Pandemija najveći poremećaj obrazovanja u povijesti

ljubuski.info

Zatvaranje škola i drugih prostora za učenje utjecalo je na 94 posto svih škola, te svjetske studentske populacije, a taj postotak se kretao i do 99 posto u zemljama s niskim i srednjim dohotkom, neki su od ključnih nalaza UN istraživanja i izvješća pod nazivom "Obrazovanje tijekom COVID-19 i poslije", koji je nedavno objavljen.

Kako navode, kriza pogoršava postojeće razlike u obrazovanju smanjujući mogućnosti za brojne, a naročito je imala utjecaj na djecu, mlade i odrasle koji žive u siromašnom ili ruralnom području, djevojčice, prognanike, osobe s invaliditetom i prisilno raseljene osobe, da nastave svoje učenje.
Gubici u učenju takođe prijete se proširiti izvan ove generacije i izbrisati desetke godina napretka, naročito u podršci djevojčicama i pristupu u obrazovanju i zadržavanju obrazovanja mladih žena - ističe se u izvješću.

Kako navode, oko 23,8 milijuna djece i mladih, od predškolskog uzrasta do srednje škole, može se naći van obrazovnog sustava ili čak neće imati pristup školi do sljedeće školske godine.

U brojnim zajednicama, zatvaranja obrazovnih institucija ometa pružanje osnovnih usluga djeci i zajednicama, uključujući pristup hrani, te utječe na sposobnost velikog broja roditelja da rade i istovremeno se povećavaju rizici od nasilja nad ženama i djevojčicama.
Kako se u državama povećavaju fiskalni pritisci, tako i razvoj pomoći djeci i studentima dolazi u pitanje. Financiranje obrazovanja bi se, takođe, moglo suočiti s velikim izazovima i problemima, dovodeći u pitanje postignute rezultate prije početka pandemije COVID-19 u oblasti obrazovanja. Naprimjer, za zemlje s niskim dohotkom i zemlje s nižim i srednjim dohotkom, jaz je dostigao vrtoglavih 148 milijardi dolara godišnje i sada bi se mogao povećati za još trećinu - upozorava se, između ostalog, u ovom izvješću.

Glas naroda

148 milijardi dolara? O čemu oni to pričaju! To neka suma svih jazova ovih država ili šta? Glavno da ste vi novce spomenuli!

Ne brinite, sve će to privatne škole riješit, evo recimo ja smijem ići na instrukcije iz matematike, grupne ili na tečaj engleskog jezika kojeg platim, a ne smijem u školu koja je besplatna jer kao zarazit ću se, a ovamo je na moju odgovornost. Isto tako, smijem ići privatno doktoru kojeg platim, a u dom zdravlja kojem mjesečno od plaće izdvajam ne mogu jer smatraju da nisam hitan slučaj!

Zaraziti ćeš se nego sta u školi,kod nas ako WC i prostorije se budu održavali kao do sad. Treba više čistiti i više deterdženata za čišćenje,sapuna a sada i dezinficijensa itd

Masonska igra.
Ovo je samo početak.
Virus postoji, epidemija također.
Ali sve oko toga puno je gore.

Masoni su krivi

Ukinuti školu do daljnjega

Jeste ako ste mislili na HDZ pandemiju koja je uvukla uhljebe parazite tifusare u školstvo

jeli još radi ona ljepotica bošnjak jadranka sa pet šest HDZ ševinih fakulteta ko nekakva ministrica školstva što je non stop na portalim

Pandemija najveći poremećaj obrazovanja u povijesti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari