Je li prodaja zemljišta na Hardomilju namještana članovima HDZ-a?

ljubuski.info

Krpljenje proračunske rupe grada Ljubuškog jeftinom prodajom gradskog zemljišta pokazala se klasičnom farsom iza koje, kao gradonačelnik, stoji Vedran Markotić i šef gradskih financija Stipe Bubalo.

U svakom natječaju jamčevina iznosi najmanje 1.000 KM, ali se, sukladno dogovoru, unaprijed zna tko će na natječaj i kome će jeftino pripasti zemljište. Sve osobe su iz natječajne procedure poznate i riječ je o lokalnim tribunima HDZ-a BiH.

Tako je pokušana provedba prodaja zemljišta na Hardomilju, rodnom mjestu Stipe Bubala. Unaprijed se znalo tko će kupiti zemljište (poznata imena iz natječajne procedure). Dogovorena je prodaja 100 KM iznad početne cijene i naravno prodaja samo jednoj osobi. Uplaćene su jamčevine, ali su se na javni oglas prijavile i osobe izvan osobnih dogovora, tako da je cijena zemljišta otišla u "nebo", na štetu prijatelja Stipe Bubala.

Po prvi puta tako je u Ljubuškom propala prodaja zemljišta za tri parcele na Hardomilju (osobe poznate prema sudjelovanju na dražbi), čiju je prodaju svojim prijateljima namještao Bubalo, valjda uz znanje gradonačelnika.

Išli su do kraja na dražbi i nisu htjeli platiti tri puta veću postignutu cijenu, jer je sve bilo dogovorena stvar. Odustali su od kupnje i izgubili jamčevinu.

Od kada je Stipu Bubala na mjesto šefa financija instalirao Nevenko Barbarić, brojne su učinjene nezakonitosti i pronevjere. Je li vraćena jamčevina razočaranim prijateljima na Hardomilju i kako je provedena dražba ispitati će istražitelji.

M.Š.

Glas naroda

je li Stipin ćaća moga krast ovako u banci?
nije a vidi mu malog što se razbaca
Marijane šta ćeš od sramote?

Ovo je samo pocetak kriminala Bubala,gdje je stan koji je na ucjenjivacki način kupljen a bio od profesora Culjka, Bubalo i sestra mu ucijenili Barbarica pa kao pokriće digli kredit za stan a vi novinari provjerite za koliko je kupljen, ukradeni plastenici, a ni sestra mu nije ništa bolja uvalili je u vrtic pa je sad ne mogu rješiti a milion problema napravila, nema koga nije napadala pa i sam gradonačelnik kaze da su napravili ogromnu gresku kad su je pocurili u vrtic,a gdje su još dvije udruge gdje brat i sestra dobiju po 10.000km naseg novca.Novinari pišete sve okolo evo vam podataka pa malo istražite.

Sve istina u komentaru.

To tebi rekao, ti neki faktor izgleda a pišeš poskrivećki

prodat će i ćaćin grob da bi se održali na vlasti i da im medi

Jel se vako i stan maznuo od općine aaaa Stipe

Stipe jadničak nije loš kakav kakav mu je brat Ivan Bubalo iz Električnog Ljubuški,tetkica prava

Šta ti je uradija.

O Bubalu je suvisno pricati ali urednik clanka je ili nepismen ili namjerno pumpa ljude na gluposti.
Ako seczemljiste prodaje, raspise se natjecaj koji je javno dostupan svakome (da, treba pratiti natjecaj) moze se prijaviti bilo tko plati kauciju za natjecanje i ide se na licitaciju. Tko ponudi vise njegova cura. Sta tu moze biti namjesteno. Moze netko imati pik na neko zemljiste ali nema garancije da ce ga kupiti ako zanima to zemljiste vise ljudi.
Urednice nemoj se prosipati

Ma jašta moj pobro, ma di će bit namješteno.
Ma nepismen urednik članka, ma di će bit namješteno.

namještena ne može biti ako je javno objavljena ali neu dnevnom avazu a druga j stva dokle će prodavati da pokrpe plaće uhljebske

Objavljeno je na stranicama grada, na oglasnoj ploci na ulazuvu opcinu. Pa sta bi trebalo ovim zugatorima lijenim u humackom glasniku napisat da im dodje do mozga

HDZ je poštena stranka a narod je razborit i pametan, ha.ha.
Šalu na stranu, u biti je ovo stanje dobra simbioza, ovi na vlasti kradu koliko im treba a narod to vidi i ne uzbuđuje se previse zbog toga, kao to je očekivano i normalno.
Zato, šta se tu može, idu dani ko i lani

A nije zbog Mamića na Vitaljini? Koliko sam čula tamo su bile mućke, čak i do sukoba je došlo, a hardomiljčanima su oko njihovih kuća dizali cijene tipovi vjerojatno poslani od nekog ne bi li općina više dobila.

"Po prvi puta tako je u Ljubuškom propala prodaja zemljišta za tri parcele na Hardomilju" Hahahah, kakve su ovo gluposti? Pa redovito je da netko nekom digne cijenu ili iz zlobe ili je poslan, ili baš ima pik na nešto pa ljudi ne mogu platiti cijenu koja se podigne. Primjer su bučine di je bilo i rukama i nogama.
Koliko znam ljudima su oko kuća dizali cijene iz vojnića i mostara, općinski igrači tako da je jamčevina propala običnim ljudima. Ima jedan lik stalno bude na natječajima, kupovali plac za kuću, ovaj u tri sela u s nekim za vratove. Uredniče, informiraj se malo ima natječaj na internetu, vitaljina, mamići i poslovna zona.

Kakve veze ima Stipe Bubalo s ovim. Vama je najbitnije njega oblatiti.

Ima i to kakve, on stoji iza toga i savjetuje kupce kako posrupiti, sa svim nečasnim radnjama općine taj ima veze on i kum mu Perić. Za njega je blato čisto njih dvojica su radioaktivni mulj

Nevenko je napravio najveću grešku kad je pustio vlast u općini Stipi i *** Želji Periću taj dvojac je napravio toliko štete da će godinama isplivavati ispod tepiha. Bude li i novi načelnik s njima surađiavao crno mu se piše. Oni mute a njemu se o glavu odbija

Dvojac na pariće bez kormilara,pitaju se njih dvojica u Općini kao i moja baka,apsolutno ništa

Cijenu je digla Dasina žena

Mi smo se vratili iz Njemačke i kupovali plac za kuću pored naše rodne kuće. Nama je čovjek koji uopće nije iz našeg sela tražio da mu damo 2000 maraka da odustane od natječaja, jer nama to kao nije problem dat. Mi kad smo odbili on nam je podigao cijenu skoro tri puta jer je vidio da nam je potreba da kupimo to. Umjesto da živimo svoji na svome mi se moramo borit sa korupcijom na svakom koraku. Trebalo bi uvest neko pravilo da prvo mogu mještani kupovat, ali oni koji će stvarno živit i radit tu a ne da netko iskorištava tuđu potrebu, pa ako nema zainteresiranih onda svi ostali. A i da ne prodaje općina šta joj padne na pamet, nego poticat mlade obitelji. Mi smo svoje ozidali a ovi što tek dolaze nek im je bog na pomoći. Najgore je što su takvi kao dotični sto posto u vezi s politikom, tj netko ih štiti.

ako je digao cijenu valjda je morao kupiti ili izgubiti jamčevinu ili je neka mućka općinarska

Očito ljudima nije jasno kako to ide, mi smo kupili parcelu na kraju, jer nemamo drugog izbora, a on je znao da nećemo odustati, tj natjerao je cijenu samo da bude više od onoga što je tražio. Radi se o tome da imate varalice i tipove koji vam izbijaju pare iz džepa ako im ne platite, ili ako odustanete izgubite jamčevinu. Tako da se njima za 2000 isplati raditi to, nit orali ni kopali. U ovom slučaju mislim da se isto odigralo na hardomilju. Da je netko uletio domaćim ljudima samo da ili zaradi na njima ili da općina zaradi na njima.

Pa što ga nisi pustija da kupi po većoj cijeni ti odustani i gotovo šta se gonjaš sa reketarom vrate ti jamčevinu opet si dobar .

Ma šta ću ga pustit da mi ćaćevinu kupuje! Ne triba meni kuća u desetom selu nego u svom. Pa kad si tako pametan ajde probaj predat zahtjev da kupiš zemlju di ti triba, oćeš pravit nešto. Pa mi se javi i reci mi kako i kad ćeš dobit priliku da je kupiš, i oćeš li je kupit bez problema da ti ovaki neki ne uleti.

Kako ti je cacevina ako si je mora kupovat? Da ti je cacevina kupova bi je od cace a ne od općine

ne mora kupiti, ne gubi ništa ako ćeš ti kupit, a zna da oćeš pa te ucjenjuje.

Jel, tako ti u Njemačkoj vjerovatno, ne bi te zapalo ništa gore po tome principu . Kako možeš tako razmišljati?

Nisam baš neki fan gore navedenog al ovaj članak je totalno dibidus, sam sebi kontradiktoran.

Je li Bujic ,,Bidon,, i Miro Tolj sa Stipom u talu ... heheheh

Mogu li institucije provjerit imovinu ovakvi likova , jer i vrane vide da je nesrazmjer sa radnim satima, a čuja sam za te lovce na tendere koji se jave na sve i pomalo obaraju cijenu da odustanu a nemaju nit operative nit strojeva.

A što ne napišeš gospođo tko je taj čovjek a nije to čovjek meni je za plac na Mostarskim vratima i meni i ostalima cijenu dizao Zlatan Bunoza iz Radišica lažni invalid i pukovnik uhljeb objavi javno tko je

Ante Žulj to isto radi.

Nije.moguće da to radi Ante Mina

Tako je i na Teskeri slično bilo nedavno kad se prodavala opštinska zemlja po 3 KM/m2 prid izbore, ko biva samo mogu kupiti Teskerčani ali kupili imućniji iz tog sela i po tri četri placa ,ja, samo njima triba i nikom više, i redovno su na Sv.Misi i tako ko glumimo mi neke vjernike, pu zemljo otvori se...

Pa jel te moglo zapast? 3 km na teskeri je super..

ne triba im nego im malo pa će prodat i zaradit isto ko što su imućniji udarili u smilje

Zasto ulazis u to kome sta triba, je li tebe moglo zapast?

nu... kako se izdaju oko namišćanja bravo Teskera
ko je sljedeći di se još namišćalo?

Gdje je Toni Kralj kupio

u gayu

Zašto u geyuu,,?

Pa i treba vam tako kad smo svi p.i.z.d.i.c.e velike jer smo spremni prodati dijete za interes,čemu se onda čudimo,opet su vam najbolji likovi pareše,bando treba nam i gore od ovoga

Tiho i monika, da sam na vasem mjestu nebi nigdje izlazio

Ovaj Stipe Bubalo je jako podal lik i stoji iza mnogih malverzacija općine, a sumnjam da Vedran ima veze s tim ali ako hoće sebi dobro trebao bi tog pokvarenjaka udaljiti od sebe

sređuje se platnara sada , 60 000 kvadrata nekome da kupi jeftini a jp ceste federacije na čelu sa ivićem su već najavile eksproprijaciju zemljišta za obilaznicu , pa netko hoće nabrzinu kupit jeftinije pa da mu ivić oduzme po skuplje , ali neće vam proći to

Ivić Brkić je Ljubuško zlo

Najveće a konkurencija je strašna

Stipe Bubalo i sekica Ana stoje iza svakog mutnog posla u ćaršiji. Kad je taj imao obraza da uzme plastenike za potrebite onda je dosta

Hebeš plastenik braco i seka bubalo su se i stana domogli. Ljige na kvadrat

Je li prodaja zemljišta na Hardomilju namještana članovima HDZ-a?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari