Ljubo Ćesić Rojs izbačen iz Hrvatskog generalskog zbora

ljubuski.info

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) izbacio je u petak Ljubu Ćesića Rojsa iz članstva, jer je, kako navodi, svojim ponovljenim neutemeljenim izjavama u javnosti prouzročio teške posljedice po ugled i interes udruge.

Radi se o većinskoj odluci s današnje izvanredne sjednice Upravnog odbora Zbora.

U obrazloženju se navodi da je Ćesić Rojs, između ostalog, prekršio načelo o rješavanju nezadovoljstva radom HGZ-a ili prijepora pri zauzimanju stajališta i donošenju odluka prije svega na tijelima HGZ-a, a kojeg je temeljem Kodeksa HGZ-a obvezan pridržavati se svaki član.

Od 19 članova Upravnog odbora sjednici je nazočilo njih 14 čime je ispunjen statutarni uvjet pravovaljanosti za donošenje odluka, a za odluku o prestanku članstva glasovalo je 10 članova, dva su bila protiv i dva suzdržana, stoji u priopćenju HGZ-a.

Tom odlukom Ljubi Ćesiću prestala su sva prava, dužnosti i obveze koje proizlaze iz članstva u HGZ-u.

Upravni odbor naglašava da je ukupna situacija u HGZ-u stabilna i nastavlja se odlučno djelovati poštujući Statut, Kodeks i odluke Upravnog odbora, a prema prihvaćenim planovima rada.

Iz HGZ-a poručuju da će se, uvažavajući pravo na drugačije mišljenje i poštivanje mišljenja drugih, ali ne prihvaćajući anarhiju i nepridržavanje vlastitih propisa, i nadalje boriti za međusobne odnose utemeljene na međusobnom uvažavanju i poštovanju, solidarnosti, kolegijalnosti, međusobnoj toleranciji i povjerenju, istinitosti, prijateljstvu i odanosti.

Povod sukobu u HGZ-u bilo je otvoreno pismo 12 generala – pet bivših i sedam aktivnih članova HGZ-a koji su napali predsjednika HGZ-a Marinka Krešića jer se s nekoliko suradnika iz udruge uoči Dana državnosti u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu susreo s izaslanstvom Udruženja generala BiH.

Zašto su se predstavnici Hrvatskog generalskog zbora našli s predstavnicima Udruženja generala BiH, ne pitajući se je li netko od njih odgovoran za ratne zločine nad Hrvatima, poručili su potpisnici pisma, među kojima je bio i Ćesić Rojs.

HINA

Glas naroda

Nitko te nemože izdat ko tvoj.ZDS

Sirovina.

Disu ti sad oni sto si ih štitijo mustać Perkovic i braca čolaci iz grafotiska

Ajde fala k.... da više ne sramoti časnu hrvatsku odoru, ako imalo ima ljudskosti vratiće čin đenerala ali da je ima nikad ga nebi ni uzeo...

Već se počelo da se ubacuju udbaši iz kradezea kao komentari nije dosta njihove cenzururirani portali nego i ovdje svoje laži ubacuju i lažno predstavljaju jadni uhljebi

Da su otišli kod popa na proslavu i dođu srpski generali lisica i ovi da ih pozdrave kao čović 9.1. još bi ih slavili mediji

U sridu, bravo.

Eaa moj Rojs na tuđoj mucii sirotinje pošteni Hrvacki Branitelja uzejo si čin Generala ostavi čin i vrati se voziti bus za njemačku .Bog Vraća.

Ovoga pokvarenjaka treba izbaciti iz Hercegovine da nas vise ne sramoti.
Sve strojeve, bagere, auta koje je Hrvatska darovala Hercegovini stavio na vlastitu firmu Monitor i prodao u Crnu Goru, Kosovo.
Toliko o postenju u koje se busa.
Fujjjj

Sad će Perković,Mustač i još nekoliko udbaša davat potpise da ga se vrati u HGZ hahaha

Zbog ovakvih glavurda nam je ovako kako je. Žali Bože poštene sirotinje što izginu a ovi glavonje penzije generalske mlate sram vas bilo

Rojs je samo teret za Hrvate u Hercegovini.

Rojs je general sa imenom i prezimenom i osobnim javnim stavom za razliku od svih vas botova i licemjera. Trazite nekakvu gradjansku drzavu u visenacionalnoj zajednici a generali vam se ,ko u Iranu,sastaju povjerskim centrima. Ovo sve rijecito govori o vami ali i o principjelnom Rojsu. Daklen sastat se i razgovarat sa svakim ali domacinski u vlastitoj kuci.

Oće li se sad raskrivit na ovu temu oni chetnik Topson, nema ga odavno a sad mu je možda prilika jamit koji dinar...

Nece. Tompson je vodja a trenutno je Skorina " Vridilo je" aktuelna pa mozemo skupa nju skladno zapivat. Divna pisma.

Da ne bi došlo do zabune gost-15:46:38 danas dežura u savijetu za zaštitu ustavnog poretka udbaško komunističkog kalifata .

Ja,i?

Administrator ću

Na kraju svatko završi kako je zaslužio i ja i svi ostali

Sve se odvija po planu saće ih Rojs sve raskrikat. Mora se odnekle počet ..

Uredniče molim te šta je sa moja dva komentara potpisana sa : " Masha" ?

Brišu se komentari po naredbi vrhovnog štaba iz Beograda.

UDBA sve kontrolira i cenzurira

Jake udruge,nema sta. Cemu sluzi taj generalski zbor?

Je li Ante Gotovina u generalskom zboru

Bio je Ante kad je tribalo.

O tome se i radi

Šta je taj kradeze ,koj je u njemu i koji su mu rezultati od osnutka do danas kad se raspada!?

oće lepe uhljeb vile lepo da gore ko u filmu -lepa sela lepo gore-oteto prokleto!

Napokon je i Dr. Franjo Tuđman predsjednik svih Hrvata našao smiraj, zbog ove individue se vrtio na Mirogoju ko Iskra ventilator od sramote...

General Ljubo je želijo zaštitit dragana ćirila nediraj vojsku RS treba da su se sastali Armija BiH i Hrvatski Generali zato što su bili saveznici do 93 isto zajedno u oslodjenju 95 godine to Udbašu Čoviću ne ide na ruku zato što samo može da parazitira na ovoj matrici sa Srbima.

Tko nije kršten pričešćen krizman kad i njegova generacija nije Hrvat također tko nije sudjelovao u ratu

Griješiš, to su poodavno najveći Hrvati, toliko veliki da se od njihove veličine i domoljublja ne primijete obični Hrvati.

Izvinjavam se ako sam ih uvrijedio

Ja bi vas pitao tko bi trebao tužiti generale koji su ratovali protiv RH ili ih treba amnestirati i zašto bi generali bili jednoumnici

Jedino ispravno je sto cemo svi jednog dana Bogu odgovarati I svi cemo legnuti u grob 2×1 metar.Pametnom dosta.

Hrvatski narode, kako daljeee???

Evo sad ravno niz hodnik do kraja pa desno niz stepenice pravo u dvorište i onda dalje...

idemo dalje za njemačku

Haso Lovre ima jaći čin od Rojsa pa se nekuraži,pukovnik log bojne,lažni invalid muga kon marke.

Masha

Uredniče tri dana držiš na portalu napisano da je Thompson četnik . Proziran si .

Ma šta će Thompson to bit gluho bilo, samo se tako ošišo...nego, oće li se sad isti oglasit i raskrivit kad nama časnim bojovnicim HVO-a RojceRojce ukine penzije kao takove...

Taće on ukinut, samo manta šta bilo.

Je pajdo . Vrhovni štab se još pita ali u Limburgu di se [ * neprimjereno * ]i šišaju . Hrvatska je skoro prvak svita neka pati koga smeta .

Uredniče od kada su : " [ * neprimjereno * ]i " "neprimjereni" .

Je pajdo . Vrhovni štab se pita ali u Limburgu di se neki ljudi šišaju . Hrvatska je skoro prvak svita neka pati koga smeta .

U čemu je potonja skoro prvak svita, u valjanju floskula ili...?

Samo glasinović pravi general ostalo talašika kakaj rojs bojs lupeži udbaš bija na vezi sa matom šuškom mićom iz posuškom gradac jer gradac ima priko 20 suradnika sdb

Ljubo Ćesić Rojs izbačen iz Hrvatskog generalskog zbora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari