Produljen pritvor šestorici uhićenih zbog pljački u Hercegovini

ljubuski.info

Šest osoba osumnjičenih za pljačke trgovačkih centara, benzinskih crpki i bankomata na području Hercegovine, uhićenih u srijedu u akciji Federalne uprave policije kodnog imena 'Shark' predani su u nadležnost Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Uz jake mjere osiguranja, postupajućem tužitelju na saslušanje su dovedeni Mido Mušić (1990), Rahman Begluk (1987), Alen Begluk (1984), Jozo Markić (1983), Josip Udovičić (1986) i Igor Lečić (1977). Kako smo doznali, tužitelj je nakon saslušanja osumnjičenih odredio dodatno 24-satno zadržavanje u policijskom pritvoru, a za to vrijeme će biti odlučeno o daljnjim mjerama protiv istih, odnosno upućivanju naloga za određivanjem mjere pritvora, mjera zabrane ili će se braniti sa slobode.

Spomenuta šestorka uhićena je u srijedu u ranim jutarnjim satima na području Mostara i Čapljine.

Sumnja se da su počinili kaznena djela organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelima 'Razbojstva', 'Teške krađe' i 'Zlouporaba opojnih droga'.

Akcija je izvršena pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i angažmanom pripadnika Specijalne policijske postrojbe Federalne uprave policije.
Ova višemjesečna istraga je rezultirala u dokazivanju i dokumentiranju organizirane kriminalne grupe koja je tijekom 2016. i ove godine, izvršila više kaznenih djela kao što su razbojstva na štetu Tržnog centra Bingo u Čitluku i mostarskom naselju Sutina, Robota u Mostaru, benzinske crpke "Čule" u Mostaru, pljačke više bankomata na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od više stotina tisuća konvertibilnih maraka. Pored navedenog ova organizirana kriminalna grupa se dovodi u vezu i sa drugim kaznenim djelima kao što su teške krađe motornih vozila i stavljanje u promet opojnih droga, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

U sklopu aktivnosti, a po naredbama Županijskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi na pet lokacija na području općine Mostar i jednoj lokaciji na području općine Čapljina, u kojim je pronađena određena količina novca, oružja, ručne UKV radiostanice, municija, te određena količina tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Također, prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje kaznenih dijela ili su kupljena od novca iz počinjenih kaznenih djela.

Dnevni list

Glas naroda

Ove ljude treba dobro kazniti a kazniti sud koji pesudi pa ga ponova pusti da krade tako kaznuti i policiju more biti da i oni imaju intetes

Policajcima koji su ovo otkrili treba povecati placu i dati nagradu

Produljen pritvor šestorici uhićenih zbog pljački u Hercegovini
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari