Skoro 11.000 nezaposlenih u ZHŽ, najviše žena

zavod

Broj nezaposlenih osoba na području Zapadnohercegovačke županije krajem prosinca ove godine iznosi 10.975, što je za 495 osoba više u odnosu na prosinac 2013. kada je posao tražilo 10.480 osoba.

Grad s najviše nezaposlenih

Kao i uvijek, s obzirom na broj stanovnika, najveći broj nezaposlenih bilježi grad Široki Brijeg, njih 4254, od čega više od pola, točnije 2431, čine žene. Prema stručnoj spremi, najviše nezaposlenih u jedinom gradu ove županije je s KV spremom, njih 1776, a slijede ih oni sa srednjom stručnom spremom.
Druga općina po broju nezaposlenih je Ljubuški, s njih 2735, od čega ponovno više od polovice čine žene, njih 1437. I za ovu općinu vrijedi da je najveći broj kvalificiranih radnika, kojih je na evidenciji službe 1244, a slijede ih oni sa srednjom stručnom spremom, kojih je 803.
Općina Posušje zauzima treće mjesto po broju nezaposlenih u ovoj županiji, a od ukupno 2175 nezaposlenih, 1208 je žena koje traže zaposlenje. Najviše ih je sa srednjom stručnom spremom, njih 1131 a zatim KV radnika 378. Grude su četvrta općina po broju nezaposlenih s njih 1811, od čega većinu ponovno čine žene, njih 918. Kvalificirani radnici su i u ovoj općini ti koji najviše traže zaposlenje, a ništa bolje ne prolaze ni oni sa srednjom stručnom spremom, njih 515.

Žena najviše

Podaci Službe za zapošljavanje otkrivaju kako više od pola ukupnog broja nezaposlenih osoba čine žene, od ukupnog broja 10975, njih je 5994.
Ova služba je u godini na izmaku provodila program sufinanciranja zapošljavanja po nekoliko grupa poticajnih mjera. Tako se provodio program stjecanja prvog radnog iskustva za mlade nezaposlene osobe u dobi do 30 godina, te osobe do 35 godina koji su na evidenciji nezaposlenih duže od 12 mjeseci. Isto tako, provodilo je se zapošljavanje nezaposlenih bez obzira na radno iskustvo, dob i stupanj obrazovanja uz zasnivanje radnog odnosa na razdoblje od pola godine, kao i sezonsko zapošljavanje te zapošljavanje osoba dobi iznad 40 godina.

Ova služba će, kako su naveli, kao i dosadašnjih godina, kreirati, pripremati, realizirati i nadzirati mjere aktivnosti zapošljavanja i samozapošljavanja nezaposlenih osoba, prilagođene određenoj dobnoj i kvalifikacijskoj strukturi nezaposlenih, a sve sukladno financijskim mogućnostima.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

Glas naroda

Ma treba donjeti partisku knjižicu i odmah posao u pošti..odmah...najprije se primiš pod ugovorom na šest mjeseci i ostaješ ima iz obitelji u pošti radi po 27...rodijaka al samo je djed imao spomenicu partizansku 1941.god. ...a obitelj sekretara komiteta svi iz kuće u pošti...a vi šutite...mjenjajte operatera.

Ovo je žalosna istina, za običnu raju nama mjesta-oni trebaju putovnicu u ruke i trbuhom za kruhom. Posao je rezerviran za pripadnike političke kaste. Sve po troje iz jedne kuće radi u javnom sektoru, i imaju mogućnost birati drugi posao ako im se eventualno ne sviđa ono što trenutno rade.Ovo je zona sumraka za mlade i obrazovane ljude.

ma koga ce hdz zaposliti nitko im nije zavrsio regularno ekonomiju a te fantomske agencije odavno prepune

nIJE NI PUNO KO NAS VODI

Političari svih opcija loše ste radili odlazite.ŽZH treba jedan političar sličan BOŽI PETROVU da pomete lopove.Pogledajte Ljubuški na što liči centar grada.Zapušten Bigeste ,zapaljena duvanjska,nedovršena zgrada Lučićevih.SRAMOTA.

ovo su samo oni sa biroa,a koliko ih ima sto nisu na birou,duplo više,,

Nema nijedno dijete od HDZ-ovaca da je na birou

ja uskoro namjeravm zatvoriti obrt i na biro ,dosad sam zaposljavo nekoliko djelatnikai svima je uredno sve placeno dosad .al u ljubuskom je nemoguce raditi ako nisi podrepom ovim nasim politicarima,nedajuti disati.
vjerojatno se pakirat i otici iz ove vukojebine sto dalje od ovih nasih uhljeba ,
samo kad svi mi odemo i pozatvaramo pitaju li se oni od koga ce vise krasti

duplo manje je kod nas nezaposlenih nego u širokom brijegu konačno je naša općina krenula naprijed

naša općina krenula naprid....je samo ako je naprid provalija

Županija ima oko 100 000 stanovnika, maloljetnika oko 20 000, uposlenih oko 10 000-15 000, umirovljenika oko 10 000-15 000,postavlja se veliko pitanje ŠTO JE S 20 000-40 000 LJUDI, MOLIM ODGOVORITE!!!!!!!

Skoro 11.000 nezaposlenih u ZHŽ, najviše žena
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari