Sloga: Snosimo odgovornost što nismo osigurali i svlačionice

ljubuski.info

Jučer je u općinskoj vijećnici u Ljubuškom održana konferencija za medije NK Sloga povodom nemilih scena koje su se proteklih dana dogodile na utakmicama spomenutog kluba u Blagaju i Ljubuškom.

Utakmica juniorskih momčadi Blagaja i Sloge završila je prekidom u 85. minuti kada su domaćini napali suca zbog isključenja igrača njihove momčadi, dok je tijekom kup utakmice seniorskih momčadi Sloge i Novog Travnika na Babovcu u svlačionici pretučen igrač gostujuće momčadi. Ove nemile scene nam samo potvrđuju koliko se u bh. nogometu događaju divlje i nesportske stvari.

"U Blagaju se igrao nogomet sve do 85. minute kada su napadnuti suci. Sudac je zbog drugog žutog kartona isključio domaćeg igrača nakon čega su na njega nasrnuli domaći dužnosnici. Zahvaljujući nekolicini prisebnih domaćina spriječena je veća eskalacija nasilja, dok sam ja osobno učinio sve kako bih zaštitio svoje momke i smjestio ih na sigurno u svlačionicu i kasnije u bus. To je bilo teško za gledati. Mislim da je time nanesena velika trauma našoj djeci", rekao je na konferenciji Damir Vučić, voditelj regionalne škole nogometa i pomoćni trener NK Sloga.

"Znam da su nakon tih nemilih scena suci, zahvaljujući ovim prisebnijim domaćinima, uspjeli doći do svojih vozila i napustiti Blagaj. Za ostale nemile scene sam saznao iz medija", dodao je.

Istoga dana na seniorskoj kup utakmici između Sloge i Novog Travnika dogodila se još jedna nemila scena. Naime, Harun Latić, igrač gostujuće momčadi je isključen u 61.minuti, a samo sedam minuta kasnije je iz svlačionice izašao sav obliven krvlju i pod stresom. Nakon toga utakmica nije nastavljena, a iz Sloge tvrde kako "još nije završena". Reakcijom policije ustanovljeno je kako su gostujućeg igrača pretukli bivši igrači Sloge, ali domaćini nisu, unatoč inzistiranju novinara, otkrili identitete dvojice bivših igrača.

"Izražavamo žaljenje cijelom situacijom. Nismo mogli predvidjeti i spriječiti tu situaciju. NK Sloga prihvaća odgovornost. Ono što smo mogli napraviti, mi smo napravili i donijeli hitne odluke (koje, nije rečeno novinarima, op.a). Ispričavamo se cijeloj sportskoj javnosti i poručujemo kako se ovakve stvari više neće događati u Ljubuškom", istaknuo je Vučić.

Njegov kolega na današnjoj konferenciji Željko Rašić, tajnik kluba NK Sloga, se u svome govoru dotaknuo i Nogometnog saveza BiH koji svojim potezima omogućuje ovakve scene.
"Priznajemo da se nemili događaj u Ljubuškom dogodio zbog našeg propusta. Nismo osigurali svlačionicu. Ja sam dečku (igraču Novog Travnika) dao ključeve da se zaključa. Nitko nije mogao predvidjeti da će se ovo dogoditi", rekao je Rašić i dodao kako "u Nogometnom savezu BiH postoji nepoznati organ koji dirigira cijelim Savezom."

Osim toga, Rašić se dotaknuo i eventualne kazne i upletanja politike u sport.
"Ovdje se vrše političke odluke. Disciplinsko povjerenstvo NS BiH sigurno neće donijeti disciplinsku, već političku odluku. Ovdje je ne vlada sport, već politika. Pa i naš Županijski nogometni savez ŽZH radi da mi propadnemo", tvrdi Rašić.

"Znamo da će nam stadion sigurno suspendirati, ali nama je svejedno gdje igramo. Imamo kvalitetan kadar i idemo na prvo mjesto u ligi," poručuje.

Nakon svega izrečenog, dalo bi se zaključiti "puno ispričano, ali malo rečeno".
"Sve smo poduzeli da uvjeti za igru budu na vrhunskoj razini i što se toga tiče nije bilo nikakvih problema, što su potvrdili i gosti. Nismo mogli očekivati da će dvojica naših igrača preskočiti ogradu i zbog nekih "starih dugova" pretući gostujućeg igrača u svlačionici. Snosimo odgovornost što nismo osigurali i svlačionice, ali treba imati u vidu da su radovi na stadionu u punom jeku i da je nemoguće sve osigurati", kazali su na konferenciji, među ostalim, trener dječje škole nogometa Damir Vučić i tajnik kluba Željko Rašić.

Ivan Kraljević [ abcportal.info ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari