Ministrica Lončar izrazila nadu da će Vlada prepoznati projekat besplatne škole nogometa

poza

Ministrica obrazovanja, kulture i sporta ZHŽ-a Helena Lončar je u petak u Širokom Brijegu primila Upravu Regionalne dječje škole nogometa NK Sloga iz Ljubuškog. U radni posjet pristigli su vodeći članovi Uprave Mirjana Rašić i Dunja Bokšić. Članovi Uprave Regionalne dječje škole nogometa NK Sloga upoznali su ministricu Lončar s projektom besplatne dječje škole nogometa vrijednim više od 200.000 maraka, početkom rada škole te budućim planovima.

"Nakon što nam je Općina Ljubuški izrazila potporu u svim našim dosadašnjim aktivnostima kao i pri osnivanju prve Regionalne besplatne škole nogometa NK Sloga Ljubuški, ovim radnim sastankom želimo da i županija te resorno ministarstvo daju svoje mišljenje, a ujedno i potporu kako bi se projekt nadalje razvijao", kazala je Mirjana Rašić, jedna od vodećih članova Uprave NK Sloga.

Rašić je predstavila ministrici Lončar sve dosadašnje aktivnosti besplatne dječje škole nogometa te buduće projekte.
"Cilj nam je da osim praktičnog dijela nastave, nogometnih aktivnosti, djeca u ovoj školi imaju i onaj obrazovni dio u kojem će pored teoretske nastave imati i strane jezike. Engleski jezik bi trebao biti vodeći, a učit će se i njemački i talijanski jezik", kazala je Rašić.

Tako je istaknuta važnost obrazovanja u besplatnoj dječjoj školi nogometa.
"U konačnici imamo želju otvaranja i sportske gimnazije, a koliko znamo, ne postoji niti jedna takva u BiH. Ova škola ima svijetlu budućnost, a pravo da tako mislim su roditelji i djeca koja su se odazvala upisu pa sada imamo oko 220 polaznika", kazala je Rašić.

Besplatna dječja škola nogometa je započela svoje aktivnosti u devastiranim prostorima stadiona Babovac i na jako lošem pomoćnom terenu na kojem se svakodnevno izvode treninzi.
"Moram istaknuti kako smo po ovom pitanju sami uz pomoć sponzora financirali nove svlačionice koje su pri kraju, zatim novi pomoćni teren čija je izrada u tijeku dok smo za to vrijeme i dalje omogućili djeci kvalitetne treninge uz besplatne prijevoze do balon dvorane u Studencima. Četiri kvalitetna trenera rade s djecom svaki dan, čime smo jako zadovoljni i mi i roditelji te već sada imamo vidljive rezultate", izjavila je Mirjana Rašić.

Ministrica obrazovanja, kulture i sporta ZHŽ-a Helena Lončar pohvalila je projekt besplatne Regionalne dječje škole nogometa NK Sloga ističući i važnost ostvarivanja prekogranične suradnje.
"Pripreme proračuna za iduću godinu su krenule i nadam se da će Vlada ZHŽ-a prepoznati projekt koji pored dječje škole nogometa ima i jednu obrazovnu dimenziju, kazala je ministrica Helena Lončar ponudivši svoju pomoć kako bi projekt bio prepoznat na županijskoj razini kao ambiciozan i kvalitetan.

Izvanprogramske aktivnosti

Ono čime se prva besplatna Regionalna škola nogometa može pohvaliti su izvanprogramske aktivnosti koje organizira škola i u kojima sudjeluju i roditelji polaznika. Nedavno održani Dani kruha u organizaciji škole imali su humanitarni karakter te su sav prikupljeni prilog prodajom peciva i krušnih proizvoda donirali djeci s posebnim potrebama udruge "Duga".

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari