Postavljanje kućnih brojeva ipak besplatno

ljubuski.info

Stanovnici općine Ljubuški neće morati plaćati troškove postavljanja kućnih brojeva. To je izmijenjena odluka općinske vlasti i, svakako, bit će pozdravljena od građana kojima je u današnjem vremenu svako administrativno rasterećenje važno i dobro dođe.

Odluku o izmjeni odluke o nazivima i označavanju ulica, trgova i parkova te označavanju objekata brojevima na području općine Ljubuški donijeli su općinski vijećnici, a glavna i jedina izmjena sadržana je u promjeni članka 7. koji sada glasi:
Troškovi označavanja objekata brojevima (nabava i postavljanje pločica s kućnim brojevima) padaju na teret proračuna općine Ljubuški.

U prethodnoj odluci bilo je posve drukčije - naknadu od 20 konvertibilnih maraka plaćali su građani, vlasnici ili korisnici obiteljske kuće ili stambene zgrade. U slučaju kada se dodjela i postavljanje kućnoga broja obavlja prema zahtjevu vlasnika ili korisnika stambenog objekta, koji je bio predviđen za označavanje, a nije označen zbog toga što nije izvršena uplata naknade, tada se visina naknade uvećava za 50 posto. Tako je stajalo u odluci usvojenoj otprije nešto više od godinu dana, međutim, sada to ne vrijedi.

Željeli smo osloboditi građane troška i uputili smo uime Općine Ljubuški, odnosno preko općinskog načelnika, prijedlog Skupštini ZHŽ-a da donese izmjenu zakona tako da svaka općina odluči samostalno na koji način će se to financirati, od vlasnika i korisnika ili iz svog proračuna. Županijska Skupština i Vlada to su prihvatile i Općinsko vijeće Ljubuški je oslobodilo građane obveze plaćanja. Nabava i postavljanje kućnih brojeva stajat će oko 10 konvertibilnih maraka po komadu, što neće biti velika stavka u općinskom proračunu, kaže Željko Perić, stručni suradnik za gospodarski razvoj u općini Ljubuški.

Perić dodaje kako su pločice s brojevima nabavljene i uskoro počinje njihovo postavljanje u urbanom dijelu grada i, za sada, u šest sela. Već se zna koji stambeni objekt ima koji broj, čeka se još samo da se pronađe i odredi izvođač posla.

Što se tiče postavljanja ploča s nazivima i oznakama ulica, trgova i parkova, taj posao izvodi JP Parkovi iz Ljubuškog i pri samom je kraju, ostalo ih je svega nekoliko za postaviti.

Ivan Kaleb | Večernji list

Komentari

e svaka cast,nista potrebnije nam ne treba

Ja imam kucni broj.Kupio ga u OBI-ju u njenackoj.25 oero, sad će mi oni stavljati ružnu modru tablu napravljenu u Živinocama.Otišao sam ali prije godinu dana.Branio domovinu,kad je trebalo.Predao je drugima koji neznaju upravljat,pardon..neće da znaju.I od kucnih brojeva prave biznis ..plate 5 prikažu 10 maraka.Puno kuća i stanova..Velika lova u džep moj Matane.

Jozo kažeš dasi ga kupija u obiju onda ga tamo i postavi

Kad će parkovi dobiti dozvolu za vodu

Puno je praznih kuća šta na njih stavljati

Oćeli stavljat ovim što su otišli.

Pa moraju znat ko je otiša da znaju koliko može bit donos deviza?
Koga će šišat "kad se vrati "i ako se vrati?
Mudrost KPJ- Hde-ze?
Živili gotovani!

Pa tko će to onda platiti? Sigurno jadna općina od našeg novca do kojeg dolazi haračom

Niti cu sto platin niti ce mi broj prisivat na kucu

Lex ljubuški

Valja li vama ista na ovom svijetu? Prvo probajte sami nesto zaradit u zivotu, pa necete imat kad kukat da vam opcina ne valja ili da vam nije nista dala. Jadnici....

Ja imam broji koji je na kući od 1960.Hoće li stavljat i na ilegalno izgrađene objekte ili će ih rušit?

Za ovog sto je pisao valja li vam ista pa sta drugo reci nego bog ti dao pameti da razmisljas kako bog zapovida oprosti ako je po srijedi da nisi sposoban da zives od svog rada pa ti je jedino ostalo dana ovaj nacin mislim da nisi toliko lud da neznas kako se zove da budem pristojan pa da ga ne nazovem pravim imenom budes mogao imati za kruh svagdanji jadno

Za njega se i ne bi reklo da je lud, ali za tebe može se svim trkom reći da si nepismen.

Šta i o tome treba rasprava, mogli ste staviti broj i šutiti, a ne kao eto mi vam besplatno stavljamo broj?
Priča za djecu!

Neki iz Otoka pravi brojeve, oni ce uzet sebi proviziju, a i ovom dobro, član je HDZ.

Sačekajte dvi-tri godine i nećete imati kome ćuturiti kućne brojeve, Merkelovica će to za vas!

Što samo u šest sela šta je sa druga 34 naseljena mjesta mi smo građani drugog reda ,svima ili nikomu fali vam službenika u općini

samo di je uvenko dobio izbore:
Grab, Veljaci 305, kašće, dole,lipno i OTOČAC (otok).

Najvise otočana bude na rostiljadi kad su izbori, a neki i ne jedu rostilj osim kad su izbori, a Nevenko im se smije, malo ih nahrani a oni ko psici slusaju svog vođu.

oce li se busiti tabla ili silikonom zalijepiti

Biti ce samoljepive, samo im je mana sto ce bit zelene boje i morat ce se stavit na staklo od prozora il vrata.

Opcino nemoj bogareti stavljat dzabe jer ako triba platit 5km broj sa provizijom 1000posto mi cemo sami sebi platit jer cete vi zaracunat dvajestak glava svakom po marku po broju bogareti doce brojevi sirotinju oko 40KM sa tim da svak nadje sebe i kad rastalite opet ce vam bit malo....zato obavezno svakom naplatite broj po duploj cijeni znaci po 2KM....molim vas opcino nemojte nam nista davat besplatno jer ce nas kroz harac kostat peterostruko

Vidiš koliko smo mi u Širokom napredniji u biti mi smo GRAD davno je Kraljević postavio br. plave na kuće.To ti je reći dobra uprava a u nas je hdz super za razliku od drugi općina.Ej imamo i kružne tokove nogostupe rasvjetu da nismo u mraku a kanalizaciju ćemo završit u roku mislim do 2040god
.pozdrav uspješnim hdz im.

Postavljanje kućnih brojeva ipak besplatno

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari