Vlada ŽZH uplatila dvije tranše za sufinanciranje prijevoza učenika

ljubuski.info

Iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke isplaćen je iznos od 1.000.000 konvertibilnih maraka za sufinanciranje prijevoza učenika.ž

Kako je potvrdila ministrica financija i dopredsjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke Blagica Leko, na račune jedinica lokalne samouprave uplaćene su prve dvije tranše (od ukupno tri) tekućih prijenosa gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika u ovoj županiji.

Navedena sredstva su, sukladno kriterijima Vladine Odluke o odobravanju isplate sredstava gradovima i općinama za sufinanciranje učenika utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, raspoređena gradovima Ljubuškom i Širokom Brijegu, te općinama Grude i Posušje.

Isplati novca prethodilo je potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika gradovima i općinama u ŽZH za 2024. godinu, koje je upriličeno u zgradi Vlade u ožujku ove godine.

Ugovor vrijedan ukupno 1.500.000 KM su potpisali predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, načelnik Općine Posušje Ante Begić i načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

Inače, sufinanciranje prijevoza učenika samo je jedna od brojnih demografskih mjera koje provodi vlada ove županije zajedno s jedinicama lokalne samouprave, a koje, sudeći prema pozitivnom prirodnom priraštaju prošle godine, daju rezultate.

FENA

Glas naroda

o pitanju sufinanciranja prijevoza učenika se piše po stoti put
ako županija ne može plaćati što društveno treba onda je to problem
ovo je banalna stvar i ministarstvo financija je pretvoreno u knjigovodstveni ured
napravite iskorak

Vala baš,non stop jedno te isto trube ko pokvarena traka.
De bona,učini nesto novo,ne zivi na staroj slavi svog prethodnika.
Preuzmi inicijativu za nesto,a ne samo ko fikus egzistiraš.

Kad će na red doći naši sindikalisti pošto vidimo da ste široke ruke. Jedan poziv za Stankiša. Stanko probudi se iz letargije.?

Pustite Stankeca,taj ne zna je li pošao ili došao.
Razumi se u Sindikat kao k.e.nj.a.c u kantar.

Stanko ispuni obećanje od 20 posto povećanja plaće koje si dao članstvu. Stao si na 5 posto. Godine lanjska prođe ova već pola. Povećanja nemaaaa

Sufinancirate li autobus za djecu koja idu u Mostar u školu? Mozda da malo porazgovarate sa prevozničkom firmom da pomjere satnicu autobusa na 6i3p da djeca ne kasne na prvi sat

Djeca se voze u teh.neispravnim busevima,nemaju prozorčiće male klime ne rade itd. Samo nastavite sa sufinancirsnjem. Sjednite s učenicima sad kad ugrije pa se provozajte i vidite za šta idu novci.

Osnovna plaća policajca na razini plaće čistačice, a sindikalisti i novi predsjednik šute?

Ma de boona ženo pjsti tu injekciju od 1250 marki . . .lako je tebi funkcionirat kad imas automobil 24 sata u rukama. Mi moramo i tribamo natocit auto za svoj novac ako trebamo od tocke A do tocke B. Ovdje bas vrijedi sit gladna ne razumi

Da i? Da oni ne financiraju, plaćali bi te iste autobuse svojim parama i sve bi bilo isto

Ma nema od ove pomoci,ne pita se ona ništa.
Metnulo je da šuti i čuva fotelju.

Cuva Kraljevicu stolicu.kad se vrati iz Sarajeva da ima osigurano mjesto a i radi sta joj kaze nemoze ona sama nista.

Točno,zna on da ovo bratstvo i jedinstvo nece potrajati,a ovamo mu je siguruša.
Nece on u privatnika od 8 do 16h,lakše je palamuditi u uredu.
Mala se uzivila,a ništa ne smije.

Ne smije ništa platiti bez Širokobriježana tako da isplacuje kad oni dadnu zeleno svjetlo.Izglasali proracun za presude,obračunali sve i onda ne smije pustiti jer će Predrag vikati.Eto to je ministrica ne smi ništa.

Skup prevoz, kao da se voze klimatiziranim taksijima.

Čuj njemu treba čuvat stolicu ahhaha koji vic. Da i izgubi "stolicu" stavit će ga na neko drugo, još bolje mjesto, tako to ide

Sevinovac..bolje od ovog je jedino covicevo mjesto a to je tesko..kako ono rece jedan da sam znao da je ovako lako zavrsiti fax zavrsio bi i srednju.

Vlada ŽZH uplatila dvije tranše za sufinanciranje prijevoza učenika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari