Računi veći, ali cijena struje ista

ljubuski.info

Električna energija za potrošače Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne neće poskupjeti, poruka je koju je jasno uputio menadžment ove tvrtke, nakon informacija koje su se pojavile u javnosti, a prema kojima se zbog povećanja naknade za obnovljive izvore energije očekuje poskupljenje struje.

No, za građane koji koriste usluge Elektroprivrede Herceg Bosne cijena energije ostaje ista.

S druge strane, dobre su vijesti i kada je riječ o obračunavanju tarife, a što će svakako dovesti do ušteda u kućnom proračunu svake obitelji.

Naime, ranije su se promjene ljetnih i zimskih tarifnih stavova radile svakih šest mjeseci,no to je promijenjeno u korist potrošača, na način da se ljetna (jeftinija) tarifa obračunava osam mjeseci, od 1. ožujka do 31. listopada, a zimska (skuplja) tarifa obračunava se četiri mjeseca, od 1. studenog do kraja veljače. Ovaj način obračuna ostaje i dalje.

Podsjećamo, ranije je objavljeno kako će računi potrošača električne energije u Federaciji BiH biti veći od 1. listopada budući da je na njima povećan iznos na posebnoj stavci naknade za obnovljive izvore energije.

Naime, iz elektroprivreda su podsjetili kupce kako je Vlada FBiH na sjednici 24. rujna 2020. godine donijela odluku kojom je povećala naknade za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i učinkovite kogeneracije za četvrti kvartal svim kupcima električne energije. Ukupna naknada za poticanje predstavlja proizvod jedinične naknade utvrđene vladinom odlukom u iznosu od 0,004727 KM/kWh (bez PDV-a) i ukupno obračunate potrošnje električne energije u kilovatsatima.

Riječ je o značajnom povećanju iznosa naknade, koja je za drugo i treće tromjesečje ove godine iznosila gotovo dvostruko manje, 0,002555 KM/kWh, bez obračunatog PDV-a.

Večernji list

Glas naroda

[ * neprimjereno * ] jedna lopovska, smanjite sebi plaću, ane namećite nama nove harače..
Sram vas bilo, eto mi glupi pa ne kužimo kome pare idu...

puno sita iselilo a treba nazderati glasacku uljebsku masineriju

Ja i žena smo krvavo radili da bi kupili diplome,pa poslije i posao.Nepitate se b.agro s.itnog z.uba tko će nam dat plate i vraćat kredit za kuću?

Kako tek naplaćuju kamate pa to treba goniti do Strasbourga

Biti će bolje

Ne čitate a lupate.Lipo vam piše da struja koju kupujete kod EPHB neće poskupiti,a vi odma zapinuli.

U Radisicima nema struje čim zagrmi tko će to platiti

Svi uhljebi i dezerteri partije su u elektri i treba platit tu egrelu
Treba se skupit pred općinom svi sa Sojam na mirno okupljanje-elektra je bila naša a sad je njihova prćija

Kada ce se moci odabrati TV koju placati ili ekektroprivrada na odabir . Kao I svugdje u normalno demkkratskom drustvu. Idemo trzisna utakmica.

Uskoro liberalizacija tržišta za domaćinstva za sada samo velepotrošači mogu birati distributera, još se to razvlači zbog viška uposlenika, država je potpisala energetsku agendu i morat će to uradit isto ko slovenci i hrvati, e onda će bit borba za svakog kupca i tržišna utakmica a struja sigurno neće bit jeftinija jer već je na računu odvojena mrežarina a drugi dio ide dobavljaču.

Malo se informiraj ima toga vec kod nas. Ja imam total tv, a sto se tice struje u bih imas 28 firmi koji struju prodaju pa izvoli odabrati

Plati pa se žali kakav izbor mi biramo za vas [ * neprimjereno * ] sitnog zuba-uhljebi

Računi veći, ali cijena struje ista
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari