Uz vlast i Valentin Inzko kriv za bezakonje u policiji ZHŽ

ljubuski.info

Vlada ZHŽ na svojoj posljednjoj sjednici nije prihvatila razrješenje ravnatelja policije Milenka Madunovića. Svoje priopćenje Vlada ZHŽ nije na službenoj stranici postavila u petak u 11 i 45 sati, kako stoji na službenoj web stranici Vlade ZHŽ, već su ga antidatirali. Ovakve "sitnice" potkrepljuju konstatacije da puno toga nije uredno.

Promatrači bi rekli, evo vlada ne da Madunovića, ali to nije tako. U samom HDZ BiH i Vladi ZHŽ se događaju teška previranja, bore se lobiji i interesne skupine, a glavna stvar je zaštita kriminala, kojeg je upravo proizvela ta vlast. Zanimljivo da oporba šuti. HDZ1990 ostao nijem, HSP se vrti oko svoje osi, a ostalih nigdje. Pokazuju li da su isti, kao sadašnji?  

MUP i policija ZHŽ u ovom trenutku su institucija za zaštitu kriminala vlasti, od klasičnog nepoštivanja zakonskih propisa, do pljačke novca iz javnih ustanova, zavoda i proračuna ZHŽ.

To nije javna floskula, jer su državne institucije objavile kroz izvještaje i drugu dokumentaciju, da se u ZHŽ krade i otima od naroda.

Zašto Vlada ZHŽ nije mogla razriješiti Madunovića?

Razlog je što se njegovo razrješenje ne može provesti, jer se Nezavisni policijski odbor raspao i ne može provesti suglasnost Vlade ZHŽ na smjenu komesara.

Tako su Skupština ZHŽ (Ante Mišetić - Sova) i Vlada ZHŽ (Zdenko Ćosić) doveli MUP u fazu upravljačke krize.

Prisjetimo se odluke Vlade ZHŽ o retroaktivnoj smjeni Zorana Galića, kada Policija ZHŽ godinu dana nije imala ravnatelja. Prisjetimo se ostavke Milenka Madunovića iz članstva Nezavisnog policijskog odbora tri mjeseca nakon imenovanja za v.d. ravnatelja i nezakonite dodjele čina generalnog inspektora od strane Vlade ZHŽ. 

Velike nezakonitosti je uradila Skupština ZHŽ u kojoj također vlada pravna džungla, Povjerenstvo za izbor i imenovanje na čijem je čelu Zdravko Bešlić, koji se danima sastaje sa Galićima i ostalima što u MUP-u rade kriminal. Naravno, da i Nezavisni odbor nije bio na visini zadatka (predsjednik Zdravko Jukić), jer su njegovi članovi bili "vreće za udaranje" i politički pritisak.

Prije tri mjeseca smo tražili informacije o radu Nezavisnog policijskog odbora, ali iz Skupštine ZHŽ su dolazile pravne nebuloze i bilo je jasno da upravljanje i nadzor nad policijom ide strmoglavo u jače bezakonje.

Zbog svega toga se došlo do zida.

OHR podržava kriminal oko MUP-a ZHŽ

Ova informacija izgleda nestvarno, ali i Valentin Inzko i strukture OHR-a imaju ruke u pekmezu. Iako su sa svime bili upoznati nikada nisu reagirali i opomenuli Skupštinu i Vladu ZHŽ na neodrživost stanja. To potvrđuju dokumenti OHR-a i činjenica da nisu postupili u skladu sa svojim ovlastima.

Što će biti dalje?

Milenko Madunović će biti ravnatelj do izbora novog čovjeka. Iz sadašnjih policijskih struktura za ravnatelja se mogu javiti Pavo Šoljić i Milan Galić. Kako smo u jučerašnjem tekstu rekli Pavo Šoljić je kandidat javnosti i pozitivnih struktura vlasti, a Milan Galić sadašnjih moćnika u MUP-u ZHŽ, što mu kao osobi nije dobra društvena referenca, iako nikada nije u javnosti eksponiran kao policijski negativac.

Smjene će se u MUP-u dogoditi, jer dokaznog materijala za nezakonit rad ima napretek. Jasno je da uz Madunovića odlazi i Miroslav Galić, te druge osobe i trenutačni ministar Zdravko Boras. Njegov ostanak u MUP-u nije moguć zbog višestrukih razloga i bit će mu priopćeni. 

Hrvati u ZHŽ-u nisu zaslužili ovakav društveni poredak. Ovo danas, nije hrvatski nacionalni interes i domoljubna politika. Svi skupa idemo u propast. Narod šuti i nalazi se u teškoj poziciji, dok vlast ne zna što će.

Razmjere kaosa bit će iz dana u dan sve vidljivije i jasnije. Nema Trećeg entiteta, nema suradnje s Europolom, korupcija i bezakonje cvjetaju, propadamo.... U čijem interesu, zbog koga i čega?

Glas naroda

Nekretnine u Hrvatskoj......Uljara u Makarskoj....apartmani oko 50 u Trogiru.....Tri kata stanova u Zagrebu.....jedan cjelokupni kat za jednu obitelj u Zagrebu...itd..itd...narod zabavljaju sa cmiljem a policiski službenici uposlili supruge u Elektro...ma živio SKJ-u nek im je bog na pomoći a ja što dalje od crkve bolime po tri dana kad ih vidim kako izpružaju zmijski jezik za pričest.

ma tko to ima zvonko

da zna incko za ovo davno bi ih rastjerao

haha Inzko? Visokipredstavnici su i najkorumpiraniji u ovoj državi. Od glave sve potiče. U njih je korupcija visokog nivoa, pa se ne vidi kod ljudi.

Kako radija neovisni odbor tako i zavrsija

Novi ministar MUPa Zeljko Tomic

Jadna majko kad procitam ovo stvarno se vidi da je urednik portala izgubio kompas u svemu jedino on ima zelju da srusi svu vlast u zupaniji nitko mu nevaIja pa sto se jednom ne zapita sto mu se desava dijagnoza nepoznata medicina jos izucava ovakvu vrstu bakterije

Ako tebi odgovara stanje kavo jest, onda si stvarno [ * neprimjereno * ]. Nego, sretoh režisera horor filmova kako "zaljubljeno" gleda u Duhanjsku stanicu. Ode poslije u hotel Bigeste na kavu sa svojom ekipom.

Daj nepismeni [ * neprimjereno * ]u instaliraj Hrvatska slova. Tebi je izgleda dobro u svakom društvu samo da se ima što past. Nego, sretoh jutros poznanika, reče da se filmska ekipa interesira za snimanje horor filma u Ljubuškoj Duhanjskoj stanici. [ * neprimjereno * ]u ima jedna vrlo interesantna uloga za tebe koju ne mogu igrati slobodni normalni ljudi, uloga uvlakača u pozadinu. Eto ti prilike, izvoli dokaži se. Kontaktiraj ovaj slobodni nestranački portal. Nagrada, kompjuterski kurs, Windows, Word, Office, Basic programiranje.

Gostu prijavite se ti i tiho za glavne uloge svakako nista ne radite samo pljujete po ljudima mozda dobijete ulogu ako nista nositi cete kave reziseru. Vama i to dobro samo da ucestvujete u necemu.

U ŽZH za sve su krivi političari Srbi i Bošnjaci u Hrvate nemoj da dirate

Hrvati su u županiji ŽZH ugroženi,diskriminirani jer su manjina.

Kakao ne poznajete ova se bakterija se zove: zavadi Hrvate a to je radila Udba njegova se bakterija zove Udbaško komunistička. Koju podupire HDZ 1990.

Greška u pisanju - od 1990, godine HDZ BiH to radi tako si trebo napisati!

Ja predlažem Slavku Kukići za novog ministra,moj prijatelj iz stranke.

Uz vlast i Valentin Inzko kriv za bezakonje u policiji ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari