludo,nepromisljeno, bezobrazno, bescutno, egoisticno, neljudsko...to su rijeci koje opisuju takve. Trazite, citajte, guglajte da opravdate svoju glupost koju prosipate po mrezama, ali duboko u sebi znate i ne zelite priznat gresku. Hocete pirovu pobjedu...dobit cete je nazalost.

Samo nastavi s terapijom, odnosno nastavi pratiti sve dnevnike i sve druge medije, ali ne možeš sve moguće bolesti pripisivati coroni i svakoga tko je na respiratoru takođe pripisivati coroni.
I sam ministar Beroš je prije nekoliko dana u saboru rekao da većina umire s coronom a ne od corone.Dakle samo nastavi sa dnevnikom i mainstream plaćeničkim medijima.Ostani dosljedan/na.

Da, da...tjesi se! Ja znam o cemu govorim iz prve ruke nazalost.I zato mi je muka od svih vas koji se uporno poigravate sa 6. Bozjom zapovijedi. Ne mogu shvatiti kako se netko usudi s ovakvim stvarima igrati. Koliko mozes biti okrutan, bezosjecajan. Cisto sumnjam da imas ikakve veze s medicinom. Meni je bar savjest cista. A vi sto ste stekli znanja na guglu i bez temelja radite sta radite...ja vam necu suditi. Niti vam zelim da prolazite kroz sta je prosao clan moje obitelji bez ikakvih prethodnih oboljenja. Bog neka vam sudi. Jedino dobro sto je iznijela korona je da se javno moze vidjeti tko je kakav i na sto je spreman. Preko leseva za svoje sumanite ideale i popularnost na drustvenoj mrezi ili uhljebljenje.

Laprdaš bez veze kao i obično.Nikad ni jedna doktorica iz Širokog nije bila članica naše Inicijative.Malo si polupao/la lončiće, nemoj da te mržnja vodi, daj poneki argument.

Izvoli link https://pogled.ba/vijesti/novosti/tri-sirokobrijeske-majke-trazile-smo-p...
Ti ces meni govorit da laprdam, evo ti dokaza da pisem istinu za razliku od vaseg naklapanja i opasnih teorija. U lazi su kratke noge. Internet pamti.Jedini koji laprdaju ste vi fb teoreticari koji ste svojim laprdanjem napunili bolnice. Vi ste za zatvora. Prva u potpisu je doktorica. Cijela vam je prica bez podloge, a nazalost ste opasnost za okolinu.

Pa kakav ti je dokaz ovaj link? Zapamti jednom zauvijek, iz Širokog Brijega nikad nitko nije bio niti je sada u Inicijativi roditelja, a ti možeš pjenit koliko hoćeš.Ta doktorica koju spominješ je bila član županijske grupe Roditeljskih vijeća i ništa više i pokazala se nedosljednom i nesposobnom.U Inicijativi roditelja takvi ne stanuju.I preporučujem ti da te drugi puta malo više vodi pamet a ne nagon.

Boli istina. Cim nije po tvom i vidis da ne mozes svima solit pamet, odmah je nesposobna makar ona bila doktorica. A ti nikakve veze s medicinom ocito. i takva vam je cijela prica-neutemeljena, na bazi naklapanja i ponavljam opasna. Kad se spoji glupost i prepotencija dobije se sta se dobije...al bar imas trun savijesti cim se vracas na moj komentar da stalno odgovaras. Nije ti svejedno.

Jadni ste vi i vaša prepucavanja

Jadni su oni cija ju ruka krvava. Eto ko je jadan.

Ministrice, do kada nam se mislite rugati?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari