PU Ljubuški o stanju sigurnosti na području grada u prošloj godini

ljubuski.info

Stanje sigurnosti na području Ljubuškog u 2023. godini bilo je povoljno, odnosno na zadovoljavajućoj razini. Potvrdila je to PU Ljubuški u informaciji koju je obznanila na 34.sjednici Gradskog vijeća.

U informaciji se navodi da je PU Ljubuški tijekom 2023. godine svoj rad temeljila na planskom provođenju mjera prevencije u cilju održavanja povoljna stanja sigurnosti na području ZHŽ-a te da su se provodile posebne akcije i pojačane aktivnosti po svim linijama rada.

Tako je na području PU Ljubuški u protekloj godini evidentirano 20 prekršaja protiv javnog reda i mira te je izdano 58 prekršajnih naloga.

Kada je riječ o prometnim nezgodama, u 2023. godini evidentirano je njih 207, odnosno 22 više nego u 2022. godini. Lakše ozljede zadobilo je 198 osoba, 5 teže, a 3 osobe su smrtno stradale. Sagledavajući uzroke nastanka prometnih nezgoda s težim posljedicama, vidljivo je da je najčešći uzrok neprilagođena brzina kretanja uvjetima i stanju na cestama te utjecaj alkohola.

U informaciji stoji i to kako su djelatnici PU Ljubuški izvršili kontrolu nad 13920 vozila i vozača. Iz prometa je isključeno 414 vozača, izdan je 5051 prekršajni nalog te je utvrđeno 88 prekršaja za koje su podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka. Također, 468 vozila isključeno je iz prometa zbog isteka registracije.

Na području za koje je nadležna PU Ljubuški zabilježeno je 91 kazneno djelo te su za sva počinjena kaznena djela upućena odgovarajuća izvješća.

Prema planu prevencije u 2023. godini provođene su županijske akcije „Miran vikend“, „Maloljetnik“ i „Prosjak“ koje su dale očekivane rezultate. U izvještajnom radu, osim redovnih poslova kontrole i reguliranja cestovnog prometa na razini MUP-a, provedene su i županijske akcije :„Zima“, „Oprezno u prometu“, „Ljeto 2023.“, „Sigurno do škole“, „Motocikl“ i „Glavu gore! Stop korištenju mobitela u prometu“.

Dodajmo i to da je u PU trenutno 45 ovlaštenih policijskih službenika koji obavljaju svakodnevne policijske radnje, od kojih 10 službenika radi u Odjelu krim policije. Na raspolaganju je 5 policijskih vozila koja služe za obavljanje svakodnevnih policijskih radnji te 4 civilna vozila koja koriste djelatnici OKP-a PU Ljubuški.

Dnevni list

Glas naroda

Tamo ljudi rade bez škole (znanja),zapošljava se priko veze,partija djelo radna mista,siledžije su na radnom mistu,kave se ispijaju za vrime radnog vrimena,privatni posli se rješavaju u uniformi….,zaposliti školovane, priko natječaja za posa,u kontrolu samo dvojica policajaca (ne jedan), izbjegavati kafiće u uniformi,provoditi zakone (kazne),zatražiti pomoć (priko interneta) kod neki strani policija viditi kako rade vani…i još puno,puno toga. Policija znači država!

Kad se nasim policajcima osigura tehnicka oprema za rad onda ih mozemo poredit s svjetskim a do tad . . .suti i nw smarlici. Ja mislim da im kompjuteri pale na guranje da dalje ne govorimo nista. Preblagi su oni sta mi zasluzimo

Govori u svoje ime! Šta mi to zaslužujemo, hajde reci?

Imaju oni svu opremu samo nemaju volje.A što će njima i oprema kad su se oni iškolali za 2 godine 4 završili rjetki su to u svijetu postigli. Možemo biti ponosni da na tako malom području imamo takve lumene.

Sad će svi u Deutschland jer je tamo droga legalizirana.

Pa ljubuška policija nije dalje otišla od tikiruše kako će onda znati. Nemaju goriva u patrolnim kolima pa se ne smiju puno vozikati.

Popiju prvo steroide pa odu u teretanu da se napumpaju pa onda obuke dičinje plave majice iz petog razreda da se vide mišići...

Policija je najslabija karika u društvu. Krimovci zataškavaju prijave i ispitivaju da oslobode prijavljene. Sredili škole i takvi nam zakon provode.

Kakav ministar taka policija!

Neka skinu uniformu i okače ih na vješalicu nije za njih uniforma i pištolj.

Jedino što čine u vezi sigurnosti je da ćete sigurno platiti kaznu čim iziđete na cestu,da ćete nalatjeti na šaht i da se pri kočenju nećete moći zaustaviti zbog neispravne ceste.Kamere se pod izgovorom sigurnosti postavljaju na svaku banderu a ustvari je to zbog sigurnosti političara ako se narod pobuni u što na vjerujem da će se kod krda ovaca ispranog mozga dogoditi

Ne valja kad rade,ne valja kad ne rade. Ko bi vama ugodio osim sto mlatarate gl..up.osti. Culi ministar dezerter bar se malo informiraj prije mlataranja.

Kad je u pitanju upotreba radara (tronošca) i pisanje kazni radi brzine i parkinga, tu su prvaci svijeta.

Možda da zahvalite bogu što nemaju većeg posla od tog

Šta je sa kaznenom prijavom protiv načelnika Tome Petrovića za registraciju oružja pravomoćno osuđenom ratnom zločincu i kradu radnih sati?

A kako je stanje u PU Grude di je mucavac Bogut i u PU Posušje di je Damir Čutura koji u životu nisu nikoga priveli, za razliku od Tome Petrovića

Imaju oni većeg posla nego se prave da nemaju.

Dokle je to doslo da se hvale kako su "nekog priveli", pa to vam je posao, trebali bi privodtit svaki dan, a ne maltretirati ljude po putu, i oni što gore opremu spominje, vi ste na razini blokića i olovke i to što imate treba vam oduzeti kad se neznate koristiti.

Vidljivo je da pojedini iz društva omalovažavaju rad policije, a ne uzimaju u obzir da je policajac ogledalo društva koji za prosječnu plaću u federaciji moraju biti više nego uzoriti i kao takvi opet nebi bili nekome po volji.

Dobro si rekao trebali bi biti uzor u društvu ali nisu, većina ih je korumpirana, oni koji bi htjeli pošteno raditi nemogu od ove većine. Oni koji s njima upravljaju, šefovi su još korumpiraniji, a njih postavlja politika koja je još korumpiranija od ove dvije razine ispod. I što ćemo sad, kad smo detektirali problem. Dali riba smrdi od glave ili repa?. Problem je što narod vidi/osjeti po džepu samo ovu prvu kategoriju... Pa po njima drvlje i kamenje. Katarza treba katarza, razbiti začarani krug..

Ne hvale se nego hoću reći da su Bogut i Čutura klimoglavci koji su došli do mjesta načelnika politikom ne svojim znanjem i radom. Bogut je ekonomista, a Čutura je završio Filozofiju.... Kakve veze to im s Policijom

Treba provjerit porijeklo novca u pojedninih policajaca.

Jaka firma.PU-Ljubuški..6 milja plaća..školovani kadar stranke..podobni..šteta za MUP onaj mozak Madunović obolio to veliki gubitak..suze meni lete.

Cjeli grad je u banani.U svim drzavnim ustanovama se zaposljava preko partije.Niko vise nemoze upast a da nije u partiji.Pa sta se onda cudite sto nam je policija takva.Zaposljavju se podobni a ne sposobni.A uostalom sta moze obicni policajac napravit kad ih sefovi ne podrzavaju.

Pola grada na bjelom kad cete to rjj ,ove dilere i prodavače

Napišite kad ste zadnju put napravili raciju po ugostiteljskim objektima u županiji u zadnjih 25 godina i gdje. Ja ću vam odgovoriti, niste nigdje? Znate li sto je racija? Neznate? To vam je ono kad dođete u objekat, ugasite glazbu, stanete na vrata i svi sve iz đepova na stolove. To vam je racija. A znate li što se to ne radite? Nesmijete, jer je većina vlasnika u " dobrim odnosima sa vlasnicima ili objekata ili onima drugima. Prema tome nije ni čudo što vas omalovažvaju i ne perticipiraju u javnosti. Ne vidite se osim po kavama i po cesti sa palicama i radarima. Na to vam je se sveo posao.

I jedan stane ispod prozora wc da ko ne iskoči

Tako je

Nije samo racija tabu tema policije ,kako nitko ne odgovara za korupciju u rasadniku korupcije?

Bitno je da vas neko prati a stručnost boze sa cuvaj bitno je da su školovani zna se.

Jeste vi ludi ,pa oni su u talu sa dilerima ,diler zna za raciju prije voditelja tima haha

Policija treba stati kad bude u Dajmond koncert doći sa dvije marice u 01:00 zablokirati sve izlaze nakon koncerta raciju i testiranje svih vozača na alkohol i drogu. Tko je pijan ili nadrogiran u pržun da prenoći, kazna i oduzimanje vozačke dozvole! Vađenje krvi i test na drogu i alkohol.

Da ima muda taj "Dajmond" bi bio davno zatvoren

Svi su na drogama zna cijeli Ljubuški

Jedino toni ćorić drma županijom ovo sve drugo je tanko

Ničija nije do zore stručnjak.

PU Ljubuški o stanju sigurnosti na području grada u prošloj godini
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari