Financijska pomoć stranačkim znanstvenicima

ljubuski.info

Ako netko želi znati kako u praksi funkcionira "demografska strategija hrvatskog naroda", "dosljednost u rješavanja hrvatskog pitanja", a osobito prave dimenzije "svađe" HDZ-a sa SDA/DF i ostalih partnera, neka pogleda popis korisnika granta za mlade znanstvenike Vlade HNŽ. Redom članovi partije, provjereni dokazani partijski simpatizeri i rodbina. Poruka mladima, ali i znanstvenicima: ukoliko ne želite prodati dušu partiji, zatomiti svijest, pokopati savjest i učlaniti se u partiju, nema vam mjesta ovdje!

Na posljednjoj sjednici Skupštine HNŽ-a, kada se odlučivalo o Proračunu, HRS je amandmanski tražio da se od sredstava namijenjenih "mladim znanstvenicima" dio dodjeli "Intera" tehnološkom parku. Taj tehnološki park, bez ikakve političke pozadine, veza i poveznica s bilo kojom strankom, radi na razvoju ICT industrije, dajući prostore i resurse mladim programerima, informatičarima i svima drugima koji žele raditi na modernim tehnologijama. Amandman je odbijen od strane HDZ/SDA većine, riječima, kako se radi o privatnicima koji, ukoliko žele, imaju mogućnost tražiti druge poticaje. Razlog zašto smo ovo tražili bio je jednostavan: željeli smo da naš novac ode uistinu za razvoj i pomoć znanosti, osobito mladim znanstvenicima, a ne u stranačko predizborne svrhe.

Dogodilo se baš to. Jednako kao što se po Odluci Vlade HNŽ netransparentno dodjeljuju novci (pomno probranim) medijskim kućama, bez javno i mjerljivo dostupnih kriterija Vlada je na isti način pomogla stranačku znanost. Dok nam višestruko nagrađivani studenti i neodiplomanti odlaze u inozemstvo i/ili pune zidarske skele, ukoliko se odluče ostati u BiH, koalicija SDA/HDZ/DF novčano nagrađuje partijske poslušnike, gradeći sebi bazu potpore za predstojeće izbore.

Ovim putem se zahvaljujemo premijeru Nevenku Hercegu i resornom ministru Rašidu Hadžoviću što su nam i na ovom primjeru pokazali prave dimenzije "svađe" dviju vladajućih stranaka. Hvala im što su nam pokazali po tko zna koji put koji je isključivi smisao i cilj njihove politike. Pokazali ste koliko ste iskreni u borbi za interese svoga naroda, odnosno, da je ta borba u biti samo trgovina s jasno istaknutom cijenom.

HRS će na prvoj sljedećoj sjednici Skupštine HNŽ-a tražiti da se javno objave kriteriji dodjele novca ovog granta, kao i donošenje zaključka s kojim će se, sukladno Zakonu o reviziji, tražiti revizorski pregled načina dodjele ovih sredstava. Ove predradnje će nam poslužiti za eventualnu prijavu nadležnim pravosudnim institucijama. Trošenje novca poreznih obveznika, odnosno, našeg novca u partijsko privatne svrhe mora jednom prestati. Vladajuće stranke iz proračuna dobivaju milijune KM, iznose sasvim dovoljne za financiranje svojih znanstvenika, ali i njihove rodbine i kumova.

Hrvatska republikanska stranka

Glas naroda

.....Herceg, Bevanda... imaju li ovi veze sa Nevenkom Hercegom i dr Bevandom ?
Bog iz pomoga, malo ti im je, ne mogu to oni sami platit, a na grbači ovog naroda
godinama. Jadno je ovo i žalosno. Mladi idite u svijet gdje nema kradezea, ovdje vam
nema budućnosti.

Šta se cudite dragi narode,oni vladaju i mogu sta hoce a mi ko guske u magli im uvijek na svim izborima dajemo glas,a ovo je sada novi način pljacke naroda sve nekim donacijama studentima,pa znanstvenicima,pa rektorovim nagradama,......i sve su oni to lijepo uklopili da mogu maznuti novac za prestojece izbore,sve stranke bi se trebale financirati od clanstva a ne od države.

Što ne napisaše čega su to mladi "znanstvenici" oz kojeg područja. Bit će sve neki politolozi i pravnici

Kod nas je znanstvenik onaj koji zna dobro ukrast a imamo i mr.dr.sc.ing.maršala za izvoz

Partija , hdz, znanstvenici ! Tradicija je to,velikog znanja! Rezultati sve kažu!

Ovo nam je sve kriv Komšić hahaha,,mi smo diskriminirani od HDZ ,ovana jer od njih e nemože obični svit zaposlit ni ostvarit ništa,,,,sramota dokle ovo ode

Vojislav Šeselj se zalaže za Hrvate u BiH ljudi moji ludila

Vlado Majstorovic "mladi znanstvenik", pa on je u mirovini trebao biti.
Zboravili su: Ljubu Zovku, Vesnu Kazazic, Sabrinu Horovic, Milu Gadzic, ... sve svjetski priznati znanstvenici .

Vlado Majstorović poznaje li u kom slučaju Radoslava Luburića..

Odlazim, nemogu vise ovo trpit, eto vam sveee

Pobogu HRS ovci,lipo vam pise da su potpore dodjeljene po javnom pozivu.Pa ako se znanstvenik ne zna na njeg javit onda vala ga je djaba podupirat.Jos je veca ironija da se vi javljate u zastitu znanstvenika,ajde poljoprivrednika ali znanstvenika!?Cccc.

Nije mi žao što moramo stari i sami živjeti.
Otišli su, nigdje ne cvijetaju ruže ali ako znaš radit za šta se prijavljuješ
nikoga ne intersira čiji si, koja stranbka itd.

Ovaj herceg drugi po redu mu je od brata sin...

HRS je jedina prava opozicija Čovićevoj organizaciji lopovluka.

Nigdje na svijetu Hrvati bolje ne žive od adzovaca u BiH. Amen.

Brko di ti je stan u Makarskoj,prija rata si gonjao 508 i sadio krtolu,dobro ti došao rat i mnogima,računaj plaću puta godine i ustedjevina ,nisam ljubomoran ali postala politika mirisna kao meso na +45 stupnjeva nekoliko dana.

Bože jada!!!Jeli ovo Sodoma i Gomora!!!Pa kako vas nije stid,a vidimo da ste teški nevjernici i masonska mašinerija.Fuj...

sve treba objavit javno
kako se i ko zaposlio u državne firme
kakve škole imaju
koga su time pokrali i iselili
adeze je zločinačka organizacija u svakom smislu,sve drže pod svojom šapom i pljačkaju ko sultani a to zovu demokracijom lopovluka

najnesposobniji su u HDZu iz interesa ,uhljebi,sposobne su opljačkali i oćerali,političkim prevarama jednoumlja HDZ partije,najgora je ova vlast uhljebina kradezea
ovo vodi u građanski rat i palež

Definirajte pojam mladi znanstvenik, ostalo ćemo lako. Kao prvo od tih znanstvenika vrlih ce opet izac nekakve frigidne studije, lišene veze sa stvarnim životom. Više možetw iz ovih komentara zaključit šta ljudima treba za demografsku obnovu, nego što će to sročit ovi vrli znanstvenici.

Striko strikane

Financijska pomoć stranačkim znanstvenicima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari