Sindikati MUP-a traže bezuvjetnu smjenu ministra Zdravka Borasa

ljubuski.info

Danas je u Mnistarstvu unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije održan sastanak predstavnika Sindikata djelatnika MUP-a i predstavnika MUP-a ZHŽ. Prethodnih dana su predstavnici MUP-a tražili održanje sastanka u uredu ministra što su iz sindikata kategoricki odbili.

Ipak, nakon niza intervencija i pritisaka predstavnici Sindikata su popustili, ali uz uvjet da se Ravnatelj policije Milan Galić i ministar Zdravko Boras spuste u prizemlje zgrade, što su ovi i učinili pa je sastanak održan u bivšem restoranu. Sastanak je trajao od 10 do 13:15 sati, uz polusatnu pauzu.

Na samom početku sastanka je bilo negodovanja od strane predstavnika MUP-a, jer su sindikalci ponijeli konferencijski magnetofon - diktafon i tražili snimanje razgovora. To su svi iz MUP-a odbijali, no kada su vidjeli da je to uvjet ipak su pristali.

Nakon više bezupješnih pokušaja dogovora o dnevnom redu, usvojen je prijedlog sindikata da isti bude kako slijedi:

  1. Prioritetni poslovi za vrijeme održavanja štrajka;
  2. Razno.

Iz MUP-a su tražili i raspravu o zahtjevima sindikata prema Vladi ZHŽ, no to su Sindikati odbili uz konstataciju da s ovim ljudima iz MUP-a o tome nema svrhe razgovarati, budući da oni njihove zahtjeve ne mogu i, očito, ne žele rješavati.

Ravnateljeva blamaža

Dogovor o prioritetnim poslovima nije postignut, budući da je Ravnatelj tražio da prioritetno bude 90% poslova, što je Sindiakt odbio i zatražio arbitražu. Ravnatelj je tražio maksimalan broj poslova i maksimalan broj osoba, dok je Sindikat, sukladno zakonu, tražio minimalan broj poslova i angažiranih osoba.
Blamaža i nezainteresiranost ravnatelja policije za zakonit rad se ogleda i u tome što traži previse poslova za obavljanje a nije ni zatražio od Sindikata koliko se zaposlenika izjasnilo za štrajk, iako u zakonu o štrajku decidno stoji od koliko se osoba može tražiti rad u vrijeme štrajka.

Kako nije došlo do dogovora, Sindikat je odlučio kako se u ponedjeljak ide s novim štrajkom upozorenja, ovaj put s proširenim zahtjevom a to je bezuvjetna smjena ministra Zdravka Borasa.
U tijeku ovih pregovora, ministar se, u par navrata, pokušao neformalno obratiti sindikalcima, no kako su oni postavili diktafon ministar nije rekao niti riječi.

Doprinosi "zapeli" u knjigovodstvu MUP-a

Neslužbeno se baratalo informacijom kako su, po pitanju doprinosa, sve obveze od strane Ministarstva financija izvršene, no "zapelo" je negdje u računovodstvu MUP-a, pa je to dodatni razlog za ministrovu smjenu. Nikome to zapinjanje nije jasno jer u uredu računovodstva radi 6 osoba a ovo pitanje nije rješeno već dugo.

Kako se doznaje od predstavnika sindikata, podnijeti će novu kaznenu prijavu protiv Vlade i premijera, Ministarstva financija i ministra, Ministarsvtva unutarnji poslova i ministra tako da je Zdravko Boras, govori se u hodnicima MUP-a, naložio tajnici da mu otvori novi registrator u koji će ulagati samo njegove kaznene prijave.

Sindikat policije je postao primjer borbe protiv nezakonitosti, ipak se može kad se hoće.

Glas naroda

Zašto sam ne dadne ostavku nakon silnih afera ? Ima li rvatski branitelj imalo morala ?

Za Zdravka se sprema optužnica čuće se brzo ali nije dobro

On sve može biti osim čistunca

Nećr da mrdnu a mrdnit ce

Ma dajj svatko normalan bi dao ostavkuna njegovom mjestu,afera u HR i u BiH trut voli med i neda se iscerati.

pustite tog ministra branitelja skuplja kune mora vratit u rvacku šta ste se dovezali ko čimavice

Meni su gori ovi što ga drže

Tako je trebaju odgovarati oni koji su doveli ovu personu za ministra a znali su šta to znaćete uskoro

Milane brate de stani zeru da vidimo kako si okrenut ne naginji se vrlo grebes poziciju ako covik na njoj nije
Ne odrici se ni mire ni vire ako ti nije dovoljno svi cemo pomalo skupit
Ako svojom dekom zelis sve pokrit ispasce ogromna prostitucija cuvaj zadnjicu

Milan je uzeo kartu u jednom smjeru. Povratka mu nema, čovjek je ocijenjen da je dvoličan. Kada bi imao dva lica, zar mislite da bih nosio ovo !

Evo moj Milanu, upamti dobro . ,, Obraz,, on se ne uči, nije ispit da ga spremaš, ne pere se, ne pozajmljuje se, ne kupuje se, ili ga IMAŠ ili ga NEMAŠ. Svatko je rodjendan da po jednom UMRE.Čast i BRUKA žive dovijeka ! Ako mišu jednom dopustiš da se ponaša kao lav, nikad više nećeš moći da ga uvjeriš da je nekad bio MIŠ !

Iiiiiiiii evo nas opet ljudi moji, kakva drama pred utakmicu, kakva atmosfera, šta je ovo..
Imamo situaciju u kojoj je trener Boras ostao bez ijedne rijeci.. trener Markota se razbacao i preuzeo je inicijativu na glavnoj konferenciji za novinare pred samu utakmicu... je li ovo nova taktika trenera Borasa, vidicemo kada TV ekrani ispisu sastave... Portal je došao do informacija kako momcad sindikata namjerno odugovlači početak kako bi im se priključili bivši igrači iz inozemstva i to već za 5-6 dana... aaaajoooooooj šta će to biti... nema ozljedjenih, nema umornih, nema zadovoljnih, nema nezadovoljnih, nema crnih, nema bijelih... svi će biti u plavom tu večer... MUP ŽZH ili Sindikat MUP-a, ovi ili oni, lijevi ili desni, gornji ili donji, bogatstvo ili siromaštvo, glavni ili sporedni, Stana ili Nana, B ili M...Pitanje je sad... odoh popiti kaficu u Rafaello pa kako god...

Sutnja je blago i zlato ALI odgovorni ako NEodgovore a pitanja mnogo neznaci dobro VEGO fijasko
Sindikalci priznajte sebi i svjetu kako vas je BRUS rijecima i brojkama ispriskakao i uvjerio da je sve uredu a ovih desetak miliona kad poravna to će biti to a ĆIĆKO i njegove finansije će za to biti odgovorne
JEDNOGA DANA VI MURIJASI NEĆETE IMAT JEDAN PAR ČORAPA VEGO DVA PARA ČORAPA PA ONDAK JEDNE NA NOGE DRUGE NA GLAVU nek se znadeka ima se more se

Ko je brus, ako je brus Bruno, on nema koga ispriskakar jer je začepio, ne otvara usta, no otvorit ce ih al na sudu

Ako je Bruno, ja sam čuo da je čovik dugo razmišlja dok odgovori. Laganje je težak proces za mozak, zato kada osoba dugo razmišlja prije nego što odgovori, postoje dobre šanse da LAŽE !

Sve je spremno za montazu traži se inspeltor za muljažu
Sindikalci ovo vam je prilika u paketu da riješite Veselka i Pecru nasao se na pravom mjestu zamislite vrseci pritisak na vas u ovoj montaži u cilju vase obrane dobije poziv iz suda BIH od Visokog Tuziteljstva nece biti samo jedno pitanje
Oni trebaju mnoge odgovore
Sibdikati sreca je na vasoj strani
POZDRAV IZ SREDISTA KOD NAS IMA GODISNJI A BIT CE I BOLOVANJA podrska vam na svakom koraku SUD BIH mediji su čudo
Veselko nije kao u Halidovoj pjesmi Put Putuje Moj Jaran ovdje ces putovati sam

Bože, daj krila onima što što misle da su visoko, da i ja vidim kako guske lete !

Tov je gotov podvlaci se crta nastanju nema koncetrata SAD CE BITI RACUN KOLIKO KOSTA JEDNA GUSKA jeli se ispkatilo jato tako je odluceno moje zlato
Opanci se pritezu u kolo hvata to i je cjena zlata
Dodijalo Bogu a raji prekipilo
Za svaku misao nekome je kasno djela su ucinjena odgovori slijede pitanja se znaju koje dotro do ovoga raju
Tuko suti Ora kada zbori u pitanju nisu odgovori
Odgovornost svak nek uzme svoju nek ostane ko moze u stroju
Bolesnu djetetu treba pomoc i zastita a nikako vlast a ovdje se vidi tko je dokio majku tko tatu a neki doke fotelju i ideologe
Urin je je po svojim karakteristikama izgkedu i mirisu drugaciji od mljeka a neki vjerojatno mogu tvrditi i o okusu a svak zasebe trazi najbolje pa taman da je u pitanju obraz zdravlje ili pozicija
Mudri docekaju mirovinu umni suradnike [ * neprimjereno * ] tamnicu a neki i bolesnu glavicu
Glođat zivoga i nije lako pravda stigne i okolinu digne sad se ne prezire vec se sudi lako je uocit tko su ljudi

Sindikati MUP-a traže bezuvjetnu smjenu ministra Zdravka Borasa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari