Veliki izazov za poslodavce: Kako zadržati radnike u BiH?

ljubuski.info

Na brojnim građevinskim projektima u našoj zemlji angažirani su radnici iz Nepala, Bangladeša, Pakistana i drugih zemalja, dok brojni domaći kuhari i konobari više neće da rade u BiH ni za europske plaće.

Ovo više nije vijest, već stvarnost s kojom se suočavaju mnoge tvrtke u BiH.

Poznato je da se sve više tvrtki suočava s kroničnim nedostatkom radnika, pogotovo u sektoru građevinarstva. Poslodavci ih više ne mogu privući samo dobrim plaćama.

Radnici sve više, osim materijalne sigurnosti, traže i adekvatne uvjete rada, razne stimulacije, poštivanje radnog vremena i slobodne dane.

Svjesni su toga i u jednoj od najvećih građevinskih kompanija u BiH, širokobriješkom „Heringu“, koja broji više od 300 radnika. Iako je zastupljenost stranih radnika trenutno zanemariva, poslodavci u “Heringu” razumiju važnost pružanja specifičnih uvjeta rada.

Amela Drežnjak, voditeljica upravljanja ljudskim potencijalima u “Heringu”, ističe da, iako je plaća prva i ključna stavka, važni su itekako i specifični uvjeti rada.

Mi također dajemo naknade za otežane uvjete rada. Cijenimo gdje naši radnici rade, jesu li na terenu, je li u pitanju rad na visini od 25 metara i više, je li to rad u tunelu.

To se dodatno boduje i automatski utječe na visinu primanja. Također, bitna je percepcija pravednosti u organizaciji, da radnik zna da je pošteno plaćen u odnosu na svoje kolege i na konkurenciju, kaže Drežnjak.

Pored toga, važno je radno okruženje i mogućnosti napredovanja u karijeri. Drežnjak naglašava da je potrebno stvoriti stimulativno poslovno okruženje i mogućnost napredovanja za radnike, kako od pomoćnog radnika do majstora, grupovođe ili poslovođe, tako i od inženjera do voditelja gradilišta.

Osim zadovoljavajućih primanja, radnici traže i slobodno vrijeme. U tom smislu, radni turnusi se značajno mijenjaju u odnosu na prethodne godine.

S obzirom na to da smo takva grana, moramo se više baviti, takoreći, i privatnim situacijama naših radnika nego tvrtke koje nemaju terenaca i izazova kao mi, dodaje Drežnjak za Avaz.

Predsjednik Sindikata građevinarstva i industrije građevinskog materijala FBiH, Murat Škamo, kaže da situacija u građevinarstvu pokazuje ozbiljan nedostatak radne snage.

Brojne naše tvrtke imaju između 15 i 30 radnika. Tek rijetki imaju stotinu i više. Radne snage nema, majstora nema, otišli su ponajviše zbog političke i ekonomsko-socijalne situacije, kaže Škamo.

Kako bi zadržali radnike, posebno one koji su odvojeni od svojih obitelji, poslodavci sve više prakticiraju produženje slobodnih dana,

Dnevni avaz

Glas naroda

Znači, više se isplati otić na sezonu i radit 4 mjeseca, nego ovdje cijelu godinu za plaću od cca 1400KM!

Unda sezona!

Uvozom Nepalaca možda? Sudeći po odlukama korumpiranih političara to je rješenje

Treba Radniku zaprijetit otkazom i o tada ostaje

Ili mu smanjit plaću,10% 4 mjeseca

Lako ti je me zadržat 8 sati dnevno radit ako je više ekstra platit sate.A ne ko naši daćuti 2000 km.A 300 sati misečno.

Nema izazova. Poboljsajte uvjete rada i place i nema problema... Zadnjih 30 godina iskoristavate radnu snagu vrime se okrenulo.
Ko se ne prilagodi nek propadne...

posle posa malo.u gazde unit peleta pokosit trimerom sta uredit oko kuce di ces bit zadovoljniji jos ti uzajme koju stoju da mores.do plaće

Podignite kamen i eto trojice

Ako je na kraju godine dobit firme 25 miliona jeli problem dat 5 miliona na radnike?Jeste.Uzeli bi im i ono sto im daju kroz godinu.I takvih ima stotine firmi.Nikad im dosta a radnici im rade za 1000 km mjesecno,i to dio na ruke.

nabroji firme sa dobiti od 25 miliona

Ima ih koliko god hoces u BIH.

U ZZH je prijavljena ,naglasavam prijavljena, dobit , naglasavam dobit,bila priko 500 miliona KM i nevidim nikakva razloga da se radnicim primanja znacajno ne povecaju. Da je bilo reulaganja bar 10% zasigurno bi se osjetilo i culo ali nazalost nije. Bojim se da je sva dobit isparila. I prijasnjih godina su prijavljivane isto znacajne dobiti a rezultat nam je poznat. Koliko je firmi isplatilo ovaj energetski bonus bar?

Doći će vlasnici i direktori na red.

To je prijabljena knjigovostveno frizirana dobit zamislite kolika je stvarna.

Zadrzat placom kao hold ina u BiH placa od 750 km sve skupa 1020 km sa toplim i prevozom da da ziva istina pa im pumpe rade do 18 sati navecer nema tko da radi nece da povecaju place, naj noviji dopis je traze se djelatnici za rad usto ,direktor nalaze da sefovi stanica i radnici ponesu plakate kuci i da stave na oglasne ploce na mjestima gdje zive ,onda da se uslika i posalju poslovode u sarajevo dno dna

Veliki izazov za poslodavce: Kako zadržati radnike u BiH?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari