Dodaj komentar

Je li prodaja zemljišta na Hardomilju namještana članovima HDZ-a?

ljubuski.info

Krpljenje proračunske rupe grada Ljubuškog jeftinom prodajom gradskog zemljišta pokazala se klasičnom farsom iza koje, kao gradonačelnik, stoji Vedran Markotić i šef gradskih financija Stipe Bubalo.

U svakom natječaju jamčevina iznosi najmanje 1.000 KM, ali se, sukladno dogovoru, unaprijed zna tko će na natječaj i kome će jeftino pripasti zemljište. Sve osobe su iz natječajne procedure poznate i riječ je o lokalnim tribunima HDZ-a BiH.

Tako je pokušana provedba prodaja zemljišta na Hardomilju, rodnom mjestu Stipe Bubala. Unaprijed se znalo tko će kupiti zemljište (poznata imena iz natječajne procedure). Dogovorena je prodaja 100 KM iznad početne cijene i naravno prodaja samo jednoj osobi. Uplaćene su jamčevine, ali su se na javni oglas prijavile i osobe izvan osobnih dogovora, tako da je cijena zemljišta otišla u "nebo", na štetu prijatelja Stipe Bubala.

Po prvi puta tako je u Ljubuškom propala prodaja zemljišta za tri parcele na Hardomilju (osobe poznate prema sudjelovanju na dražbi), čiju je prodaju svojim prijateljima namještao Bubalo, valjda uz znanje gradonačelnika.

Išli su do kraja na dražbi i nisu htjeli platiti tri puta veću postignutu cijenu, jer je sve bilo dogovorena stvar. Odustali su od kupnje i izgubili jamčevinu.

Od kada je Stipu Bubala na mjesto šefa financija instalirao Nevenko Barbarić, brojne su učinjene nezakonitosti i pronevjere. Je li vraćena jamčevina razočaranim prijateljima na Hardomilju i kako je provedena dražba ispitati će istražitelji.

M.Š.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
2
3
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari