Poziv na tribinu: "Imaju li Hrvati budućnost u (ovakvoj) BiH?"

ljubuski.info

S obzirom na okolnosti koje se događaju danas u svijetu, nimalo daleko od nas, tema iz naslova s kojom HRS organizira seriju tribina po BiH dobiva itekako na važnosti. Je li moguć duhovni i egzistencijalni opstanak i budućnost Hrvata u BiH?

U subotu 12.3.2022. godine s početkom u 20 sati u kinu "Borak" u Širokom Brijegu, na javnoj tribini na ovu temu ćemo diskutirati s fra Mariom Knezovićem, Antom Prkačinom, Ivicom Barbarićem i Slavenom Ragužem.

Želimo potaknuti javnost na razmišljanje o viziji i političkom opstanku Hrvata u BiH. Jednako tako, želimo stvoriti konsenzus o tome u Saboru Republike Hrvatske. Svjedoci smo kako su vladajuće strukture s obje strane granice više zaokupljene bavljenjem samima sobom, kako je politika RH prema Hrvatima u BiH postala politika dviju sestrinskih stranaka. Budući da Hrvati u BiH jednostavno moraju imati podršku Hrvatske u rješavanju ustavne neravnopravnosti u BiH, HRS je na sebe preuzeo misiju stvaranja konsenzusa oko hrvatskog pitanja u BiH unutar nacionalno osviještenih oporbenih stranaka u Saboru RH.

No, da bi do toga došlo, u diskusiju se mora uključiti što širi dio javnosti. S toga, pozivamo sve zainteresirane da svojom nazočnošću sudjeluju na ovoj tribini, gdje će biti moguće i postavljati pitanja gostima sugovornicima.

Ulaz je slobodan.

GO HRS-a Široki Brijeg

Glas naroda

Jadne bu.da.letine,hoćete da Hrvatsku uvučete u go... do grla,treba li po vama da interveniraju kao Rusija!? Upamtite, kakva god da je,BiH je suverena zemlja u međunarodno priznatim granicama. Šta to znači pogledajte na primjeru Ukrajine. Mi smo već bili u toj situaciji i nadam se- NIKADA više.

Jadni ti ste vi ljudi sa tako plitkim komentarima,gore nego osnovnoj školi

Hoce li se tom svehrvatskom konsenzusu priključiti i one tri mumije (BVB) iz Hrvatskog sabora ili ce i dalje samo placu uzimati i nista ne raditi?

Tako je HDZ govorio i za Hrvate banjaluke Posavine,Sarajeva a sad treba da selimo i iz Hercegovine

Nemaju budućnost od rata do danas sve krivo,od vladajućih napravljeno da nas manje ima

Slaven Raguž je u nekoj BH emisiji iskoristio citat Slobodana Miloševića (a u istom kontekstu pričaju i njegovi čelnici, a i obi koji se zalažu za europu) da bi sugovornika prikazao istim Miloševiću, za što mu mnogi plješću. Ali taj njegov čin je toliko plitak i dokaz njegove komunikacijske nesposobnosti da ne možeš pojmit da to može i jedan iole ozbiljan političar uradit u nekoj debati! Time je pokazao svoje pravo lice!

Drago mi je što se nazivate "Republikancima"
Dakle Republika BiH sa jednim predsjednikom jednom centralnom Vladom bez uhlejbskih županija I konstituvnih naroda.
Isto I caru I kmetu . Zivjela nedjeljiva BiH

neravnopravnost hrvata u bih je napravio HDZ,oni su radili zakon po kojem gube,no bih treba biti rješena po principu Švicarske,ne puno mudrovat,samo gotovu stvar PREPISAT
nekima odgovara da se ništa ne napravi paše im diktatura lopovluka,lov u mutnom
no švabo nije đaba doša u bosnu a zna šta tamo rade bosanski rusofili
vučić
čović
dodig i još neki koji pojma nemaju
nismo mi ratovali sa srbijom nego sa Putinom na balkanu

Reklo bi se da su se vladajući prestrašilo za svoje fotelje i da im ovakav sustav remeti jamanje sa strane. Zamislite još da 'imamo' svoj entitet to bi bilo leglo neometanog kriminala i uhljebavanja kojem se ne bi ni na koji način ne bi moglo stati na kraj!

Hrs Mostarci neradnici. Da im damo novac da odu u Sarajevo i pojedu ćevape nebi bili sposobni a ne nešto drugo...

Poziv na tribinu: "Imaju li Hrvati budućnost u (ovakvoj) BiH?"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari