Hrvati ugroženiji od HDZ-a nego od političkog Sarajeva

ljubuski.info

Hrvatski narod je neravnopravan za razliku od ostalih naroda, ali je više ugrožen od HDZ-a, nego od političkog Sarajeva, rekao je predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž gostujući sinoć na Face TV.

Raguž je kazao kako su Hrvati u BiH u duplo težoj situaciju u odnosu na druga dva naroda jer se, osim neravnopravnosti koja je dokazana i sudskim presudama, bori i sa sjevernokorejskim načinom vladanja kako to radi HDZ BiH na područjima gdje drži vlast.

Kaže kako HRS-u kao oporbi koju nisu uspjeli kupiti nije cilj skinuti HDZ i postaviti ljude koji će raditi isto što i HDZ.
Moramo promijeniti mentalni sklop vladanja! Kada krenemo mijenjati percepciju razmišljanja tada možemo razmišljati o promjeni BiH kao jedne paradigme! HRS se ne uklapa u kalupe, niti u sarajevski, niti u sjevernokorejski to jeste HDZ-ovski kalup! Imamo ideološke i materijalne nasljednike komunističke partije - SDP je materijalni, a HDZ ideološki! U današnje vrijeme ništa se ne može uraditi bez blagoslova partije, rekao je, između ostalog, Raguž.

Rekao je i kako je bilo pokušaja da se članovi HRS-a kupe raznim funkcijama ali da oni ne žele djelovati na način kako to rade stranke u vlasti i da nemaju cijene.
Hrvati nisu HDZ BiH, Hrvati nisu Dragan Čović! Hrvatski narod je neravnopravan za razliku od ostalih naroda, ali je više ugrožen od HDZ-a, nego od političkog Sarajeva! Imamo sve instrumente u svojim rukama da popravimo stanje hrvatskog naroda u BiH, rekao je čelnik republikanaca.

Rekao je kako je veći problem od nametanja hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dom naroda.
Diranje u Dom naroda znači diranje u temelj BiH! Jedina egzistencija BiH je Dom naroda! Kada se osigura model da se Hrvatima ne nameće predstavnik u Domu naroda onda će se poštovati individualnost svakog građanina, rekao je.

Raguž je govorio i o tome kako su godinama upozoravali na ogromno trošenje novca u Civilnim zaštitama i da se zbog svega toga ponašamo kao da je pandemija koronavirusa krenula tek jučer.

 

Glas naroda

Potpisujem do riječi! Mada nije ništa novo rekao neka se barem javno kaže tko je HDZ i kakva mu je uloga.

Bit će gore!

“Akademija mladeži HDZ”,kumrovačka škola, jedino rat minja situaciju.

neda svijet onuda kud hrvati hoce pa im onda krivo sarajevo naj veca glupos

Nije da nas muslimanska politika voljela pod čizmu staviti. Nesposobni i l.o.p.o.vski HDZ je previše korumpiran da se tome odupre.

Drugorazredni i trećerazredni udbaši iz onog sustava uz podršku Beograda uspostavili diktaturu i strahovladu i zbog toga hrvatski narod propada i iseljava

I mene su protjerali s familijom.
A pra dedu pokojnog Turci su ostavili da živi kao Katolik.
Hvala ti Merkelice.18-eura bruto,dječijeg 600.
Sve,Jasno.

Nemaš se sučim pofaliti ,materijalno.A duhovno još nisi svatio koliko si na gubitku.

Eto nećeš moć ni u trgovinu bez negativnog testa koja luda Hitler nacija, eto uštedit ćeš još novaca, uskoro će vam uvest da se morate cjepit 12 puta godišnje sa bezveznim cjepivom koje ne znači ništa što se tiče zaštite.

:( prvo nisi mogao u trgovinu bez maske, sad ne mozes bez testa, na kraju neces moc bez cjepiva. Mozda su ova cjepiva i ok za ona koja dolaze, tko ce nam garantirat da u sljedecim nece bito nanocipovi. Znam, spada ovo u domenu teorija zavjere, al polako se ide prema totalitarizmu kojeg nismo ni svjesni

ovi su gori od bilo kojih tiranina apetiti nezasiti nemaju nikakvih granica pa zar oni samo trebaju živit dookleee

Razumin ja da je politika takva da svašta protiv drugog kazat možeš ali onda tribaš znat da i o sebi koju kažeš.Nije dovoljno reć da mi nebi ovako ,triba onda reć i kako bi vi posložili stvari.Čovik jednostavno nema političku težinu.Izgleda i reaguje ko poplašen.U svakom slučaju bolje ikakva nego nikakva oporba.

Kao otkrio toplu vodu nakon 30 godina

Raguž je najodaniji Čovićev čovijek to je jedina istina.

Pa baš i nije. HRS se ponaša kako treba. Do daske kritizirati HDZ, osim kada nije velikobošnjačkoj kliki iz Sarajeva u interesu.

U Njemačkoj je jedino dobro redovna i dobra plaća, drže se zakona ko pijan pilota, a sve drugo je isto ili gore nego kod nas. Pola gradova infrastruktura ko u Vukovaru iza rata mislim na lokalne ceste, slabo drže do čistoće gradova tj čišće i uređenije je u Ljubuškom. Ovaj gore što se uzdiže s 18 eura bruto i ostalom pohlepom nit ima dušu nit srce razmišlja samo kroz novčanik.

Jedi ti salamu od 0.99 centi placaj stan i rezije 1000e i pricaj da ti je lijepo.ja do

Uhljebu radiš za 800 BAM, a u minusu si još toliko zbog viza kartice. Šuti tako ti draga Boga, nit imaš svoje ja, nit pravo na svoje mišljenje već radiš kako ti se kaže. Dvi godine sam u Njemačkoj toliko sam zaradio, a bogami i potrošio da ti to nemoreš zaradit ni za dvadeset godina. Ja-do ja dni proda si se judinim sinovima za šaku škuda i govoriš ne što i kako bi ti htio nego sčim su ti mozak isprali. Nije isti standard u Njemačkoj i BiH i ja bi volio zarađivati u Njemačkoj, a uživati u Herci ali je nemoguće u isto vrijeme. Zamisli da ti imaš brutto npr 18 eura, a u štojer klasi 3 što znači da netto na računu dobiješ po satu 15 eura i puna plaća sa dodatcima ti izađe cca 2500 do 2800 eura, još tomu nadodaj mini job 500 eura. Uz to žena ti radi prima 1500 do 1800 eura, mini job 500 plus svaku subotu 2-3 kuće očisti. To ti ga je 6500 do 7000 eura, stan, struja, intero, finacerung za auto, auto osiguranje, hrana i higijena 1500 eura. A, hranimo se kao da su nam roditelji vlasnici Mercedesa ili banke. Niočem neoskudjevamo, sve što nam se jede, pije, odijeva, obuva, parfemi, mobiteli kupimo i nezanima nas cijena. Ali sve to nam je nebitno, najbitnije nam je zdravlje, da smo sretni i da napokon možemo reći tek sad živimo i uživamo kao čovjek.

U pravu si i moji su tamo super zive kupili kucu i meni salju a ovde bi krepali od gladi

Digli kredit i kupili kucu..i sad 30 god vracati kredit..mozes to i bilo gdje..

Oni imaju "parfema", ni ucem ne oskudjevaju, jesi ti to cuo. A netko pola mjeseca radi za tih 100e za koji oni kupe parfem.... Dobar je to zivot za ljudr kojim potrosnja i sve stvari koje mogu kupit, daju ispunjenje

Nitko tebi nije kriv, a ni drugima što nemogu. Torbu na rame i na put Njemačke pa će te imati. Šta bi trebali doć u Njemačku raditi i patiti se i bit željan svega.

[ * neprimjereno * ] je majku ko je ovde ostao a nije u hdz i na državnim jaslama Svi koji rade u privatnika a posebno u Medugorju od jutra do sutra a ništa nemaju

Ako možeš otiđu u banku pa pitaj 100000 eura pa kupi kuću. Samo će ti se slatko nasmijati. Da ti je Dragan Čović jamac neće te ni saslušati.

Ti proba pa znaš ili si čuo od nekog što je njemu neko priča?

Ma jeli bas Bogati od čega ce ovde iko vraćat kredit i ko će ti dat kredit sa plaćom od 700 km U Mališica o čem ti

Pa ti samo radis..spavas li jadan ikako..od tolikog posla nemas kad ni jesti..tako da i tu usparas puno eura..samo nastavi tako daleko ces...bitno je da se ti hvalis eurima..a srce i um ti u hercegovini..molaj malo..otidi u crkvu ako smijes..ili kod prijatelja...e nesmijes..jer jedno eventualno dvoje ih moze u auto i to sa maskom i sa neg.testom..toliko o tvojim eurima..dode vrijeme kad pametan zasuti a budala progovori.

Meni je srce i um od 0-24 samnom. Što se tiče Hercegovine dok su mi još roditelji živi dolaziti ću, a čim umru jednom u pet godina zapalit sviće da se ne zaboravi. Kuću ću iznajmiti, a te pare ću uplaćivati u mirovinski fond pa kad se vratimo da imam dvi mirovine ovu iz Njemačke i tu iz BiH. Nije bitno koliko poslova radiš "ko radi neboji se gladi". Pa šta ako je netko kupio stan ili kuću u Njemačkoj i vraća kredu 30 godina? Šta bi treba kupit u Herci, a nemaš di radit od uhljeba i kako vraćati kredit? Šta ti to znači bilo gdje?

Žena ima skoro upola manju plaću nego ti, to puno govori koliko u toj zemlji vlada blagostanje

Da bi ona bračna para imali istu plaću automatski su u štojer klasi 4, a to je nemoguća misija za nas balkance. Jedan bračni par je u štojer klasi 3 i zarađiva više i manje mu se odbija na odnosu drugog bračnog partnera koji je u štojer klasi 5 i u tome slučaju je bolje manje zarađivati jer što više naplati u petici više odbija. U Njemačkoj ima 6 štojer klasa na plaću. Gore što je opisano je u potpunosti istina što je netko opisao. BiH ima jedinstven porez na sve, rijetki poslodavci su koji daju platne liste, a ako i daju toliko toga je zamršeno da ni stručnjaci to nemogu razjasniti. Što se tiče života u Njemačkoj je toliko dobar da se opisat nemože, a što se tiče posla možeš raditi koliko hoćeš poslova. Nije istina da se ne može otići kod prijatelja i da ti treba maska, test i da se može sastajati samo jedna osoba s drugom obitelji. Baš smo sinoć ja i žena bili kod prijatelja i roštiljali, a evo danas idemo na cijeli dan zajedno u Koblenz uživati. Lp

Nadrobište vi svega i svašta.Za ovoliku satnicu ,na početku,tribaš bit dobar stručnjak u nečemu.U Njemačkoj postoji i godišnji obračun poreza pa je svedno koja si štojer klasa jer on sa ovakvim primanjima na kraju godine mora lipi novaca poreza nadoplatiti.Ova vrsta života vam se zove trči s posla na posa i usput,ako se da odspavaj malo.Većina nas u Njemačkoj nemamo spokoja jer osjećamo da smo praktično dati u najam a da su nam dica i unuci prodani.

Manje radi samo 6 sati bez vikenda

Sve tačno . Ja Sam u Offenbachu imam 2150€ samac Sam kirija 350€ ostaje mi 1000€ svaki mjesec a hranim se bolje nego u Ljubuskom cak ima I nasih proizvoda.
Ljudi glasajte I dalje za stranku na vlasti.
Za uhljebe nece nista reći. Hljeba bez motike pogni glavu I svoje ja baci u kontejner.

Ako je ovo bruto onda minus 20%= 1720,onda pošto si samac još minus bar 300€ poreza=1420.350€ za sobicu ili kolektivni smještaj i ostane ti 70€ za hranu.Bit će da si hrčak.Ako je ovo netotriba bi imat bruto satnicu,na 180h misečno,bar 18€ što je za stranca u Njemačkoj,naročito na početku,pusta želja.Jedino ako nisi neki stručnjak a onda i doli možeš bolje proć.

Iz prilozenog objesnjenja se vidi da ti je samo do zdravlja jadno.Radite po dva..tri posla.Samo da prezivite.A ovamo se kurcite kad dodete.Nit zivite nit uzivate.To samo mislis.

Slaven Raguž i njegov HRS podržao HDZ u Mostaru,prodali se prevarili birače.
Nisu ljudi ovce,recite zašto ste se prodali?
Sad pričate priče,fujjjj.

Trebali su Bakira i SDA? Ma kome ti takijaš...

Nisu trebali nikoga podržati kao što su rekli,jesu li oporba?nisu,zato šuti i sjedi, nemaš blage veze o politici.
Obećali nećemo da dignu cijenu,pa se prodali ko bravovi.

Mene je HDZ potjerao iz BIH.

A žena ti subotom 2-3 kuće očisti ?????????

Jel to neki problem ili???
Tko god radi neboji se gladi.
U Njemačkoj ima posla na pitanje pa ko želi nek izvoli. Svi su vamo došli zbog novca, sigurnosti i poštivanja zakona i zbog toga što nema uhljeba i političkog terora.

Eine schöne guten Morgen wünsche ich dir meine Prinzessin.

Sehen zie dises stadt...javoll...das ist Walltther.

U Njemačkoj mi nije važno koliko zaradin važno je da te niko ne maltretira.Nego cjeni tvoj posa i zove te gospodinom.A kako je doli u nas?

I u raju je važno koliko zaradiš a što se radnički prava tiče tu si u pravu.

Adz parola sposobnost nesposobnih je da onesposobe sposobne i to su doktorirali

Onda ovi i nisu bili sposobni kad su ih nesposobni onesposobili.Logično,ne?

Nema ti u adzeju pajdo logike

Hrvati iz BiH su poraženi zbog politike HDZ i HDZ BiH njima je dobro do nekog trenutka

Lakse je vladat glupim narodom. HDZ je nasao nacin da ne radi ni on ni njihova familija ,a imaju bolja primanja nego vi u Njemackoj. A kako opisat ove sto glasaju za njih ,garibi.

Hrvati ugroženiji od HDZ-a nego od političkog Sarajeva
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari