Upućena inicijativa o naknadi za branitelje koji nisu dobili ništa

ljubuski.info

Federalno udruženje Kamp branitelja uputilo je u Parlament Federacije BiH, točnije prema Odboru za braniteljska i invalidska pitanja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, inicijativu za uvođenje braniteljskog dodatka pripadnicima Armije RBiH, HVO-a i MUP-a koji “do sada nisu ostvarili nikakva redovna mjesečna primanja na osnovu sudjelovanja u obrani zemlje”.

U inicijativi su zatražili da se što prije održi radno-konzultativni sastanak Odbora za braniteljska i invalidska pitanja na kojem bi se definirao braniteljski dodatak.

Mi nismo ni za kakve prosvjede, smjene ministara, peticije nego za razgovore i rješavanje pitanja kroz institucije ove države i zakonom propisana prava, poručili su iz Kampa branitelja.

Federalni zastupnik Almedin Aliefendić (SDA) i zamjenik predsjednika u Odboru za braniteljska i invalidska pitanja kaže kako su u koordinaciji s braniteljskim udruženjima u vezi s braniteljskim dodatkom.

Taj radno-konzultativni sastanak je u pripremi. Dobili smo njihovu inicijativu. Očekujem od novoimenovane predsjednice odbora da sazove sastanak na kojem će pored članova odbora biti i predstavnici braniteljskih udruženja Armije BiH, HVO-a i MUP-a iz perioda obrane BiH od agresije

Ja se nadam da je ovo dobar put da vratimo branitelje u fokus interesa i konačno riješimo pitanje braniteljskog dodatka, govori za Faktor Aliefendić.

Ukazuje kako je na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma FBiH tražio od federalnog ministra Nedžada Lokmića da se očituje i zauzme konačan stav kada je riječ o braniteljskom dodatku.

Iskoristit ću priliku na ovom radno-konzultativnom sastanku na kojem će biti pozvan najvjerojatnije i ministar da nas upozna sa svim svojim planovima, posebno financijskim izdvajanjima iz proračuna prema braniteljskoj populaciji.

Mi znamo da pripadnici Armije RBiH, HV-a i policije biološki nestaju, sve je manji broj korisnika. Pokušavamo zadržati razinu izdvajanja iz proračuna, ali trebaju se ta sredstva pravilno raspoređivati, kazao je Aliefendić.

Još nije rečeno koliko bi iznosio braniteljski dodatak po mjesecu provedenom u obrani zemlje.

Smatramo da je krajnje vrijeme da branitelji imaju braniteljski dodatak na osnovu sudjelovanja u obrani od agresije na Bosnu i Hercegovinu u razdoblju od 18.9.1991. do 22.4.1996. godine, oni koji nemaju nikakva mjesečna braniteljska primanja. I to se treba rješavati u Parlamentu Federacije, kazao je za Faktor Hamza Krkalić, jedan od osnivača Kampa branitelja.

Glas naroda

Valjalo bi da se i ova teska nepravda bar donekle ispravi. Podrska inicijativi.

Hamza nemoj nista radit bez Pehara i Grbavca

Oće li opet tribat potpisi naših "slavnih" zapovjednika ?

Svim učenicima rata treba dati potporu srazmjwrno vremenu provedenom u ratu.A zaražena civilna mirovina je nebitna za potporu. A ovim preživjelim koji nemaju mirovinu treba dati kakvu takvu mirovinu i potporu,krajnje je vrijeme.

Koliko ce branitelja zivo ovo docekati,pa vidite da skoro svaki dan umiru I to jos mladi...prosjek od 55- 65 godina branitelji dozive.

Ma koji branitelji kakvi bakarači.

Braniteljima treba pomoci a oduzmite skrb ženama koje nisu ni čule zvuk granate .Imate jednu rodenu iz Studenaca udata u Vojnice fuj sram je bilo

Bolan imenuj je

svaka čast hrkaliću i muslimanima kod nas pavi branitelji nestaju i iseljavaju se a lažni pušu čoviću u dupe i kupuju prava a čović se opasa zidom i čuva ga HDZ banda ko mao ce tunga a upropstio je narod hrvatski u bih i sve rasproda i obogatio sebe i svoju rodbinu

HDZ policija se jako brine o braniteljim sa bijače godinama su ih ganjali policijom i psima tukli zatvarali maltretirali po sudovim gonjali a lažnim braniteljim sva vrata otvorena o navedenom se knjige pišu i ima magare audvizualnog materijala oa aljazire pa do svih novinskih i tv kuća sve su to uspjesi HDZ diktature i dragančeta koji su godinam na vlasti sa štela izborim gore nego stari bez noge

treba uzet penziju udovicam koje su se razvele od poginulih branitelja a nisu se odrekle njihovih penzija pa po hercegovini glume jaklinu kened godinama i pale svjeće na svim skupovim

krkalić pervan i ostala ekipa se bore za borce armije a naži zaboravljeni su izdani razbucani od 0 i uvučeni čoviću u [ * neprimjereno * ] preko lažnog hrvatskog jedinstva koje druka za srbe i protiv hrvatskih interesa to jest jedinstvene bih onaj čovićev rvacki sabor di čović vedri i oblači pa je dozlogrdio i amerima pa mu dali šup kartu

Policija je gonjala zaboravljene branitelje po Bijači,pitam se da sad zarati ko bi isao u rat...Ja bih poslao policiju i ove političare Ljubuske,a na prvu crtu bih stavio ove lažne branitelje i Radiške pukovnike.

Pazite de Tzv. kampa branitelja koji su se prije samoinicijativno nazivali kamp heroja.Uvijek su bili i danas su nečiji igrači, a zna se i čiji SDA i DF-a jer su to dvije sestrinske stranke.I danas ovo rade SDA i DF preko ovih prodanih duša Krkalića i ostalih poltrona jer više nisu u vlasti.Pa ako se već tako prave prijatelji braniteljima zašto ovo nisu ostvarili u proteklom mandatu kad su oni bili na vlasti.Inače ovaj Tzv. Kamp branitelja nema podršku velikog broja, odnosno većine bivših pripadnika Armij BiH jer su ih prokužili kao varalice i prodane duše pa se vežu sa prodanim dušama i lažnim braniteljima HVO-a.Već viđeno!!!

Neko reče da opet zarati kobi to iša isti bi išli evo u Ukrajini nedostatak ljudstva vojske vrlo lako možeš tamo da završiš a da te niko ništa nepita netribaš tu čekat nikakav Rat rov te već čeka sirotinja je da bude u zemlji dva metra bijo Rov ili bijo grob.

Naknadu su zaslužili svi branitelji a ne samo lažni invalidi i pukovnici koji su sami sebi odlikovanje pisali. Dakle svi koji su bili u ratu.

Svaka čast na inicijativi! Ima šačica istinskih branitelja koji nisu ostvarili nikakvu zahvalu od države za koju su bili spremni položiti najvrjednije što su imali, život!

Ovo je najveca ludost....mlatili se svi izmedju sebe i sad im placaj za to iz istog sanduka.

A na žalost tako je.
U pravu si.
Već ne bi trebalo nikome ništa plaćati dok se bar malo ne dozovu pameti

Nakon trideset godina od rata što će nego biološki nestati

Upućena inicijativa o naknadi za branitelje koji nisu dobili ništa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari