Fra Mario Knezović predstavlja svoju novu knjigu

ljubuski.info

Predstavljanje knjige "Evangelizacija u digitalnom dobu - Crkva, mediji i odnosi s javnošću", autora fra Marija Knezovića, održat će se u utorak, 3. prosinca 2019. godine, s početkom u 19:00 sati u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Bit će to prigoda da u obliku razgovora doznamo u kakvom medijskom okruženju živimo i kako u tom ozračju govoriti o istini i navještaju Radosne vijesti, navode organizatori.

U programu predstavljanja knjige sudjelovat će: Darko Pavičić, Sanja Pehar, Dragan Soldo i fra Mario Knezović. Pjevat će članovi Franjevačke mladeži (Frama) Kočerin, a organizator je širokobriješki Ogranak Matice hrvatske.

O autoru:

Fra Mario Knezović rođen je 3. studenoga 1973. godine u selu Broćanac kod Posušja kao deveto dijete u obitelji Ljube i Zore r. Grubišić. Osnovnu školu pohađao je u Broćancu i Vraniću. Jedan razred srednje škole pohađao je u Širokome Brijegu.

Sjemenište s klasičnom gimnazijom od 1989. do 1993. pohađao je u Dubrovniku, Visokome i Sinju. U Franjevački red stupio je 1993. na Humcu. Fakultetsko obrazovanje, diplomsko i poslijediplomsko pohađao je na Sveučilištima u Zagrebu i Mostaru.

Osim teologije i filozofije uže znanstveno područje studiranja mu je novinarstvo, političke znanosti i komunikologija. Doktorsku disertaciju je obranio 2018. s titulom doktora znanosti iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti i odnosa s javnošću.

Boraveći kao student u Zagrebu, bio je jedan od osnivača Zavičajnoga kuba hercegovačkih studenata te je potaknuo izdavanje studentskoga časopisa "Moj kamen" i bio prvi njegov urednik. Za đakona je zaređen 1999. godine u Detroitu - Trpy (SAD). Godinu đakonata proveo je u New Yorku. Za svećenika je zaređen 2000. u Chicagu (SAD).

Nakon Mlade mise, koju je proslavio 2000. godine, djelovao je u župi i samostanu sv. Petra i Pavla u Mostaru i kao vjeroučitelj u Srednjoj medicinskoj školi u Mostaru.

Od 2000. do 2004. bio je tajnik Konferencije viših redovničkih poglavara Bosne i Hercegovine. Ravnateljem Informativnoga centra Mir Međugorje i glavnim urednikom Radijske postaje Mir Međugorje postaje 2001. godine. U toj službi ostaje do 2005. godine. Od 2005. do 2013. bio je župni vikar, voditelj Frame i srednjoškolski vjeroučitelj u Posušju. Kao autor i suautor sudjeluje u nekoliko knjiga, produkcijskih i multimedijalnih uradaka. Piše u nekoliko časopisa, te je suradnik više medija.

Njegova knjiga pod naslovom "Nisam šutio - otvoreno o Crkvi, politici i društvenim događanjima" budi poseban interes. Trenutno je na službi župnika u Kočerinu. Usto, uređuje i vodi neke emisije na Radijskoj postaji Mir Međugorje, suradnik je vjerskoga programa Laudato TV, kolumnist Naših ognjišta, Glasnika mira i Misije.hr.

Povremeno održava seminare, predavanja i duhovne obnove. Od priznanja koja je dobio nadraži mu je "Zlatni grb Posušja" koji je dobio "kao prorok u svom zavičaju" od Općine Posušje. Djelovanje mu se može pratiti putem mrežne stranice www.fratar.net.

Glas naroda

super mario tko tebe sluša
taj još nije krista upozna
marijofile nije habet za tebe
a ti ti znaš bolje od mene!

Fra Mario Knezović predstavlja svoju novu knjigu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari