Održan koncert "Večer uz klasičnu glazbu - posvećeno mome gradu"

ljubuski.info

Kao i ranijih, i ove godine su učenici i učitelji Glazbene škole Ljubuški dali svoj doprinos obilježavanju Dana općine Ljubuški te su sinoć u crkvi sv. Kate sugrađane počastili koncertom pod nazivom "Večer uz klasičnu glazbu – posvećeno mome gradu".

Nakon što su glazbenu večer otvorile učiteljice Maja Kožul (flauta) i Ana Kožul (klavir) s izvedbom bezvremenskog Bachovog hita Menuet i Badinerie, uslijedili su nastupi učenika Glazbene škole Ljubuški, koji su se predstavili svojim umijećem na klaviru, violini, harmonici, flauti i gitari.

Sinoć je nastupilo 14, od ukupno 150 učenika koliko ih trenutno pohađa Osnovnu glazbenu školu Ljubuški.

Lucija Radić je na klaviru izvela Schumannovu Malu studiju, Sofija Šaravanja je na violini odsvirala Riedingov Koncert za violinu u h molu, Lana Mikulić na klaviru Shostakovichevu Lajnu, Tomislav Grizelj na harmonici Brahmsov Mađarski ples, Klara Rupčić Berkovičeve Varijacije na klaviru, dok je Toni Petrović na gitari odsvirao Munitićevu skladbu Gitara.

Slijedili su nastupi Marije Mišetić (klavir) koja je izvela Tarantelu op.33 br.6, Maksima Udovičića koji je na gitari izveo Lončarev "Everyday blues", Ivane Kraljević (klavir) koja je nazočne počastila s izvedbom Schubertova Valcera u h molu, te Ajnije Germić koja je na violini izvela Mollenhauerov The Boy Paganini, za što je nagrađena dugotrajnim pljeskom.

Dio večeri određen za nastupe učenika zaključili su Marta Bubalo na klaviru koja je izvela Burgmullerov Marche op.109, Mihaela Grbavac s izvedbom Mussorgskijevog djela Gopak na flauti, te klavirski duo Ela Vučić i Marta Šaravanja koje su izvele Vlahekove Varijacije na temu hrvatske narodne pjesme.

Nakon prvog bloka koncerta u kojem su se predstavili učenici Osnovne Glazbene škole Ljubuški, uslijedio je drugi blok gdje je nastupilo petero bivših učenika ove škole, koji su trenutno u srednjim glazbenim školama u Mostaru i na Širokom Brijegu. Riječ je o Mihaeli Matić, koja je na klaviru izvela Mendelssohnovu "Pjesmu bez riječi u c molu", Luciji Markić i Mariji Pejičić, koje su na violinama izvele Telemannovu "Sonatu u D duru", Mariji Vujević koja je na klaviru izvela Chopinov "Nocturno Es dur", te Dominiku Šiljegu koji je na klaviru izveo Beethovenovu "Sonatu u f molu".

Bila je to prilika i za najaviti kako se uskoro u Ljubuškom osniva Srednja glazbena škola, te će ubuduće talentirani glazbenici moći u Ljubuškom nastaviti svoje obrazovanje.

Treći dio koncerta pripao je Velikom zboru sv.Kate, koji je otpjevao dvije pjesme, a četvrti blok je pripao glazbenoj skupini učitelja u sastavu Marko Jakovljević (bas), Silvije Nuić (gitara), Josip Bošnjak (klavijatura) i Arnes Mehić (cajon) koji su svojim nastupom unijeli dašak jazza u ovu večer.

Kao što su organizatori naveli na početku, za javnu izvedbu glazbene točke od samo nekoliko minuta potrebni su mjeseci marljive pripreme i vježbanja ali i koncentracije, a to je publika prepoznala te je pozorno pratila sve izvedbe i sve izvođače je nagradila pljeskom.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari