Najveća politika je u zgradi Rektorata i to loša!

ljubuski.info

Rektor Zoran Tomić obezvrjeđuje poziciju na kojoj se nalazi jer ga ne zanimaju mišljenja i interesi studenata nego što mu njegovi politički "lideri" govore, poručio je Marko Vračević, jedan od organizatora prosvjeda studenata u Mostaru.

Podsjetimo, nakon sastanka kolegija dekana Sveučilišta u Mostaru rečeno je kako su prosvjedi jednog dijela studenata prošlog tjedna predizborne aktivnosti pojedinih političkih studenata. Također, odlučeno je kako će se nastava na SUM-u i dalje odvijati kombinirano.

'Nismo naivni'

Kombinirani model je optimalan oblik održavanja nastave kako bi se zaštitilo zdravlje svakog studenta, nastavnoga i nenastavnoga osoblja i drugih osoba uključenih u proces rada i nastave, istaknuli su rektor i članovi kolegija.

A kako ističu organizatori prosvjeda, Sveučilište u Mostaru je na aparatima i nastavili se ovim tempom eutanizirati će se sam od sebe.
Rektorat se plaši svoje vlastite sjene i svih stvari koje su učinili u prošlosti, a nisu radili u interesu studenata, zbog toga plasiraju kozmetičke izjave, potrošene priče i prosvjede atribuiraju predizbornim aktivnostima. Studenti nikad nisu ni bili naivni, krajnje je vrijeme da prestanemo šutjeti na nepravdu!, kazao je Vračević.

Kada su u pitanju prosvjedi kojima se daje atribut politiziranja, kako ističu organizatori, ustvari jest prezentiranje stvari izvan konteksta kako bi se skrenula pozornost sa zahtjeva studenata i neučinkovitog djelovanja Sveučilišta na političku angažiranost dvojice mladih aktivista.
Da bi stvar bila još apsurdnija kolegij dekana Sveučilišta u Mostaru očitovao se samo s dvije šture rečenice vezane za održavanje online nastave. To nije očitovanje već bježanje od odgovornosti, više je teksta bilo na našim transparentima na prosvjedu. Vidjeli smo da nije bilo ni jedne riječi o smanjenju školarine jer je to rak rana Sveučilišta. Smanjenje školarine jedini je način da Sveučilište konačno pokaže interes za studente i barem malo profunkcionira. Tijekom korona virusa došlo je do smanjenja prihoda, a online nastava se nije pokazala efikasna i funkcionalna – te informacije rektoru Zoranu Tomiću nisu najjasnije, koliko primjećujemo ni njegovim pomoćnicima. Shodno proračunu kojim Sveučilište raspolaže -25% neće narušiti njihovo uživanje u studentskom novcu. Tražimo smanjenje školarine i od toga nećemo odustati, stava su organizatori, koji su ponovo naglasili da prosvjedi nisu dio političke kampanje.

Miljenici

Najveća politika, i to loša, nalazi se u zgradi rektorata i na fakultetima, poručeno je.

Za primjer možemo uzeti miljenike dekana i rektora koji su dobili pozicije asistenata na fakultetima zbog svoje podobnosti, političke povezanosti i kvantitete, a ne znanja, referenci i kvaliteta. Njihova privrženost ide to te mjere da su u istoj političkoj stranci kao većina članova kolegija Sveučilišta u Mostaru, istaknuli su poručujući kako su oni dio konstruktivne i kritične mase koji nemaju za cilj promovirati svoje stranke ili sebe, već žele razbiti mit o nedodirljivosti Rektorata i želimo da se uvaže zahtjevi studenata koji ih muče godinama.

Potaknuli smo veliki broj kolega i kolegica na promišljanje o ovoj tematici, ali i pokazali smo pravo lice Sveučilišta, priopćeno je.

Podsjetimo, prije tjedan dana održan je prosvjed studenata ispred zgrade Rektorata mostarskog Sveučilišta, a traži se ukidanje online nastave, smanjenje školarina za 25 posto, reorganizacija Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru te puna transparentnost školarina.

Organizatori prosvjeda su studenti Marko Vračević i Dario Hrkać, a mnogi su ih "optužili" kako su prosvjedi dio predizbornih kampanja političkih stranaka čiji su članovi, što su oni u više navrata žustro odbacili.

bljesak.info

Glas naroda

Vidi osmijeha na licu.. Kome, čemu..

Popis stanovništva u BiH 1961 nakon genocida nad Hrvatima broj Hrvata je 711.665 ili 21.71%

Popis stanovništva u BiH 1971 broj Hrvata je 772.491 ili u postotcima 20,62% točka

Popis stanovništva u BiH 1981 broj Hrvata je 758.140 u postotcima 18,38% točka

Popis stanovništva u BiH 1991 broj Hrvata je 760.852u postotcima 17,38 točka

Danas u BiH živi oko 350.000 Hrvata ovu brojku je iznijela biskupska konferecija u BiH i ministar u vladi RH gospodin Grlić Radman točka

Branitelji ovog sotonskog režima koji ste zaduženi za praćenje ovog portala i svi vi koji do krajnih granica branite ovaj režim i Velikog Vođu:

Krenite na juriš sa komentarima jer za to ste i rođeni i plaćeni.

Jedino mladi mogu srušiti posljednju komunističku utvrdu u Europi . Ovi stari oni će do kraja života glasati i braniti HDZ-e . Znate zašto?Jer oni slušaju što govore svećenici ili gvardijani. Na jednom groblju na blagosovu polja jedan gvardijan kaže:" danas su izbori u Republici Hrvatskoj svi koji možete ispunite građansku dužnos i glasajte za one koji se zalažu za kršćanske vrijednosti". kraj citata što prevedeno znači: Sve ostavite i glasajte za HDZ-e milosna ga i slava bila. E moj gvardijane doćeš i ti pred našeg Gospodina to je sigurno. I što ćeš mu reći? Kome si služio? Kome?

Jozef Gebels Hitlerov ministar propagande par dana prije nego je počinio suicid je rekao "Njemački narod je nas izabrao i neka doživi našu sudbinu". Hrvati su izabrali svojom voljom svoje grobare i krvnike. Kakva ih sudbina čeka??????

Jasno mi je kako je u vrime početka radija i televizije izgladnijeli njemački narod bio zaveden ali šta je danas u 21 stoljeću s ovim naroodom na ovim prostorima,s čim su mu mozak isprali

Pa šta ti nije jasno, zato i ideš u Njemaćku i jedino Grubišić zaradi na tebi kad te triba dotrat... tu je sve sasma zorno, čisto ko kap jutarnj rose.

To je jako slozeno. Narod nije imao izbora. Jer poznato je da su nacisti iz svog vlastitog naroda cistili neistomisljenike, krvnicki i svirepo. Bilo koja ideologija koja se zalaze za unistenje ljudskih zivota u neku "visu" svrhu, ostvarenja arijevske rase ili samo velicanja jedne nacije kao bolje od drugih, nikada ne izlazi na dobro. Razvijeni zapad je godinama promatrao sta se dogadja u Njemackoj i nisu reagirali sve dok njima nisu poceli predstavljati prijetnju, a toliko je ljudskih zivota unisteno. Isto su radili i na ovim prostorima za vrijeme proslog rata, cak i potpirivali vatru, a sve mirotvorci. Zanimljivo je da hdz-ova propaganda ima i neke slicnosti sa mladim strankama u njemackoj, tuzno za reci

Gospodine mirisu ljudski : moj naklon na vašoj ljudskosti,Doće kraj ovoj udruženoj zločinačkoj udbaškoj organizaciji [ * neprimjereno * ]i koja nas uništi ko god glasa zanje ruka mu se osušila a mozak je davno.

Tada je statistika maločak frizirala podatke.

Jbg oni su se sve dogovorili sa svojim Europskim kolegama da mi njima budemo robovi do mirovine, a mi ćemo za uzvrat kao pomagati u svakom obliku domovinu i grad tj stranku.
Pa evo po ko zna po koji put ću ponoviti:

Koliko god su nama pomagali u svakom obliku domovina i grad tj stranka i mi ćemo toliko njima.

Nisam sljedbenik ova dva lika, oni se bave politikom, kao i vlasnici ovog portala, meni je to sve isto. Činjenica je da su njih dvojica uspješni u tom zanatu. Ja neću glasovat ni za jedne, ni za druge.

..u zadnji 10god semestar ste za 100% podigli..... Sramota sta radite od jedinog sveučilišta na hrvatskom jeziku u BiH....al gdje gospodin akademik dodje ima da " cvate cveće i u naše preduzeće"

svi uhljebi i pola uhljeb crkve-bože mi oprosti-glasa za udbaše HDZa
lakše se uhljebit nego u njemačkoj radit a ić u crkvu da te vide kako si pošten-najgori su "danas u crkvi" pošteni su kući i u njemačkoj
ako ovi iziđu glasat za PAPONJU HDZ je do nogu potučen ne može mu pomoć ni
Veljačka kenja
ni Bugarski voz -lopovluka

Tko je ta veljačka magarica da ne kažem kenja?

Nije ovo kenja već dva komunistička magarca

domoljubi koji vole pare od hrvatskog naroda drugo ništa

Kad snimate studente javno objavite vaše indekse moj otac je završio fakultet prije 90. pa mi je nešto ispričao

Uvijek ima nešto što neznaš jer mama šuti i tako je bolje.

Slikanje profesora s Covicevom slikom nas predsjednik je nesto najdegutantnije poslije fra Seve dobrocinitelja eto mozete sta hocete ali necete dokle hocete

S razlogom smo kivni...prvenstveno na Hdz..možda, u dogledno vrijeme tu stranku zamjeni neka druga stranka...i dragi moji nista se promjeniti nece!!!! Doci ce neki novi nadobudni političari, bilo oni lijevo ili desno orijentirani, ekološki osviješteni ili neoliberalno nastrojeni, nama ce biti isto i nažalost našoj djeci. Mi smo uglavnom narod koji je navikao na korupciju, licemjerje, nerad i još mnogo toga fuj.. još dugo cemo je...bavati im ma..ter, Nažalost, tko god dođe na vlast čeka nas isto: jad, čemer i tuga...takva nam je sudbina..

Mora ovo sve ovako biti kad u BiH nemate oporbe nego samo onakvu po želji HDZa BiH. Primjer tome vam je HDZ 1990 koje ja kupljena kao i svi pojedinci koji su bili protiv vladajućih.. Tako da...

Koji likovi mila majko jadna naša djeca

jadna i kukavna svaki dan će biti sve gore

Zoran Tomić je veći hadezeovac od Čovića i to je problem

Dragan Čović je pametno odradio uzeo milione preko Sokola pa Hercegovačke banke onda preko Lijanovica i godinama se poigrava s nižim od sebe a ovi jadn.ci se guraju tko će mu prvi p........

Sami sebe dojili

Ovoj dvojici kolega organizatora politika je sredstvo kojim mogu doći do cilja, a to je smanjenje školarine. Dok je ovoj dvojici na slici politika cilj za ostvarenje osobne promocije.
Šta bi sa studentskim zborom kojeg sam i ove godine platio?
Kada većinu prepisujemo iz Hrvatske prepište i to da je prva godina na fakultetu svima besplatna, a poslije plaćajmo zavisno od rezultata koje smo postigli.

Uzece vam zadnju marku i onda Njemacka pa osvijesti se narode

završavamo započeto

Strka im je zato sto se svake godine upisuje sve manje i manje studenata. Iz toga razloga povisuju skolarine i promoviraju se na svakom koraku.
Kao prvo, svake godine sve manje djece zavrsava srednje, jer djece nema, dio ih ode u strukovne i ne planiraju studirat, dio ih ne planira studirat jer su shvatili da ce tesko nac posao s ekonomijom, pravom, socijalnim radom i sl. ako nemaju debelu vezu, dio ih planira odma put pod noge, dio ih se planira udat, a tek mali dio odluci upisati fakultet!
Privreda je mrtva! Dajte ljudima mogucnost da posteno zarade za zivot.

Najveća politika je u zgradi Rektorata i to loša!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari