Policijske pretrage kuća na više lokacija u Ljubuškom

ljubuski.info

Operativnim radom istražitelji PU Ljubuški došli su do saznanja da se K. C. (37) iz Ljubuškog, M. P. (21) iz Radišića i J. M. (19) iz Orahovlja mogu dovesti u vezu s izvršenjem određenih kaznenih djela te da se u njihovim kućama nalaze predmeti koji potječu iz kaznenih djela.

O tim saznanjima izviješteno je Županijsko tužiteljstvo uz čiju njihovu suglasnost je od Općinskog suda u Ljubuškom zatražen nalog za pretragu stanova i kuća koje koriste navedene osobe.

Temeljem sudskog naloga policijski službenici jučer su izvršili pretragu stana u Ljubuškom i kuće u Studencima, koje koristi K. C. (37) a tom prilikom pronađene su dvije automatske puške marke Kalašnjikov, koje su, iz izdanu potvrdu, privremeno oduzete.

Izvršena je pretraga i obiteljske kuće u Orahovlju, koju koristi J. M. (19) a prilikom pretrage pronađena je manja količina zeljaste tvari koja izgledom, bojom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Također, izvršena je pretraga obiteljskih kuća u Donjim Radišićima i Gornjim Radišićima, koje koristi M. P. (21) te je i kod njega pronađena manja količina zeljaste tvari koja izgledom, bojom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Prilikom pretraga stana i kuća od sve trojice osumnjičenika oduzeti su i drugi predmeti (mobilni telefoni i dr.) koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

Navedene osobe jučer su privedene u službene prostorije PU Ljubuški gdje je nad njima zavedene kriminalistička obrada.

Jučer u 15 h, nakon završetka kriminalističke obrade, K. C. (37) pušten je na slobodu. PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv K. C. (37) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, iz čl. 371. KZ-a FBiH.

J. M. (19) i M. P. (21) lišeni su slobode i nad njima se vrši kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, iz čl. 239. KZ-a FBiH. Uzorke pronađene zeljaste tvari poslat ćemo na vještačenje.

MUP ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari