Čović o institucionalnoj reorganizaciji BiH

ljubuski.info

Na XIX. općem saboru HDZ-a, koji se održao danas u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", uz okupljene oko dvije tisuće izaslanika s pravom glasa iz cijele Hrvatske, članica i članova HDZ-a, na saboru su bili i brojni sportaši, umjetnici i kulturnjaci, znanstvenici i gospodarstvenici, birano je 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora HDZ-a.

Na Općem saboru bio je i novoizabrani predsjednik Europske pučke stranke Manfred Weber, i novi glavni tajnik EPP-a Thanasis Bakolas, kao i politički predstavnici Hrvata iz Crne Gore Adrian Vuksanović i Zvonimir Deković te iz Srbije Tomislav Žigmanov i Jasna Vojnić.

Opći sabor HDZ-a održan je uz četiri ključne točke. Prva: Izborom još 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora, novog tijela, dovršen je proces unutarstranačkih izbora. Druga: predstavljeno je Izvješće o radu stranke ne samo u prošle dvije godine, nego od zadnjeg Općeg sabora 2018. Treća i četvrta: usvojen je Program "HDZ i Hrvatska u četvrtom desetljeću samostalnosti" te su usvojene Izmjene i dopune Statuta HDZ-a.

Predsjedniče Plenkoviću, hvala vam na svemu što ste do sada uradili za sve nas, u našem političkom djelovanju i predstavljanju pozicije hrvatskog naroda, ne samo u okviru Europske zajednice nego diljem svijeta. Danas je hrvatsko pitanje i problemi hrvatskog nada na stolu svake bitnije administracije u svijetu. Nažalost, najveći dio njih još ne razumije što se događa i kako je organiziran sustav Bosne i Hercegovine. Želim Vam da nastavite stranku voditi k najvišim vrijednostima, da nastavite voditi državu k tomu, da možemo svi biti ponosni što smo Hrvati ma gdje da jesmo, kazao je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović obraćajući se na XIX. Općem saboru HDZ-a.

U svome obraćanju na Općem saboru HDZ-a RH Čović je uputio čestitke na održavanju XIX. Općeg sabora, te se zahvalio na prijateljskoj potpori koju svakodnevno dužnosnici HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske daju Hrvatima u BiH.
Veseli me da obilježavate XIX. Opći sabor i tražite nova rješenja za budućnost HDZ-a i hrvatskog naroda. Siguran sam da na taj način HDZ šalje jasnu poruku za sve ono što treba uraditi kako na prostoru RH tako i diljem svijeta gdje žive Hrvati, kako bi bili ponosni a ono što jesmo, kazao je Čović.

Uvjeren sam da ove 33 godine za nas koji slijedimo demokršćanske vrijednosti u čijem je utemeljenju obitelj, kao ključna vrijednost društva, za nas znači puno simbolike, (...) nadam se da će te poslati jasne poruke kako treba izgledati ovo društvo u nekom vremenu ispred nas, slijedeći ono što je ova utemeljiteljska vrijednost HDZ-a, isto tako, prilagoditi se vremenskim prilikama, kada je u pitanju ekonomsko, socijalno, znanstveno, pa i sigurnosno, istaknuo je Čović, izrazivši nadu u uspjeh te je unaprijed čestitao na ostvarenju svih zacrtanih ciljeva u radu Sabora.

Ovaj sabor ima jednu posebnu vrijednost i za Hrvate izvan RH, na poseban način za nas Hrvate u BiH, prostoru koje je izvorište demokratskih vrijednosti. Ne samo demokratsko izvorište, nego izvorište u kulturi sportu, znanosti, gospodarstvu u svakodnevnici, na to moramao biti ponosni, ali s druge strane snažno ukazati da to izvorište treba zaštititi. Ono se nalazi s druge strane, nešto više od 1000 kilometara zajedničke granice i danas je vrlo izloženo. Traži značajno ulaganje u svakom smislu, kako bi se očuvalo i moglo odgovoriti na sva iskušenja koje donosi ovo vrijeme, kazao je predsjednik Čović.

Siguran sam da mi što radimo unutar HDZ-a BiH će očuvati zajedno s vama, uz vašu pomoć, hrvatski narod kao konstitutivan narod u BiH, također je poručio okupljenima predsjednik HDZ-a BiH.

Ono što danas radimo, jasno ukazuje put kojim idemo, Hrvatski narodni sabor želi vrlo jasno na čelu s HDZ-om BiH odgovoriti na ključne izazove i ključna pitanja. Zbog toga smo na izvanrednom Saboru HNS-a, poslali jasan odgovor. Želimo institucionalno reorganizirati BiH, sukladno Ustavu BiH. Kroz ta rješenja koja tražimo, naći ćemo mehanizme zaštite, kako bi ugradili u njega sve ono što nam je s pravom ukazano da trebamo slijediti kao najveće demokratske standarde u vođenju politike i organizacije društva. U tome institucionalnom reorganiziranju BiH želimo do kraja ugraditi odluke Ustavnog suda BiH o potpunoj ustavnoj jednakopravnosti tri konstitutivna naroda i njihovom legitimnom predstavljanju, istaknuo je Čović.

Danas moramo jasno kazati, Bosne i Hercegovine nema bez hrvatskog naroda u BiH. Jedinog koji okuplja ono što je danas potpuno razlučeno u BiH. Jedni koji zagovaraju euroatlantski put u BiH. Jedini koji snažno i otvoreno, glasno i nedvosmisleno slijede sve standarde EU. I ono što dogovore, to zagovara i naša sestrinska stranka HDZ. To su vrijednosti koje ćemo nastaviti slijediti što god tko govorio o njima, paralelno s tim u traženju rješenja stabiliziranja političkih odnosa u BiH, poručio je okupljenima Čović.

Hrvatski narod Bosne i Hercegovine ima svoje Europsko mjesto. On doživljava BiH kao svoju domovinu i želi je očuvati. Proces nadolazećih izbora smo organizirali da zajedno s vama pokušamo motivirati značajan broj naših glasača koji žive i u RH. Pozivam sve vas, da date svoj doprinos, u narednih mjesec-dva, veliki je broj žitelja BiH koji su svoju sudbinu u konačnici pronašli na prostoru RH. Zajedno možemo poslati jasnu poruku, kazao je dr. Čović.

Glas naroda

Znači ukidaju se takozvane nacionalne stranke i svi koji imaju veze s nhjima zauvijek dobiju zabranu obavljanja bilo kakvog posla osim u kamenolomu

Još jedno veeeeeeeeeeeeeeliko ništa!

Dva konja marke Dorat.

Draža Čović,Plenki mafija HDZ

Jadan je narod kao i država koju dezerteri brane.

Biće još gore

spas je jedino promjeniti korunpiranu vlast na izborima

Vjerujte da će u Ljubuškom Komšic dobiti glasova i glasova a sve iz inata

Ko i Paponja prosli i svaki put.Komsica biraju jedino kad hodza namigne.Dva puta nije namignuo.

Bajro đe se turaš na njiha portale, đaba ti, nema više bratstva-jedinstva, ni hrvAtskog cvijeća, uvehnulo.

Milijarderi preko pljačke

Obadva od zla oca i gore matere. Jedan i drugi šepure se ko purani ali priko leđa naroda. To treba utjerat u veljačko polje da ašove 10 duluma zemlje na +45 bez hrane i vode.

Paponja i general Glasnović nisu izgubili izbore nego su ih pokrali HDZ mačkari
adezeovci sve što imaju su pokrali oni su u strankam samo od koristi

Vidi ti naši pijonira.

Heroji fali im Milanović

Nama ste upropastili živote djecu vam nedamo

Pogrešna politika od strane Zagreba krivu Drinu se ne može ispraviti je li tako Florijane Boras i Vice Vukojeviću

Vice je nas postrojavao a Florijana nije donijela roda već HDZ iz Zagreba

Hrvatska je kao Izrael okružena neprijateljima ali adz je svojom nakaradnom politikom razjedinio Hrvate na naši i njihove

U sve se smije dirati u RS ne smije

Ovaj dvojac na slici nikada nisu bili Hrvati. Oni uništavaju Hrvatsku naciju.

Ide Zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine dobročinitelju imaš ti većih problema od Izbornog Zakona

I babu vode kad divojke nema

U povijesti Hrvata od kad god slove na ovim prostorima nisu vise izgubili moralno, gospodarski i demografski kao sto su u proteklih 20 godina s ovim hercegovackom mafijom unutar HDZ HR i HDZ BiH kao i njihovim “monumentalnim gradjevnskim” klerom … Uzdanica im je jos jedina preostala a to je spasonosno svjetlo iz KLADIONICA …

Iduće godine treba večernjakov pečat dobiti hrvatski narod koji ostane živjeti u BiH

vise ce mo krvi proliti dok ove jadove skinemo s vrata nego u proslom ratu dok smo ih nacurili na vlas

Čović o institucionalnoj reorganizaciji BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari