Klopka za Akademika

ljubuski.info

SDA, DF, PDP, SZP, SDS, SNSD, HDZ...mala zemlja s konturama balkanske poludržavice formira vlast. Tko je pobjednik Listopadskih izbora? Ama sve političke kratice, koje su imale čak i tisuće glasova. Neke čak i par stotina tisuća!

Koja kratica vuče prvi i glavni potez u ovoj okamenjenoj političkoj šumi."Po naški", tko će koga naguziti? Tko će uzeti mjesta na kojima još kapa: telekomunikacije, elektroprivredu, cestogradnju, nacio-bankarstvo, koncesijske komisije...i ono najvažnije, tko će kontrolirati sigurnosni bimetal pravosudne vlasti? Tko će sigurnije grabiti naredne četiri godine?

Prvi se zaletiše stare pajde, akademik Čović kao naš poglavica i Dodik kao jedan od srpskih vojvoda. U gradu na Neretvi, koji je trenutno Čovićev stolni, čvrsto obnoviše stare zavjete i zakletve braće po interesu.

Zajedno do kraja!

Ipak nisu mogli skriti osobne audio-vizualne perfomanse. Nekako su umorni, sumorni...podočnjaci, olovni koraci, hrapave riječi, otupljeni pogledi i nedostatak prijašnje žustrine u komunikaciji. A pobjednici!?

Akademik i vojvoda napraviše politički račun u svojoj političkoj krčmi, brzopleto i onako odoka.

U tom vremenu, treći potpisnik je lukavo čekao s otvaranjem svoje krčme, dok se ne uvjeri u ono što je najvažnije: U kojem je smijeru "dogovoreno" najnovije preslagivanje Balkana.

"Zajeban" je hadžija Bakir. Ne samo da je izbjegao biti sadržaj unutar BiH političkog sendvića, nego je u taj najestiviji dio uvukao obojicu. I Milorada i Dragana. Nakon što je od svojih Turskih NATO-vaca dobio potrebne informacije, odmah je nagradio dubl Komšić-Suljagić koji su razbili Lagumdžiju i zaustavili Radončića na mjeri odgovarajućeg bošnjačkog legitimiteta, tako da ga u budućnosti mogu koristiti poput papirnatog ubrusa, Bakir je Draganu ponudio političku sofru sa svojim izborom političke hrane.

Uzmi ili gladuj!

Hadžija je doznao i znao: Dodik više ne može računati na Ruski kišobran. Kada je premijer Rama, usred Beograda izvalio onolika muda, onda je jasno da je taj kišobran prestao natkrivati i malu Srbiju.

U međuvremenu ONI u ostatke velikosrpskog ludila šalju i ludo-kancerogenog Šešelja s jasnim ciljem da isti na tom luđačkom izdisaju stavi hipoteku ratnih zločinaca na sami srbijanski vrh (tko su ONI? Tu informaciju su Draganu trebali predočiti njegovi intelektualci Raspudić, Tomić, Lasić...vraga!).

Uporedno se gomilaju agentura i likovi Američkog vojnog establišmenta i to po cijeloj regiji. Sasvim dovoljan broj vidljivih činjenica da se Rusima kaže: "IŠ, IŠ...od Balkana, nastavite s neposrednim okružjem...istok Ukrajine i još nešto okolo".

Ali ne frontalno! Samo sporadično u obliku incindenata.

Bakir već duži niz godina politički ljubuje s turskim sekularistima sudjelujući čak i u njihovim izbornim kampanjama. Zna on, vrlo dobro što se dešava na Tursko-Sirijskoj granici. Čekanje totalne izmrcvarenosti onih što se kolju tamo prijeko, a onda "ulazak" pod američkim blagoslovom.

Zna, da se Velikosrpska hegemonija, u tom cijelom kontekstu svodi na plamičak koji ne može više niti prijetiti a kamoli opeći. Možemo li zamisliti da je prije deset, petnaest godina iznad napunjene Marakane, letjela zastava velike Albanije!? E, sada smo to i vidjeli.

Žureći u neproračunatu političku koheziju, zasnovanu na prevaziđenim procjenama okolne, determinirajuće političke situacije, naš je akademik upao u klopku političke poniznosti.

A to je njemu najteži mogući scenario.

Ništa od trećeg...Županije mu u kolapsu...ma sve mu je u kolapsu.

Sada mu je valjda jasno zašto je Bakir odmah preuzeo i razvojnu banku. Pa on će je puniti kada hoće i koliko hoće. S turskim kapitalom i kamatnom stopom, koja se samo može odsanjati, jer je zanemariva u odnosu na svjetsku cijenu kapitala. Što će s tim novcem? Pa valjda će ga plasirati svom narodu, jer on ga i dovlači.

Što će nama dovući naš akademik?

Mudo Marjanovo!

Žarko Nižić

Glas naroda

a je ga izigra beg bakir!

A gdje će sad vašeg portala kolumnist? vidim po temama da vam je portal na izdisaju...što ćemo bez vas jadni i žalosni.....

U bobu tocno Zara...U Bobu,Ovi sprovode zapovjedi iz Stanbula,ova druga dvojica.talašika.

Zara nisi vise intereantan, ako si uopce i bio, ikada, i ikome!

ne postoji nitko koga rađe čitam,a ti si sada zacimentira misto u županijskoj.Jeli tako abeze.Žara je za tebe legenda a ti si kancelarijski moljac ulizica i [ * neprimjereno * ]ac.

Kad je Čović sad pobijedio i to glat nema na vidiku promjena

Eno danas kaže Draganče BiH federalizirati valjda Srbima Banja Luka Hrvatima nadam se Mostar Bošnjacima Tuzla a Sarajevo otvoreni grad ili ti ga Distrikt to je isto predlagao Karadžić '90 i čeka smrt u Hagu pa nitko ne govori o zapošljavanju kako i na koji način zaustaviti iseljavanje omladine a života mi i sve više pedesetogodišnjaka

Klopka za Akademika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari