Tko su razbojnici koji su eksplozivom raznijeli bankomat u Vitini?

ljubuski.info

Šest osoba je uhićeno na području Mostara i Čapljine u akciji Federalne uprave policije kodnog imena "Shark", a koja je imala za cilj rješavanje kaznenih djela počinjenih u posljednje periodu na području Hercegovine.

Radi se o kaznenim djelima organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelima Razbojstva, 'Teške krađe' i 'Zlouporaba opojnih droga'.

Pet osoba je uhićeno na području Mostara i to M. M. (1990), R. B. (1987), A. B. (1984), J. M. (1983) i J. U. (1986) te I. L. (1977), s područja Čapljine.

Neslužbeno se moglo čuti kako su privedeni Josip Udovičić, Mido Mušić, Rahman Begluk, Alen Begluk, Igor Lečić i Jozo Markić.

Akcija je izvršena pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i angažmanom pripadnika Specijalne policijske postrojbe Federalne uprave policije.

Ova višemjesečna istraga je rezultirala u dokazivanju i dokumentiranju organizirane kriminalne grupe koja je tijekom 2016. i ove godine, izvršila više kaznenih djela kao što su razbojstva na štetu Tržnog centra Bingo u Čitluku i mostarskom naselju Sutina, Robota u Mostaru, benzinske crpke "Čule" u Mostaru, pljačke više bankomata na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od više stotina tisuća konvertibilnih maraka. Pored navedenog ova organizirana kriminalna grupa se dovodi u vezu i sa drugim krivičnim djelima kao što su teške krađe motornih vozila i stavljanje u promet opojnih droga, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

U sklopu aktivnosti, a po naredbama Županijskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi na pet lokacija na području općine Mostar i jednoj lokaciji na području općine Čapljina, u kojim je do sada pronađena određena količina novca, oružja, ručne UKV radiostanice, municija, te određena količina tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Također, prilikom pretresanja do sada su oduzeta četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje kaznenih dijela ili su kupljena od novca iz počinjenih kaznenih djela.

Sva šestorica osumnjičenih jučer su u prijepodnevnim satima privedeni u prostorije Federalne uprave policije u Mostaru gdje će se nad njima obaviti kriminalistička obrada, a nakon iste će biti predani u daljnju nadležnost Županijskog tužiteljstva.

Asistenciju u privođenju i pretresima pripadnika FUP-a pružali su i pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Prema sumnjama istražitelja ova je grupa odgovorna za niz kaznenih djela počinjenih na području Hercegovine. Posljednji izvršeni slučajevi pljačke novca izvršeni su u listopadu ove godine kada su opljačkani Tržni centar Robot u Mostaru i Bingo u industrijskoj zoni Tromeđa - Međugorje.

U pljački Robota sudjelovalo je pet naoružanih osoba kada su upali u prostorije centra pred sami kraj radnog vremena i prisilili uposlene da ih odvedu do sefa iz kojeg su uzeli veću svotu novca. Posljednjeg dana rujna mjeseca četiri maskirane i naoružane osobe opljačkale su tržni centar Bingo u industrijskoj zoni Tromeđa - Međugorje. Kada su radnici Binga završili radno vrijeme, razbojnici su u 22 sata upali i prijeteći oružjem odnijeli oko 50 tisuća maraka.

Ovaj objekt na meti razbojnika našao se i ranije, točnije krajem prošle godine, kada je opljačkan na sličan način. Tada su trojica maskiranih i naoružanih razbojnika iz metalne kase ukrali 73.000 maraka. Još nije rasvijetljena niti pljačka tržnog centra Bingo u Mostaru koja se dogodila sredinom kolovoza prošle godine. Razbojnici su tada i pucali prema djelatnicima zaštitarske agencije i pobjegli s većom svotom novca. Iako službeno nikada nije otkriveno o kolikoj se svoti radilo, neslužbeno se moglo čuti da je u pitanju bio iznos od nekoliko stotina tisuća maraka. U listopadu prošle godine, tri maskirane osobe, naoružane pištoljima i automatskom puškom, vozilom marke Audi došle su ispred tržnog centra Bingo u mostarskom naselju Sutina gdje su zatekli M. Š., koji je čuvao objekt. Istog su vezali te nasilno ušli u objekt iz kojeg su iznijeli metalnu kasu, nakon čega su se udaljili u nepoznatom smjeru.

Krajem studenog ove godine, eksplozivom je raznesen bankomat koji se nalazi u krugu benzinske crpke 'OIL AC' u mostarskom naselju Ortiješ, ali novac nije odnesen.

U prosincu prošle godine eksplozivom je raznesen bankomat u mjestu Vitina, kod Ljubuškog i iz istog je pokupljen novac. Identičan scenarij dogodio se i u siječnju 2015. godine u naselju Trn kod Širokog Brijega kada su nepoznate osobe eksplozivom raznijeli takozvani drive-in bankomat i pobjegli s većom svotom novca.

Dnevni list

Glas naroda

Bravo za FUP vjerujem da će otkriti počinitelje pljačke u Dužicama

Je zalostan MUP zapadno hercegovački dali se njemu i jedno kazneno djelo rijesit

Nasi su sve ovo otkrili ali nece u javnost da ne bi bilo osvete mudraci su to a da nisu sposobni jesu primjer slucajevi Kraljevic Soldo...

Ljudi, sta nam radi taj covik??Zasto niste objavili novu porazavajucu vijest za Hrvatski puk????Doklen cemo sutit?Nadjoh na jednom drugom nasem portalu ovaj komentar:LJUDI JELI OVO ISTINA???
"Jos malo i dusu ce nam jamit DRUG DRGANA COVIC SRBIN!

Gospe ti kako nas ponizava!Opet je bija i dodovorava se Dodiku i Vucicu.Njemu GADNO GORI POD NOGAMA!

NIKAD Hrvat nije isa na noge SRbinu a on im lize guicu i uvlaci im se.Ode Dodiku i sta mu on rece, tako radi.
JEDNOM DRUG-VAZDA DRUG!"

Poslat ih u izbjeglistvo kao sto sam i ja zavrsio,jel tak?

Znači i ti si pljačkao pa te poslali ?
Jbgga a ja te žalio

pljačka naledincu 7 mil eura i nedase nać pa daniko nije ni najmanjeg traga naša ili se nije ni tražilo

Otkriće FUP pljačku u Dužicama sto posto

Tko su razbojnici koji su eksplozivom raznijeli bankomat u Vitini?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari