Godišnja inflacija se popela skoro na 20%

ljubuski.info

Potrošačke cijene u Federaciji BiH su u listopadu 2022. godine u prosjeku porasle za 2,5 posto u odnosu na prethodni mjesec.

Cijene su porasle u odjeljcima: Stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za 8,2 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće za 2,8 posto, Hrana i bezalkoholna pića za 1,8 posto, Prijevoz za 1,5 posto, Obrazovanje za 1,3 posto, Rekreacija i kultura za 1,1 posto, odjeća i obuća za 1,0 posto, Restorani i hoteli za 0,7 posto i Zdravstvo za 0,6 posto. u Odjeljku Ostala dobra i usluge cijene su porasle za 0,4 posto i Alkoholna pića i duhan za 0,2 posto

Cijene su pale u odjeljku komunikacije za 0,1 posto.

U listopadu 2022. u odnosu na isti mjesec 2021. godine, cijene su porasle za 19,1 posto (godišnja inflacija), podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Podsjetimo, inflacija je u svim državama nastalim raspadom Jugoslavije postala dvoznamenkasta, s tendencijom daljeg rasta. U rujnu je u Crnoj Gori iznosila 16, Srbiji 14, Hrvatskoj 12,8, na Kosovu 12,7 posto te u Sjevernoj Makedoniji 16,8 posto.

Nešto stariji stanovnici ovih zemalja se sjećaju razdoblja posljednje desetljeća bivše države i galopirajuće inflacije. Na njoj su nek profitirali i to tako da su digli potrošačke kredite ili čekove koje je inflacija minimizirala do mizernosti.Tako je rata kredita za kupljeni automobil imala vrijednost jedne kutije cigareta.

Svima znane činjenice govore da je za posljednjih 15-20 godina bivše države, vanjski dug skočio s oko pet na preko 20 milijardi dolara i znatan dio tog novca je pretvoren u kredite stanovništvu. A sadašnji vanjski dugovi pojedinačnih zemalja? Neka samo inflacija uspori, kada već nestati neće.

Glas naroda

I Kosovo bolje nego mi živio HDZ.

Prije smo imali srbe iz nevesinja sad iz podambara ,isto s.r.a.nj.e drugo pakovanje,
Uso i Keža sada mladan i Travar

Ajmo bižat u Njemačku da se spasemo od kradezeudbaša i gladi

Triba bižat u šumu

ovo je zasluga Čovića i Dodika sve im ide u prilog više novca sa grbače građana

Zasto "zaboravis" Bakira, Komsica i Niksica isto?

draga šta se bunite,ja sam došla sa kesom iz prodane Bosne,radila sam po štangi,školu sam navrnula,muža sam našla ,zaposlila se ,naravno stranka me prati,meni nije ništa skupo sad,vozim mečku šesticu 111,šopingiran u Zargebu na Kvaterniku,treba znat radit,nije sve u glavi nešto je i u nogama,draga moja nikad se nije bolje živjelo,rad i samo rad u partiju narode biće bonova druže ćaća!?

Okanite se njemačke ovde se proizvodi sve od igle do lokomotive a kod Vas se proizvode HDZ uhljebi i [ * neprimjereno * ]čine.
Više Njemačka baci nego Hrvacka potroši.!?

nije njemačka daleko

Čim gora olista gladan narod treba krenut u šumu organizirat narodnu vlast i borit se protiv domaćih [ * neprimjereno * ]ka koji su nas pretvorili u robove na svojoj zemlji,još dok nas ima ,dok svi nisu oćerani,,
Sve što nije pošteno zarađeno nacionalizirat i ponovo izgradit tvornice a uhljebe udbe preko drine ili u Njemačku
Smrt udbaškom HDZ uhljebizmu sloboda narodu!

Sta placete sta ste mislili kad ste glasali placite ispred tonija kraljevica i vedrana markotica

Nismo mi glasali ,adeze je glaso posle 19 sati i tako su Mitrović Srbin i Radić travar dobili 8000 iljada UBAČENIH glasova i niko se nije bunio kad je HDZ sve kupio
oporbu,branitelje,posmatrače ,stari udbini trgovci novcem naroda kupuju narodne rđe,zbog toga je Rvacka u obliku banane,izdaja je Hrvacka sudbina,!

Glasova je i narod klimao glavom i te kako a pusti sta se desavalo poslije 7 koga lazete vise

Bitno je da je HDZ natrpa kutije i da su zbrinuti uhljebi partije a narod nek pase travu i nek dalje glasa za njih a ne za sebe,ludi Balkan!?

Godišnja inflacija se popela skoro na 20%
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari