Umreženost

ljubuski.info

Vječni KUD "Napredak" s vječnim predsjednikom Topićem, koji je do sada bio vječni, apolitični anđeo i koji nikada nije izrekao niti jednu riječ s političkim konotacijama, odjednom postade politički goropadnik i zavapi HDZ-e slogane...o ugroženosti, uglavnom. Baš sada!? Sveti heroj, sa postolja poziva plebejsku masu, koja ga prisluškuje iz žablje perspektive...političkim poslanicama? Baš sada.

Poziva sloganom o slogi. Narod mu dade svetost na zemlji...besplatno. Kada je nasjeo Čoviću i Dodiku, primio komadić krvavog željeza (orden Republike Srpske), Komarica je prodao takvu besplatnu svetost. Koga sada u Komušini i na preostalim Ljetnim oltarima blagosivlja naša druga sveta uzoritost? Očito, ZNA SE.

A on, iz te superiorne pozicije, oplete HDZ-eove reklamne krilatice! Riječima straha i zebnje po ubogom narodu koji, ionako zbunjen i preplašen, očajno traži svoju djevicu spasiteljicu, koja im je nakon HDZ-a, jedina nada. Kao da iz mutnog jezera, samu sebe izvlači neoznačena mreža u koju smo oduvujek ulovljeni...mreža koju SKHDZ-e, mora što hitnije pokrpati, jer je dotrajala i mnoge umne ribe izmigoljavaju. A vremena je malo, manje od dva mjeseca.

"sve nas je manje jer smo nesložni"! (kladim se da mu je tu posložio Ljubić). Premila i predraga uzoritosti...pa najviše nas je istrijebio HDZ.

A toliki narod došao, tako složno, skrušeno i ponizno poput krvne braće i sestara. Eto baš po svim Marijanskim svetištima, nagrnulo i staro i mlado...tisuće i tisuće. Pa kud veće sloge!?

Ali to je katolička i ljudska sloga. A što je s onom koju kompanjoni kampanje traže?

Onom, koja bi sve BiH Hrvate, složila pod nastavak životarenja u režiji SK- HNS-HDZ bande.

Eh moj kardinale, moj pastiru dragi, pa zar i ti usmijeravaš svoje ovce, mjesto u božji, u onaj u kojem su vječno gladni vukovi, iste ćudi i prepoznatljive dlake.

Dakle imaš slogu svog stada, koje te, eto kako si vidio, poslušno slijedi. A tekst, kojim pitam kardinala, u čemu on zapravo vidi neslogu Hrvatskog naroda, mora biti idiotski tekst jer zadire u zonu apsolutizma izmješane vjerske i svijetovne vladavine.

HDZ-eovo stado se razdvaja...hvala ti bože. Veći dio hoće (u listopadu) na bolju pašu...na pašu života.

I ne žele više... ni biti političke ovce.

Prvi put, od kada je ovdje čovjeka i naroda, imamo mogućnost izbora vlasti na način da smo nekim čudom dobili alternative jednoumlju.

A koje li ironije, paradoksa...napokon smo spasonosno nesložni.

Na jednoj strani smo mi, otjerani sa svojih posjeda, pokriveni smokvinim listom, s drhtavom slutnjom budućih dana naše djece, koja izrastaju na zgarištima temeljnih vrijednosti i koja tako prerano traže opijate.

"Tata imaš cenera?" - muk, pognuta glava..."imaš li bar petaka?!"-muk, glava u slici Moonkova "krika".

Mi koji smo danas odahnuli, jer nije isključena struja do petnaest sati, kada je kraj radnog dana.

Mi kojima je radno mjesto i plaća nešto što postoji tamo daleko...tamo da putujemo, skupa s djecom i djecom od svoje djece.

"Kako nemaš dvi marke, mama?!"... "pa što se ti i tata ne učlanite u taj jebeni HDZ"!! Mi koji smo ugroženi ponajviše od HDZ-a, nekako se nikako ne možemo složiti s HDZ-eom. To je jedina hrvatska "nesloga".

Još od Bobana, Jelavića do doživotnog Čovića, SKHDZ-e je postao exspertno umrežena organizacija i bijele i sive i crne laži. To je razrađeni i Balkanu prilagođeni sustav klasifikacije koji nadmašuje i onu udbašku, agitprop indoktrinaciju.

Te su laži, kroz vrijeme poprimile oblik političke fuzije i prevazišle sabijenost i Pandorine kutije.

HDZ-eova kutija zla se otvara.

I to će biti dobar sukob. S jedne strane očajna želja nesložnih, za istinom. S druge strane očajni potezi da se spriječi otvaranje kutije.

Kutija će se otvoriti. Nabavljajmo maske...smrad će biti neizdrživ.

Žarko Nižić

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari