Analiza: Čović imovinu policijom čuva, a stranka mu uništava ZHŽ

ljubuski.info

Odnosi unutar Vlade ŽZH već duže vrijeme poprilično su napeti, a takvi odnosi rezultat su i slabog rada vlade ŽZH. Po ostvarenim rezultatima, deficitu koji su proizveli, neučinkovitosti na svim poljima od gospodarstva do kulture, te kritičnom zaduženošću županije, koja prijeti kolapsom.

Odnosi između premijera, kao i odnosi između samih ministra napeti su, kaže izvor iz vlade, a netrpeljivost proistječe iz međusobnih ucjena samih ministara, podnesenih kaznenih prijava, a svoje nezadovoljstvo radom takve vlade javno tek iskazuje ministar Stjepan Bogut. On ima anonimnu i namontiranu kaznenu prijavu, koju tužiteljstvo ŽZH još drži u svojim ladicama. Ista će u ladicama tužiteljstva biti do onog trenutka dok ministar Bogut bude „poslušan“. Na taj način Miroslav Galić, glavni i pravomoćno osuđeni kriminalac  „drži na oku“ neposlušnike, za svaki slučaj da se ne otmu kontroli.

Ministri igraju "između četiri vatre"

Već ranije su se produbili, naizgled dobri, odnosi između između grudskih i širokobrijeških ministara na jednoj strani i ljubuških na drugoj strani, a distanca između njih nastala je zbog brojni afera unutar MUP-a ŽZH vezane za kriminal vodećih ljudi. Zbog toga ljubuška “struja“ na čelu sa Tonijem Kraljevićem, potpomognuta ministrom Zdravkom Borasom pokušava na sve načine “ugasiti požar“ zbog afera koje su HDZ BiH Ljubuški uzdrmale do temelja.

Kaznena prijava protiv Stjepana Bogut, ministra zdravstva ŽZH, koji je zaista u sukobu interesa, jer je nezakonito imenovan u tri odbora, a istovremeno obnaša funkciju ministra samo je povod za rat, a uzroci su mnogo dublje prirode. Kažu drage mu pare i što ćeš. Tako isto u Ljubuškom grabi mlađak Vedran Markotić.

Izvori bliski Vladi ŽZH govore, da je prijava upućena Stjepanu Bogutu „montirana“ samo da se skrene pozornost sa MUP-a ŽZH i HDZ-a Ljubuški, načetima mnogim aferama i preuzetim istragama od F MUP-a i Federalnog tužiteljstva. Stjepan Bogut zbog tih razloga ima podršku sačinjenoj od još tri ministra iz Gruda, Posušja i Širokog Brijega. Svi oni zajedno smetaju interesima  ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa.Taj sukob u vladi je širih razmjera uzme li se u obzir činjenica da ljubuškoj struji, ministrima Kraljeviću i Borasu, podršku daje predsjednik Skupštine ŽZH Ante Mišetić Sova, te predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Nevenko Barbarić.

Čosić je politički i stručni patuljak

Zdenko Ćosić, u postojećoj situaciji, nije se snašao, kao predsjednik Vlade. Svojim postupcima ili bolje rečeno šutnjom je štitio ministra Zdravka Borasa. Nije imao petlju stati ni u obranu ministra Stjepana Boguta, nanio je ogromnu političku štetu Vladi ŽZH, svom autoritetu, te pokazao svoju slabost  kao premijera, odaje se kao lutka na koncu kojom upravlja netko iz pozadine. Taj netko iz pozadine jeste šef  HDZ BiH, Dragan Čović, koji je nizom poznatih afera „njegovih ljudi“ iz stranke, naštetio HDZ BiH u cjelini, te narušio ionako loš ugled Vlade ŽZH.

Moralno je i političko pitanje jednog predsjednika Vlade, treba li smijeniti ministra koji se nalazi u niz kompromitirajućih afera, koje su poznate u čitavoj BiH. Vidjeli smo kako se takve situacije rješavaju u susjednoj RH, u kojoj se zbog znatno manjih afera, propusta gube funkcije, odmah se ide sa položaja.

Ovdje se vidi da je ŽZH županija kojom ne upravlja predsjednik Vlade, da se radi o zapuštenoj županiji u kojoj se ne provodi zakon. Takvo ponašanje jednog predsjednika, koji šuti, koji se uopće ne osvrće na afere, predstavlja znak gubljenja autoriteta ne samo njega kao osobe, funkcije koju obnaša, nego pokazuje da je sustav totalno zakazao. Ili bolje rečeno, složio se u vodoravan položaj, kao da je u boksačkoj komi.

Ovime se pokazuje da ne postoji politička vlast demokratskog društva, nego se radi o interesnoj grupi, koja je tu radi osobnih interesa i vlastitih probitaka. Takva nesposobna vlast, koja je sama sebi svrha, preuzela je sve funkcije sustava unutar županije, radi ostvarenja svojih uskih privatnih i stranačkih interesa. Zanemarilo se običnog čovjeka, birača, radi kojeg su oni na vlasti.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, prema rečenom nije dorastao funkciji premijera, nije bio u stanju da barem jednim potezom, gestom, istupom u javnosti, odlučno reagira, kao što to dolikuje jednom ozbiljnom premijeru. Iz svega se vidi da je on prije svega kulturnjak, čovjek kojeg su u mladosti zvali David Bowie, zbog svog mlakog karaktera, nema odlučnosti, karizme, moći, kojom bi  presjekao, lupivši šakom od stol, loše stanje unutar županije. Nije kadar smijeniti ministre koji su opterećeni aferama, te napraviti rekonstrukciju ove loše vlade. Ne samo da nije politički jak, on ruku na srce, nema stručnosti da se nađe na poziciji koju obnaša.

Stanje u Vladi ZHŽ nepodnošljivo

Zahvaljujući svojoj neodlučnosti, nekarizmatičnosti, stanje unutar Vlade ŽZH je nepodnošljivo, zaduženost je prevelika, nezadovoljstvo tinja od prosvjetara, zaboravljenih branitelja, poljoprivrednika, pa do običnih policajaca. Ovakvo loše stanje i nepoduzimanje mjera koje su nužne za funkcioniranje sustava, prijeti i samom blokadom rada Vlade ŽZH. Dospjele obveze neplaćenih doprinosa svih korisnika proračuna, neplaćene pravomoćne sudske presude, upućuju na to da je dospjeli dug Županije zapadnohercegovačke preko 70 miliona maraka. Vjerojatno i više, pokazat će revizija.

Iako Zdenkom Ćosićem iza pozadine, kao lutkom na koncu, upravlja Dragan Čović, u zadnje vrijeme ni Čović ne odobrava rad Zdenke Ćosića. Kod poslovnih sastanaka i druženja nakon toga Dragan Čović gotovo ne komunicira s njim. Drži ga pod kontrolom, kako bi sačuvao mir u kući, jer predstoje lokalni izbori, koji mogu bitno utjecati i na one koji dolaze nakon toga, opće. Ovakvo stanje u hrvatskoj županiji s hrvatskim stanovništvom sigurno nije Draganu Čoviću pogodno za isfuranu mantru prije svakih izbora, priču o Trećem entitetu.

Sa ovakvim premijerom na čelu, Zdenkom Ćosićem, ministrom financija Tonijem Kraljevićem, koji će biti zapamćen, kao ministar što je umjesto smanjenja, povećao dug županije, te ministrom Zdravkom Borasom, koji „proizvodi afere“, ne predstoji nam svijetla budućnost. Županija koja je prije 15 tak godina bila najrazvijenija u Federaciji Bosne i Hercegovine, sada je na zadnjem mjestu u Federaciji BiH, a što potvrđuju sva revizijska izviješća, koja su dosad provedena.

Večernji mediji upali u totalni mrak

Odgovornosti za svoj rad nema predsjednik vlade, nemaju ministri. Nitko ih nažalost za to ne pita, niti im to spočitava. Mediji, većinski pod kontrolom HDZ-a BiH uopće ne otvaraju ta pitanja, nema kritičkih osvrta na rad Vlade. Nema tekstova o tome. Vlada zakon šutnje - Omerta. Narod kao i obično, na kraju ispašta. Jeste iste izabrao, ali nije zaslužio da ga ta vlada do kraja ponižava, uništava, sve do situacije da se malo po malo, iseljava u zapadnu Europu.

Očekivanja običnog puka su bila velika, prevelika, a nakon dvogodišnjeg rada vlade ŽZH dobili smo još veće dubioze od onih koje smo imali od prethodne, također pod palicom Zdenka Ćosića. Orkestar je bio u drugačijem sastavu, ali ipak to je isti, stari i raštimani orkestar HDZ-a BiH.

Zapadnohercegovačke trube treba smjeniti

Zdenko Ćosić, „stari širokobriješki roker“, kojeg su u tadašnjoj Lištici u njegovoj mladosti zvali David Bowie, zbog fizičke sličnosti s poznatim pjevačem, nažalost nije uspio. U dva svoja mandata, kao predsjednik vlade ŽZH, ne zna uštimati „raštimane žice“. Zbog šutnje i muka Zdenka Ćosića, njegov orkestar ne može dalje svirati. Orkestar šuti, jer je dirigent u rastrojstvu. Ne drži palicu, ne dirigira. Najlošiji predsjednik vlade i još lošiji ministri, daju lošu poruku, koju očigledno ni Dragan Čović nije uspio pročitati. Drugu, veliku grešku Dragan Čović napravio je podrškom Nevenku Barbariću, dolaskom u Ljubuški uslijed afera emitiranih na FTV u emisiji „Mreža“.

Kad ovome dodamo nesposobnu Skupštinu ŽZH, na čelu sa Antom Mišetićem Sovom, Dragan Čović ima probleme, koje će biti nemoguće riješiti. U politici praviti početničke greške i to dva puta za redom, previše je i za njega. Na kraju stajaće ga loš izbor predsjednika Vlade, te iznuđena podrška Nevenku Barbariću, preko „prosvjetitelja“ Ivana Ševe.

Svako vrijeme nosi svoje breme. Ovo naše, nosi više od toga.

Neka nam je Bog na pomoći, da se što prije riješimo diktature izvještačenih Hrvata tajkunske provinijencije i društvene nizerazrednosti.

Pad ZHŽ-a je i pad Dragana Čovića. On nema novca da je spasi, dapače županija je pokradena, samo je bitno da njegovu imovinu besplatno čuvaju policajci iz MUP-a ZHŽ.

Glas naroda

Opet se nešto piše za nečiju politiku.Tu se živi dobro,bar za sada.Nema tu demostracija,nezadovoljstva,štrajka i narodnog bunta...loše tek treba da polako dolazi jer je taj proces smišljeno zlo jednom narodu !!!

Svaki dan treba pisati , samo što afere koje postoje nebi stale u sve novine i portale !!!
Isus je rekao " ako ne govorim ( pišem )istinu dokaži (dokaza ima ihi hi ) ako govorim istinu zašto me udari ?
Pa zar je lopovluk i odgovornost HDZ čovića upitan svih ovih godina .
Kad ovi općinski [ * neprimjereno * ] rade to što rade koliki je lopovluk na višim razinama?
To nevide samo oni što im je normalno iskoristit priliku !!!
[ * neprimjereno * ] se znaju sve se zna ,
Šta čekaš Narode ?, Koga ?

Tako je svaki dan pisati o njima i njihovim grijesima.Stalno ukazivati na to što su uradili,kako su nas uništavali,kako su se okoristili,kako su nas z...... Stalno ih treba na to podsjećati nema odmora dok traje obnova...Partiju triba skinuti dosta je više nasljednika partije,titoista koji provode torturu nad nama

Svaki dan pisite neka zna omladina sta je istina

portalu cestitke narodu poruka ovima treba kaos a ne uredjena drzava da bi njoh prethodni danasnji hriminal bio zaboravljen jedinonrjesenje svrgavanje s vlasti

nema ko strajkovati u hercegovini jedino ako arapi povedu ta belaj kupili su pola srbije i pola bosne a cujem da neki prodaju i selo gracku i pola radisica

Večernji list opet jutros šminka Barbu o ulaganju u središtu grada uz napomenu da Barba ulaže milijune zadnjih 11 godina u infrastrukturu.Ove laži trebaju progutati građani koji godinama voze po rupatim cestama a Barba sve što nije uradio u 11 godina oće sad to sve strpati u zadnju godinu i to prid izbore jer mu je gusto.Čova je napravija grešku što je podrža ovu ba..u Barbu,Kveska,Sovu,izgubiće izbore zbog toga nezadovoljstvo je veliko osjeća se na svakom koraku oni koji su uvik glasovali za HDZ sada će svi dat glas Paponji.Tako stvari stoje uzalud sad svim silama pokušavaju spasiti što se spasit da.Počeli su i ucjenjivat ljude na pozicijama sve zbog glasova aparat partije proradija ali kad se počne glasat svak more zaokružit šta oće.Neće moć više ni ubacivat glasove ko što su radili jer promatrači neće spavat.Još malo i pozdrav skojevcima koji su nas uništili

Pozdrav skojevcima partije Barbi,Sovi,Kiseljaku,Davidu Grbavcu,Tojiju Kraljeviću...za domovinu s Barbom naprijed (čitaj titom)....Ma bolji su nam i od Oznaša iz 1948 godine..srećili nas,obranili od Staljina....Pozdrav drugovima....

Nema te policije koja ga može čuvati.Policiju i vojsku su imali Saddam i Gaddafi a zna se kako su završili.Još su oni dali narodu a ovaj "naš" samo hapa

Povijest je učiteljica života svi su tirani pali puno jači od ovih ovi nisu nešto inteligentni iskoristili poratnu situaciju u ime hrvatstva i katoličanstva..haračili do besvijesti..orgijali...sad je došlo vrijeme naplate...grijesi se uvijek naplate...

Ej vidi šta rade traže da narod glasa za kriminalce poput [ * neprimjereno * ]a lažne diplome poput Kveska i viktora za lopove ko vedrana za onog sluntu bebeka a ovi barbarić brate iscasija se totalno
Gori su od komunista 100 puta
Postali su prava banda [ * neprimjereno * ]i.

Kvesko Kiiseljak,Viktor travničanin zvani Lijan,David grbavac,Vedran Markotić u listopadu idu ća...

Perkovic i Mustac su decenijama bili na vlasti sad dozivotna tako ce i pljackasima Hrvata u BiH i Hrvatske preko HVO-a i Hercegovacke banke doci zasluzena kazna zlo radit dobru se nadat ne moze

Sadržaj teksta, već sve poznato, ništa novo niste napisali. Ali neka se piše neka svak vidi o čemu se radi da to nije samo predizborno. Teško će biti ovo mjenjati HDZ_ovci su tu a oporba iselila. Pa niko nije ozbiljno mislio da će Ćosić ostati za Premijera. A Čović šta briga Čovića on da sutra ode u mirovinu , živjet će ko mali Kralj. Pa pustite vi ove gore sve nabrojane njih je politika postavila ne što su sposobni već što su nesposobni. Nesposobnima se može upravljati, tako na kraju ovi Bossovi neće odgovarati jer oni nisu potpisivali već ovi potpisivali. Džabe priča zakon je u tome jasan, potpisao si što znači odobrio, jel vam jasno o kojoj se igri prljavoj radi? Pa svi mi i vi znate ko vuče konce iz sjene

Triba stalno pisati i podsjećati ih na ono što su nam uradili i što nama rade.Oni računaju na zaborav i na naše kratko pamčenje.Šminkaju imidž preko svojih medija najviše Večernjeg lista i naše sive eminencije ljubitelja Josipovića sada Kolinde Tolja.Triba ih prozreti,triba ih stalno raskrinkavati jer smo im priviše pustili da nas gaze i prave maj.....a.Neka znaju da nas ima da pokret otpora protiv ovih skojevaca iz dana u dan raste i da neć moći više....neće više biti uzalud vam trud svirači za drugog su dunje žute...Dunje su naše ne dajmo ih njima ...za slobodu ovog ispaćenog i izvaranog puka...pokret otpora ide dalje...nastavimo do konačne pobjede i da u listopadu nazdravimo i da dišemo barem malo

Isao bi on u mirovinu ,nego mu doprinosu nisu uplaćeni....

I ovi sto mu kucu cuvaju cine kazneno dijelo a opet jadni narod to placa ako netko treba da mu cuva onda to moze mup hnz a ne zzh sve kriminal

Svaki korak im je kazneno djelo.Siću osuđuju svoje teške kriminalce štite isisavaju novac sve sebi i svojima dosta smo gledali i šutili aki ih sad pustimo neće nam bit dobro revolucija je počela

Ovako on ulaže zadužujući nam pred izbore i praunučad.
Nuder dragog nuder mu kaputa,
sve na kredit ,rano moja ljuta
TOLIKO O NEVENKOVU ULAGANJU U INFRASTRUKTURU U VEČERNJEM LISTU, POGOTOVO ZA SLIKU br.2 RASKRIŽJE ZA KRAVICU.
U rekonstrukciju ceste Mostar - Ljubuški ulaže se 6 milijuna KM
Izjava je ministara prometa i veza Federacije BiH Denisa Lasića prilikom radnog posjeta općini Ljubuški 27.05.2016 god.
U rekonstrukciju i obnovu prometnice Mostar - Ljubuški bit će uloženo šest milijuna maraka, riječi su ministara prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić prilikom posjeta općini Ljubuški, Naglasio je da sa radovima na cijeloj dionici očekuje početkom iduće godine.
Kada je riječ o ulaganjima na području općine Ljubuški, Lasić je istako da neki od projekata kao što su gradnje raskrižja za vodopad Kravica, već su u tijeku, dok će neki tek biti realizirani. Tako bi, kako kaže direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić, u idućih mjesec dana trebali započeti radovi na izgradnji nogostupa na Ljubuškoj zaobilaznici (pored Babovca). “Završena je natječajna procedura te ćemo za dvadesetak dana imati ugovor i ti će radovi krenuti”, kazao je Pravdić.

Nevenko barbarić je ptica koja se kiti tuđim perjem.kiti se da radi Hotel a zna se ko ga radi,kiti se da radi zaobilaznicu,raskrižje za kraviu a zna se ko to radi.Pa ljudi moji mi to sveu gorivu izdvajamo i da je sriće zlatni bi kolnici do sada bili.Šta je njemu nije mu ovo ćaćevina nek više sjaše.Tako je pocrnio,ružan,još laže ne more se ni gledat više...Paponja molim te riješi nas ove kuge

Sta ovaj Nevenko misli samo se naslikavaj i obecaji zadnjih mjesec dana prije izbora i narod ce nasjesti ali nema toga vise,puno je afera isplivalo u zadnje vrijeme tako da je narod ogorcen i nezadovoljan i cisto sumnjam da ce imati dovoljnu potporu biraca. Racunajte malo da ima mnogo nezadovoljnih clanova HDZ a kao i biraca koji ce protestno izici na izbore.Nebi vam bio u kozi ako izgubite i Covic vas otpisuje a izgubili ste potporu i u RH.

Tko im je vođa i moralna vertikala adzovci su dobri

Tako je crno im se piše Čova ne voli gubitnike,obećali 80% glasova dobiće 20%.Sa tim postotkom gotovi su HDZ se iznutra budi i daće gkas za Paponju ova ekip nema više šta tražiti na političkoj sceni biće izbrisani

HDZ se tek može pročistiti i biti nornalna demokršćanska stranka kad ode Nevenko,Sova,Kvesko Kiseljak,Viktor grbavac zvani Lijan,David Grbavac,Vedran Markotić i drugi skojevci

Ču li Viktor Grbavac zvani Lijan to je valjda zbog članstva u Lijanoviima ha ha ha dobra

Ovi iz Ljubuškog su perfektni kakvi su u vodstvu stranke zato i jesu tu

Pa ljudi moji Nevenko je pricapio HDZ ka dite materinu sisu vec 12 godina pa hoce vjos 4.Neka mi bilo ko realan kaze dali je normalno da jedan civjek bude na celu opcine 16 godina. To samo govori o njemu kakav je covjek kad nije dopustio da se itko drugi afirmira za potencijalnog kandidata.Nevenko upropastio si stranku pa pobogu imas li imalo obraza kako te nije stid vise se kandidirati.Uopce neulazim u to koliko je ndgativnosti nakupio sa svojim potezima i losim kadroviranjima u posljednje vrijeme samo sam se osvrnuo na moralnost kandidiranja 4 put.

Nacelnice dali su ti biraci Ljubuskog poslali poruku na posljednjim izborima za HR Sabor.

necudim se ja seiku nego sebi
dao sam glasove njvecoj lopini
nasi glasovi seiku vilu napravili
seik nam ljubav uzvratija
njemacka je sad nasa domovina

Imam osjećaj da je narod progledao a Čović i njegovi misle da će vladati ko Castro prevarili su se Zenica je njihova sudbina

U ponekom tekstu se malo spomene Ivan Sevo ali nemate hrabrosti napisati cjelovitu istinu o njegovom "biznisu" koji je razvio u Sirokom Brijegu a sada sa Central osiguranjem poklopit ce citavu BiH i nitko mu se nece moci suprostaviti!

Ide članak o Ivanu Ševi

Samo Croatia i Euroherc nemaju rješenja

Nicija nije do zore pa nece ni tvoja Dragane Covicu i ostala kriminalna [ * neprimjereno * ] zvana HDZ =SKJ odgovarat ce te i ljudima i Bogu za sva svoja zlodijela

Kakva je vlada ŽZH najbolje govori podatak da ministar boras ne dolazi na sjednice vlade Ćosić mora doć njemu u Fragolu na dogovr šta će raditi ovo nema ni u Tun[ * neprimjereno * ]ji

Vi, Ljubusaci, stvarno ste [ * neprimjereno * ]. Dušite i komentirate kao babe torokuše. Radite i sadite krumpire i šutite. Dušatori jedni. Dosta vas više i vaših muških babetina samo sramotite lijepu našu Herc. Posušjak ponosni.!!!8929

Na što si ponosan [ * neprimjereno * ]

Pa zar vam nije jasno sto se dogada. HDZ ima jugoslavenski zadatak da progna i unisti Hrvatski narod i to im odlicno uspjeva.Ljudi bjeze glavom bez obzira pa i tamo gdje im je gore neko kod kuce odakle su otisli. Narode probudi se jos ti je ostalo malo vremena za opstanak jer dolaze jos gora vremena. A posljedica je - Hrvata nece biti ni " Lijepe nase ".

Analiza: Čović imovinu policijom čuva, a stranka mu uništava ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari