U petak novi prosvjed studenata Sveučilišta u Mostaru

ljubuski.info

S obzirom da Rektorat nije ispunio zahtjeve studenata, organiziramo još jedan prosvjed. 13.11.2020. u 12 sati pred zgradom Rektorata SuM-a. Ovog puta biti će nas još više nezadovoljnih. Dođi i ti, jer te se tiče, objavila je facebook skupina Studenti protiv online nastave.

Studenti traže smanjenje cijena školarine i klasičnu nastavu. Prvi prosvjed studenata održan je 14. listopada u Mostaru, a, kao u Sjevernoj Koreji, prosvjednike su s balkona snimali profesori, navodno za potrebe nekog priloga, koji naravno nikad nisu objavili.

Hoće li balkondžije biti i u petak na raspolaganju rektoru ostaje vidjeti. Inače, prvi prosvjed je ocijenjen političkim, od strane istih onih kojima neke stranke i predsjednici iskaču na facebooku kao iz paštete.

Dvostrukim aršinima rektorat želi zamagliti činjenicu da su školarine na Sveučilištu previsoke, osobito u uvjetima online nastave.

hercegovina.info

Glas naroda

Najgori soj društva su fakultetski profesori. Dok sam studirao u Mostaru nitko od tih "akademika" nije bio u braku. Svi razvedeni po nekoliko puta. Naći profesora na fakultetu je nemoguća misija. Lakše je do Trampa doći nego profe..Nastavu drže asistenti a ispiti su posebna priča.. Nakon zalaska karijere često profesorsku katedru naslijedi profesorov sin ili kći. Toliko..

Predzadnja recenica je istina. Na velikoj vecini fakulteta upravo kceri i sinovi postaju asistenti, a s tim slijedi i profesori. Ne znam kako mogu biti tako providni, nije mi jasno??
Ocito mislila da je znanje iz neke oblasti nasljedna, a ne rezultat truda

Svugdje u civliziranom svijetu javno sveučilište je odvojeno od politike, i politika nema
nikakvog utjecaja na rad istog. No, kod nas, tkz. profesori, dekani a posebice rektor
koriste svaku priliku da se uvuku u ugzicu dragana čovića, toliko da je i njemu neugodno.
Što reći, dno dna, i na žalost nema nam spasa.

Vidis da oni, tj.stranka pokusavaju svoje pipke prosiriti sto dalje...ii u sve institucije! Drzati mono pol nad svim sto je "hrvatski" kao da je njihovo. Ako nisi u stranci, smanjivati se mogucnost pronalaska posla, opstanka...Na taj nacin djeluju jako podmukle sile, tako su djelovali i u Njemackoj 30tih pa na dalje

U petak novi prosvjed studenata Sveučilišta u Mostaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari