Udar na zdrav razum

ljubuski.info

Nacija je svjesna njene izjave ali gospođa Vesna Pusić očito nije. Sloboda misli, riječi, daje mi za pravo da parafraziram njene riječi koje su pomalo jezive a izrečene su u HTV-ovoj emisiji NU-2: "...mi političari sa ovih prostora, mi koji vladamo već dva desetljeća, mi učimo... učimo se na vlastitim greškama... mi nismo imali prethodni politički pedigre koji, iskristaliziran iz razvijene političke svijesti višestranačja, pa stoga moramo učiti u hodu, dok vladamo...". Praviti greške na narodu i učiti!?

Odmah sutradan se na tu političku bakicu u fazi katarze, nadovezao, s još većom političkom idiotarijom i naš dr. Božo Ljubić, čiji intervju imade još snažniji udar na zdrav razum svakog čovjeka pa i Hrvata. Po njima bi nam, životni vijek, valjda trebao trajati tisuću godina da bi u svojoj jednoj životnoj fazi poklonili barem trideset godina i njihovim političkim eksperimentima, te da bi se na našim odveć sumornim životima politički isprofilirali.

Ama, evo njega! Nije ga dugo bilo. Ma neka ga, bog mu dao zdravlja... bog mu dao svega osim vlasti. Nije vrijeme za nikakav humor, pa ni za onaj crni ali nemože se čovjek ne nasmijati Ljubićevom TNT stajlingu, Montipajtonovskom izričaju i Čkaljevskoj retorici. Uvijek govorim i ponavljam: doktorima treba, najvišim zakonskim aktom zabraniti bavljenje politikom, jer liječnik-političar je gubitna kombinacija. Niti imaš hećima, niti političara.
Doktor Ljubić se pokušava vratiti, na mala i na velika vrata ali na način koji zaslužuje da se protiv njega podnese kolektivna, svehrvatska tužba zbog vrijeđanja, i nanošenja psihičke boli hrvatskom narodu u zamišljenoj državi Bosni i Hercegovini. Nakon što je u ljeto prošle godine politički potpuno poražen, te je i dao svoju političku oporuku u smislu analogije sa čuvenim nogometašom Zinedinom Zidanom, doktor pokušava u ovoj politički najvažnijoj godini, preko jadno providnog agitpropovskog, koncepta preuzeti izgubljenu političku važnost.

Lik nas plaši vanjskim i unutarnjim neprijateljem koji rovari, ne spava, podriva i na svaki način prijeti hrvatskom narodu. Kao da kaže... i kaže: "...oprostite evo, ja i Dragan bi vladali..., ma more preko HNS... do kraja života... jeste da mi niti znamo, niti hoćemo, niti možemo poboljšati vaš život ali eto dragi hrvati mi bi još da vladamo... pa eto u tome će proći i vaši životi ali ćete imati odškolovane, ispraksirane političare, mene i Dragana".

S Martinom Ragužem na čelu stranke u Bosni i Hercegovini je počeo kraj suicidno-brđanskog, političkog amaterizma i u konkretnom slučaju počela je i toliko željena transformacija hrvatskog etno naroda u politički narod, misleći narod sa evolucijom opće, civilizacijske i političke svijesti.

Ovo je 2014-a godina u kojoj hrvatski narod ima pred sobom posve razvidan zbir svih zabluda, a zbog kojih:odoše nam dica. Zašto?

Devedesetih je mladost opravdano prekinula život i s oružjem krenula u svrgavanje onoga što je trebalo svrgnuti. I oni koji su tada tek rođeni sada su ljudi. I kako to biva nakon vremenske distance i rezimea svakog rata zaključak je oduvijek isti:netko je dobio metak, netko imetak. I u ratu i nakon njega desilo se uobičajno: hijene u ljudskom obliku su profitirale. A danas, 2014-e, odoše nam dica a Ljubić nas pokušava vratiti u njemu i Draganu, očajno potrebitu, hrvatsku umrtvljenost i to na razvodnjenim, imaginarni, idiotski način... način koji je uvreda našeg uma. Kao da mi ne znamo:moramo postići stvarnu jednakopravnost sa drugim narodima, moramo preobraziti ekonomiju iz uvozno-trgovinske-potrošačke u proizvodno izvoznu, moramo instalirati "domaću" finansijsku instituciju, krvotok demo-ekonomije, moramo uspostaviti najjači konstitutivni medij (TV), moramo početi živjeti životom kojim zaslužujemo da živimo.

Najvjerovatnije će osovina Čović-Ljubić u skorom vremenu Ragužu pokušati imputirati veleizdaju. Međutim ovaj zna gdje je i što radi a svijestan je onog najvažnijeg:devedesetih su i Hrvati i Muslimani i Srbi shvatili (većina) da bog postoji, da je samo jedan, i da je baš njihov taj jedan a da je ostalo sve nevjera. U takvoj konstelaciji vjerskih odnosa najbolje su profitirali psi rata i posljeraća. Njihove pozicije su aktualne i polucementirane. Trenutno najviše naplaćuju preostali Lagumdžijini ateisti na centimetrima asfalta i hladnim energetskim BiH vodama. Naplaćuju i ostali ali preostale mrvice.

Raguž je pred izazovom a doktor Ljubić će, nadajmo se u bolnicu... kao doktor, jer bog mu dao svega osim vlasti.

Žarko Nižić

Glas naroda

nisi se sjetijo da napises cija je omladina devedeseti pravila hrvasku to su radili zavedeni titini unuci i pra unuci da vam i danas nije tite nebi vam se za trag znalo tudmanovi bi sve prodali gore od ante pavelica

dobro si ffamosu napiso

Udar na zdrav razum
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari