Zastupnici negoduju zbog objave njihovih plaća i naknada

Centru civilnih inicijativa zabranjen je monitoring nad radom Zastupničkog parlamenta BiH. Povod zabrani je objava osobnih primanja zastupnika, njihovih plaća i naknada.

Ovaj čin je pravi povratak u jednoumlje i staleško društvo u kojem se kvaliteta nečijeg rada ne smije mjeriti, točnije usklađenost rezultata rada sa osobnim primanjima, koja su iznad  standarda života i stanja financija u državi. Još uz to zastupnici su javne osobe.

U BiH parlamentu je trenutačni kaos raznih koalicija i takva politička situacija bi mogla biti opravdanje za kočnice u radu, ali što kazati za našu županiju u kojoj sami odlučujemo o kvaliteti života i društva.

U Skupštini ZHŽ se kradu Bogu dani

Upravo je i CCI izvršio monitoring rada ove skupštine i njeni su rezultati, ruku na srce, više nego sramotni.

Razlozi za to su višestruki, a prvi i svakako najznačajniji je potpuna nekompetentnost osoba na ministarskim funkcijama, pa i samog premijera Ćosića.

Drugi razlog leži u konstataciji da se političke osobe u ZHŽ, kada dođu na određenu funkciju, zadive svojim političkim položajem i u njemu žele uživati, kao da su obasuti cvijećem. Što je najgore njihovoj sreći nikad kraja, a pred kraj mandata trče po biračke glasove bez kredibiliteta.

Naš narod je ko dobra cura…..

Danas u razgovoru s jednim prijateljem konstatiramo, kako neki žele reći, stanje hrvatske nacije u Hercegovini.

Njegova jedna rečenica doslovno oslikava stanje nacije i usporedio ju je sa dobrom curom, pa reče: «Naš narod ti je ko dobra cura, što je više j…š, ona te više voli!»  

Demokracija nije modernistički pojam da se s njim samo kitiš, a u potpunosti se ponašaš suprotno.
Demokraciju treba poštovati, kao i sve ono što ona donosi. A donosi pluralizam mišljenja, ideja, rada i rezultata.

 

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari