Nešto više od 5.000 registriranih za referendum o braku

zgrada

U Bosni i Hercegovini će 1. prosinca biti otvoreno sedam glasačkih mjesta na kojima će se hrvatski državljani koji žive u toj zemlji moći izjašnjavati na referendumu o tome jesu li za to da se u ustav Hrvatske uvrsti definicije po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Hrvatska konzulica u BiH Vesna Vid potvrdila je u petak Hini kako su sve pripreme za provedbu referenduma na teritoriju susjedne države dovršene, uključujući i dostavu glasačkih listića.

U nedjelju će se hrvatski državljani moći izjašnjavati o referendumskom pitanju na dva glasačka mjesta koja će biti otvorena u hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu, tri glasačka mjesta bit će otvorena u Generalnom konzulatu u Mostaru, a po jedno u Generalnom konzulatu u Banjoj Luci te u konzulatu u Tuzli.

Kako bi sudjelovali na referendumu svi hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj morali su se aktivno registrirati podnošenjem odgovarajućih zahtjeva diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Do roka koji je istekao 20. studenog u BiH se na taj način prijavilo 5289 hrvatskih državljana.

Oni koji to nisu učinili svoje će glasačko pravo ipak moći iskoristiti pod uvjetom da na sam dan provedbe referenduma zatraže odgovarajuću potvrdu.

Zbog toga će i 1. prosinca u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u BiH biti uspostavljena potrebna dežurstva.

O odazivu birača i rezultatima referendumskog izjašnjavanja diplomatsko-konzularna mreža u BiH dva puta tijekom dana izvijestit će Državno-izborno povjerenstvo (DIP) koje će i objaviti te podatke.

HINA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari