Hercegovci se masovno prijavili za referendum o definiciji braka

ljubuski.info

Veliki broj osoba iz Hercegovine je Konzulatu RH u Mostaru dostavio potrebne podatke za prijavu glasovanja po pitanju definicije braka na referendumu 1. prosinca, tako da je telefon i fax konzulata bio satima okupiran zbog davanja informacija i slanja potrebnih dokumenata.

Iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini stiže obavijest kako je 20. studenog završen postupak aktivne registracije birača za glasovanje na državnom referendumu Republike Hrvatske, koji će se održati 1. prosinca 2013. godine.

Svi državljani Republike Hrvatske koji imaju prebivalište u Bosni i Hercegovini, a koji nisu proveli postupak aktivne registracije birača, moći će ostvariti svoje biračko pravo i na dan održavanja referenduma.

Biračko pravo državljani RH s prebivalištem u BiH moći će ostvariti uz prethodno pribavljanje potvrde o upisu u popis birača.

Potvrde će se izdavati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini uz predočenje osobnog identifikacijskog dokumenta (hrvatska putovnica ili osobna iskaznica izdana u BiH), a na temelju prethodne službene provjere biračkog prava u evidenciji birača koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Biračka mjesta bit će otvorena 1. prosinca 2013. godine u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli u vremenu od 7:00 do 19:00 sati, na sljedećim adresama:

  • Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH, Sarajevo, Mehmeda Spahe 17
  • Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Banja Luka, Mirka Kranovića 1
  • Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Mostar, Zagrebačka 8
  • Konzulat Republike Hrvatske u BiH, Tuzla, Kazan Mahala 1

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu na broj telefona 033 251 640 ili na e-mail croemb.sarajevo [at] mvep.hr.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari