Svetozar Pudarić posjetio Slogu Ljubuški

razgovor

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić posjetio je nogometni klub Sloga Ljubuški te se upoznao sa svim novitetima koje je ovaj klub doživio od dolaska novoga vodstva. Obilazeći gradski stadion Babovac koji svakodnevno dobiva novi izgled, Pudarić je od Damira Vučića, voditelja Regionalne dječje škole nogometa NK Sloga, dobio informacije o svim dosadašnjim koracima poduzetima u cilju poboljšanja općeg stanja u ljubuškom nogometu, ali i u ovom klubu koji se bori za mjesto u prvoj ligi.

Zadivljen sam urađenim

Po samom dolasku u Ljubuški, Pudarić je ispratio prvi tim na utakmicu u Stolac te im poželio svu sreću na ovoj za njih ključnoj utakmici. Nakon obilaska građevinskih radova i upoznavanja sa svim činjenicama vezanim za ovaj klub, u čijem je sastavu i Regionalna dječja škola nogometa, koju pohađa 350 polaznika, Pudarić je kazao kako ga je sve što je čuo i vidio jednostavno oduševilo, a posebice entuzijazam i volja jedne osobe koja je zaslužna za sve ovo, koja je motor pokretač svega do sada učinjenog.
"Zadivljen sam onim što je nogometni klub Sloga uradio na stadionu Babovac, posebice u ovim teškim ekonomskim vremenima. Iako i građevinski dio radova zaslužuje svaku pohvalu, ono čime sam zadivljen je činjenica da 350 djece uredno, redovito i s velikom radošću dolazi na treninge i s velikim oduševljenjem rade. Na taj se način ta djeca odgajaju u jednom sportskom duhu te odrastaju u ljude na najbolji mogući način. To je možda najveće čudo ove Regionalne dječje škole i cijelog kluba", kazao je Pudarić, dodajući kako mu je drago što se Uprava kluba ne bavi raznim sportskim malverzacijama, što nije rijetkost, već svu energiju ulaže u mlade i njihov odgoj. Atmosfera i posao koji se obavlja u nogometnom klubu Sloga nije samo stvar nogometa, već kompletnog odgoja djece.

Ambiciozan projekt

Budući da je za vrijeme njegova boravka na stadionu Babovac bila igrana utakmica mlađeg uzrasta, Pudarić je istaknuo kako mu je drago što se tijekom te utakmice nijednom nije čula psovka niti je napravljen neki grubi prekršaj.
"Ova škola nogometa i ovaj cijeli kolektiv pobijaju sve ono što se današnjoj mladeži pripisuje, a to je hodanje po kafićima i neuzorno ponašanje. Volio bih da se ovaj sindrom Ljubuškog proširi i na druga mjesta i klubove", istaknuo je on. Od voditelja škole potpredsjednik Federacije je saznao da se planira organizirati sportska gimnazija, što je ocijenio vrlo ambicioznim projektom, te istaknuo kako je to nešto što treba podržati u svakom pogledu. Na samom kraju druženja potpredsjednik je od Uprave dobio poklon, dres NK Sloga s njegovim imenom i brojem 9, na čemu se najiskrenije zahvalio.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari