Obilježena 32. godišnjica stradanja civilnih žrtava Domovinskog rata

ljubuski.info

U Ljubuškom je u petak obilježen Dan civilnih žrtava Domovinskog rata Grada Ljubuškog u spomen na nevino stradale civile kojima je prije 32 godine život oduzela agresorska JNA prilikom zračnih napada na stanovništvo Ljubuškog.

Sveta misa zadušnica služena je u crkvi svete Kate, a predmolio ju je humački gvardijan i župnik fra Dario Dodig. Poslije svete mise ispred spomen-obilježja civilnim žrtvama Domovinskog rata vijenac su položili i svijeće upalili obitelji i rodbina žrtava, predstavnici Grada Ljubuškog i Županije Zapadnohercegovačke, udruge proistekle iz Domovinskog rata, učenici Osnovne škole Marka Marulića te rukometašice mlađih dobnih skupina Izviđača.

Podsjetimo, 3. svibnja 1992. godine u popodnevnim satima došlo je do napada JNA na stanovništvo Ljubuškog. Na uži dio grada ispaljene su 54 rakete kalibra 128 mm, a život su izgubili najmlađi sugrađani brat i sestra – devetomjesečni Filip Kraljević i desetogodišnja Ivana Kraljević, oboje djeca Zdravke i Marka Kraljevića. Prilikom napada teško je ranjena Radmila Bradvica rođena 1957. godine, koja je i preminula u bolnici od zadobivenih ozljeda 17. svibnja, dok je ranjeno još šest osoba.

Odlukom Gradskog vijeća, datum 3. svibnja je uvršten među značajne datume vezane za Domovinski rat kao Dan civilnih žrtava Domovinskog rata Grada Ljubuškog, a na 30. godišnjicu napada otkriveno je spomen-obilježje koje će ostati kao trajno sjećanje na nevino stradale žrtve.

Glas naroda

Žrtve Domovinskog rata mogu žaliti samo njihova obitelj, rodbina kao i učesnici u ratu. Ovi koji dođu radi naslikavanja, polagači svijeća, nemaju pijeteta pa ova ceremonija izgleda kao izrugivanje.

Točno tako! Sad su najveći Hrvati oni koji su cijeli rat proveli u Njemaćkoj i kad su se vratili pokupovali invalidnine od domaćih ..dajnika i sad na svakom koraku provode silu i siju mržnju. Da je ovo točno potvrđuje jedan Orvelov citat koji glasi:" svo vrištanje i sva mržnja dolazi od onih koji nikad ne ratuju".

Da, obitelj žali i žaliti će dok postoji....
Svaki normalan čovjek suosjeća sa njihovim tragičnim gubitkom.
Nisu oni polagači svijeća, oni su predstavnici vlasti koju je većina izabrala i to im je obveza i dužnost nazočiti na ovom mjestu, položiti vijenac i upaliti svijeću.
Pst! Tiho, tiše, najtiše

Čuj dužnost. Dolaze samo radi sužnosti???

Nemoj govoriti da su izabrani. O2463ve nije nitko izabrao. Prvo pokradu izbore pa se onda pokradu između sebe
Svim poginulim pokoj vječni.

nije njih izabrala većina već su oni izabrali sami sebe većina je sidila doma jer zna da pobjeđuje onaj ko broji glasove a izbori su farsa za ludi narod
kakva većina oni su uvjek manjina da su većina ne bi bilo policije da ih čuva

Vidi Hercega..kad je ovo bilo ..nazalost..on je u Capljini bio jos JNA..i evo poceo polagati vjence..sram vas bilo..a nevinim poginulima pokoj dusi..

Stija pobić helikopterom JNA u Nevesinje hustaše iz Ljubuškog napadale kasarnu JNA

On je iznutra rušio JNA

Zato je unda dobija čin pukovnika HVO, stija da pobigne neprijateljskim helikopterom.

Zašto nije došao kad je bila u Čapljini obljetnica oslobađanja vojarne od jugoarmije?

Prevarom ste na vlasti a tako se odnosite prema svemu. Gdje su otac, majka, brat i sestra od poginule djece? Vi se našli žalit za poginulima? Je li tu bio dezerterov sin?

Pa da ih znaš valjda bi ih vidio na ovoj slici

Oni tu nisu, ne igraju u kradeze prevarantskim kolu.

Doce elektonsko glasanje i kamere nela malo

Kaže Presjednik Čović čuvajte mi Republiku Srpsku i suza poteče niz lice bez obraza.

Pokoj duši poginulim

nije njih izabrala većina već su oni izabrali sami sebe većina je sidila doma jer zna da pobjeđuje onaj ko broji glasove a izbori su farsa za ludi narod
kakva većina oni su uvjek manjina da su većina ne bi bilo policije da ih čuva

Glavno da su oni u prvom redu, kako providno

Komentatori u ludnicu ili se zakopajte jer zemlja treba gnojivo, dno dna ste

Titini sljedbenici bi ponovo s ljudima gnjojili zemlju. Ovaj zločin su i počinili Titini sljedbenici i ti pišeš ovakav komentar.
Pokoj vječni nevinim žrtvama

Ovo su učinili sljedbenici onog koga je Tito objesio na sred Terazija, ko će to objasnit nekom ko misli da je Tikiruša granica sa Bugarskom…

To je učinjeno pod Titinom zvijezdom petokrakom

Nisu to ljudi baš gnojivo ,vidiš šta pišu, i ti si među njima pa se braniš , kakvi sljedbenici bolan bubaš.

To je ta vaša ideologija. Ko nije svama odmah s njim zemlju nagnjojiti

Za iznad...sta cekas?

Upravo tako kad dođu čitači prstiju i kamere kako će onda mrtvi glasati možda će proglasiti zombi apokalipsu

Žalosno je da na račun nevinih žrtava nekolicina skuplja političke bodove i na kraju zakuska iz proračuna.

Kada obitelj Kraljević gdje je više pravnika nije izganjala pravdu znamo gdje živimo tko kaže čuvajte Republiku Srpsku Itd Itd

Štaje udbaški portalu....zašto karijete istinu...Draganče naredio...aaaa

Samo da kažem istinu koja se prešućuje granatiranje je bilo najavljeno preko radija Nevesinje kao osveta za napad na kasarnu i zarobljene i mrtve u Čapljini i u koliko sati je ultimatum. A sada što se kradezeove vlasti i radio ljubuški pravile mutave i nisu dali uzbunu alarm ovo im ide i njima na dušu.

Je, zapivali im da puste zarobljenu dicu iz kasarne ili ce zaorkanat…i bješe tako…

TUZITELJSTVO podize optuznicu za zlocin.U ovom slucaju se 32 god.rade neki izvidi pa jos nema OPTUZNICE.Odmah se znalo da je napad na Ljubuski,u kojem su ubijena ova djeca i Radmila Bradvica,ukojem je bilo vise ranjenih civila,u kojem je grad dobro razoren a stanovnistvo protjerano,izvela JNA pod zapovjednistvom gen.Momcila Perisica.Samo se " ne zna" ko je rakete ispalio.

Pa nek ispriča ovaj JNA što je htio pobjeći helikopterom JNA u Nevesinje.

To radi SIPA po naredbi Tuziteljstva.Cinjenica je da predmeti za najteze ratne zlocine leze u ladici i da se stite zlocinci.Neprocesuiranje ratnih zlocina je takodjer ZLOCIN.

Strašno

Ko ih je ispalio jje odavno pod borićem….kasno Marko na Kosovo stiže tj. optužnicu diže.

Obilježena 32. godišnjica stradanja civilnih žrtava Domovinskog rata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari