U planu obnova zgrade PU Ljubuški

ljubuski.info

Zgrada koja se nalazi u središtu općine Ljubuški u kojoj je smješten dio resursa MUP-a ZHŽ-a i same općine uskoro bi trebala dobiti potpuno novi izgled.

Idejno riješenje

Prema riječima načelnika općine Ljubuški, zgrada bi trebala dobiti dodatnih 600 metara četvornih prostora koji trenutačno nedostaju institucijama koje ju koriste.
"Idejnim rješenjem koje je izradila dipl. ing. arh. Dajana Šaravanja predviđena je nadogradnja 600 metara četvornih površine objekata za potrebe općine i MUP-a ZHŽ-a. Dakle, postojeći objekt se ne bi rušio, nego bi se izvršila rekonstrukcija i nadogradnja istoga", ističe Nevenko Barbarić.

Projekt je predstavljen javnosti u ponedjeljak večer te je nakon toga izložen na panoima u zgradi općine. Građani tako imaju deset dana za sve primjedbe i prijedloge na spomenuti projekt, nakon čega će se o istima očitovati općinsko povjerenstvo.
"Po očitovanju povjerenstva kreće se u izradu projektne dokumentacije", ističe Barbarić.

Dodaje kako je realno očekivati da se projektna dokumentacija napravi do svibnja, dok bi radovi vrijedni 300.000 KM mogli krenuti već na jesen iduće godine.

Spomenuti objekt se već duže vremena nameće kao pitanje koje treba riješiti jer je u jako lošem stanju, a niti svojim arhitektonskim izgledom ne odgovara samom središtu općine. Rekonstrukcija ovog objekta za sobom povlači i uređenje okoline te je tako izrađeno i idejno rješenje trga koji se nalazi iza ove zgrade. Naime, prijedlog je da se Trg domovinske zahvalnosti proširi i na postojeće parkiralište koje se nalazi iza spomenutog objekta.

Podzemna garaža

"Budući da u samom središtu općine postoji potreba za parkiralištem, a na prostoru na kojem se sada nalazi nadzemno parkiralište ono više ne bi postojalo, napravila bi se podzemna garaža s 52 parkirališna mjesta", kaže Barbarić.

Ističe kako općina Ljubuški nema dovoljno sredstava kako bi sama krenula u projekt podzemne garaže, ali kako realizacija istoga u skorije vrijeme nije nemoguća.
"Projekt proširenja Trga i gradnje podzemne garaže je projekt s kojim se može aplicirati na donatorska sredstva. U planu nam je već od iduće godine aplicirati na razne europske fondove koji podupiru ovakvu vrstu projekata", kaže je Barbarić.

Marija Medić Bošnjak [ Večernji list ]

Glas naroda

Okrpi ti dikoju rupu

u normalno uredjenim drzavama je ovako------------
Ne može se za nekoliko minuta prekoračenja vremena parkiranja naplatiti stotinu kuna. Stava smo da treba platiti samo prekoračeno vrijeme. Iz Ministarstva gospodarstva su tom izjavom za 24sata potvrdili da kreću u veliku analizu i inspekcijski nadzor gradova koji prodaju dnevne karte vozačima čim prekorače vrijeme parkiranja.
Prvi je na udaru Zagreb, koji će posjetiti inspekcija i koji je rodonačelnik ideje dnevnih karata. Kad je prije šest godina Ustavni sud naredio gradovima da ne mogu naplaćivati kazne stotine kuna veće za prekoračenje parkiranja, u Zagrebu su kazne nazvali dnevnim kartama.

Pričajte vi šta hoćete po Ljubuškom se još uvijek vozamo na Titovom asfaltu.. U zadnjih 30 godina platili smo cestarina, zrakarina, putarina u milionskim iznosima a da se nije u stanju ni rupe zakrpiti kako treba. Gdje su te pare?

aha fino, ja sam čuo da je u pripremi projekt da bi se stadiom Babovac širio na 78.000 sjedećih mjesta natkrivenih naravno sa pokretnim krovom haha

ZNA SE gdje su....

Bogareti kumu posla.
Oće li i ovdje popola?

Slijedi vam scenarij iz Metkovića,možete ako nesto napravite malo popraviti svoj konačni izborni rezultat ali nema gotovo je nakon 26 godina krađe i prijevara građana dosta je odlazite i nikada se više ne vraćajte.

Pa tko će doći,hodža ,Marija isfrustrirana ili možda ajeti ...

neka je nevenko napisan podebljanim slovima a ovi šetači što parking i kazne naplaćuju neka skupljaju za kolica

Skupili su neki, s BMW peticom dolaze na posao, stranački uhljebi, to je nekada bio posao za sirotinju i branitelje a sada za rodbinsku elitu, tj. kumčad, bratiće i slično. Kuku nama.

Oce li kum Tonćo raditi ili posteni i veliki hrvat Rupcic ?

Zašto nema grijanja u sportskoj dvorani,djeca su nam stalno prehlađena,mislim da je zdravlje djece prioritet.

rekonstruirajte i sredite magacine duvanjske i tamo smjestite sve gradske institucije i to je to.u ograđenom prostoru imate i parking za sva službena vozila.em će te uljepšat središte grada,i iskoristit prostor koji je sad ruglo grada.

Slažem se.Institucije u Duhansku stanicu.Nitko više ne priča o tome.

tko li će ovdje lovu jamit

Kako će općina srediti ,ako je istina neki su magacini privatizirani

Nije neki nego više od pola samo ovaj portal nesmije spomenuti te osobe a vamo nekakvu ekipu satra a u biti nisu ni za što krivi....

Koja ste vi [ * neprimjereno * ] od ljudi..kad se neradi nista nevaIja vam,kad se radi nevaIja vam..zato nam GRAD i propada..a gradovima postaju okolna sela od gruda,posusja,sirokog..otvori se butik u posusju,razglasi se na sva zvona..u ljubuskom se pravi svemirska postaja,al dzaba,nevaIja..zbog takvih mozgova i propadamo,bilo da su u politici il obicni "civili"..ako neces podrzat svoj GRAD ocekujes da te drugi hvali

po vama su u ljubuškom svi buda le osim načelnika i općinskog vijeća.zapitaj se malo što je uzrok apatiji i malodušnosti u gradu.zajednički nazivnik je hdz +hsp.

Glavni i jedini krivac za ovo stanje je ZNA SE-partijski uhljebi koji nevide dalje od nosa optužuju sve druge osim onih (koji su ih uvalili da pasu sa proračuna)i koji su nas doveli do ovoga.....
Koje kriv za ovo?Ja ti,mi,šta mi utječemo i šta se mi možemo promjeniti?Najbolji primjer je peticija o poskupljenju vode,1800 ljudi nema pravo glasa kraj komunistički izdanaka Kvesića,Lubca,Sova, Borasa i ostavi pionirčića sa KPJj pedigreom.Griota je bolan lopo.e podržavat jer neće ovo još dugo trajat koliko god vam dobro bilo narodu je prikipilo

U planu obnova zgrade PU Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari