Obilježena 25. obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

ljubuski.info

Posušje je jučer bilo središte obilježavanja 25. obljetnice osnutka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović s izaslanstvom i članovima udruge, nazočio je ovoj obljetnici te se nazočnima obratio na svečanoj akademiji.
Mi smo se kroz ovo vrijeme, kroz ovih 25 godina kako obilježavamo obljetnice naših Udruga, ali i ovo vrijeme od 90. 91., pa do 95. pomalo zaboravili, pomalo razjedinili i pomalo uvjerili sebe kako je to vrijeme iza nas i kako ne treba obilježavati obljetnice. Siguran da je Hrvatska Republika i Hrvatska zajednica Herceg Bosna učinila ono što nitko drugi u Bosni i Hercegovini nije. Dala je jedan doprinos da mi imamo mogućnost da i Republika Hrvatske osigura svoju neovisnost, svoju slobodu, unutar povijesnih granica, a s druge strane očuvali smo ono što se moglo očuvati kada je u pitanju hrvatski narod i samu Bosnu i Hercegovinu kao takvu, kazao je predsjednik Čović.

Hrvatska Republika Herceg Bosna se do kraja ugradila u sadašnje tkivo Bosne i Hercegovine. S te strane i ova obljetnica i svaka druga, neka bude poticaj, ne, da se mi bavimo prošlošću, nego, da mladim ljudima skrećemo pozornost na iskušenja i žrtve na koje smo na jedan način ponosni kada se klanjamo svima onima koji su dali svoje živote, za njih palimo svijeće, izgovaramo molitve, danas u Posušju a tako i u još 24, 25 općina, gradova, u našoj BiH gdje imamo svoje načelnike i gradonačelnike, naglasio je dr. Čović.

Nema u Herceg Bosni nikakve takozvanosti, međutim, nemojmo se previše opterećivati kada oni tako nešto govore. Oni imaju svoje strategije bez obzira u kojem ih vremenskom razdoblju iznose, bez obzira je li to vrijeme kada smo morali posegnuti za Hrvatskom samoupravom ili neko drugo u 24. godine od rata na ovamo. Tih iskušenja će biti, jer mi nismo formalno završili ono što smo trebali. Trebamo štititi vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo naših branitelja na poseban način. Dobar dio vlasti i danas nije završio kada je u pitanju pravni mir BiH, pravno uređenje BiH. U Orašju kada smo obilježavali obljetnicu Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg - Bosne, razgovarali smo s gosp. Plenkovićem i njegovim suradnicima da vidimo što se još da uraditi sa zakonima u RH kako bi naši branitelji imali svoje mjesto. To sve skupa nije završeno, ali znamo da smo u to ugradili sve što smo znali i bili smo za stolom i razgovarali oko toga. Ako i ima kakvih nezadovoljstava ne možemo ih popraviti nego radeći zajedno, naglasio je predsjednik Čović.

Ostanimo zajedno i budimo svjesni iskušenja koje smo svi zajedno prolazili i u ratno vrijeme, a i ovo vrijeme iza rata. Neka svaki put kada smo pali ili pogriješili, međusobno se razdijelili bude nauk, da više takvog luksuza ispred sebe nemamo, zaključio je predsjednik Čović uz izrečene čestitke prilikom obilježavanja 25. obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne u Posušju.

Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne naglasio je kako vrijednosti Domovinskog rata trebamo uvijek pamtiti, posebno žrtvu svih onih koji su svoje živote ostavili za bolje sutra i hrvatskog naroda i Bosne i Hercegovine.

Sve nazočne pozdravio je i general Ilija Nakić, a kao domaćin, nazočnima se obratio Branko Bago, načelnik općine Posušje pozivajući da se sjećamo i ponosimo na one koji su položili svoje živote, ali i onih koji i danas nose ratne ožiljke.

Svečanoj akademiji prethodilo je polaganje vijenaca kod spomenik Ludvigu Pavloviću, Sv. misa te mimohod do spomen obilježja na Trgu branitelja i polaganje vijenaca u Posušju.

Večernji list

Glas naroda

Čović ne drži ruku na srcu.Gdje li su mu misli do se svira himna???????????????????

Čović je naš izbor i zna mjeru svemu što ga odmah napadaš

Za Duju. Čović je vaš izbor a ne naš.Pojašnjenje: Hebrang juče kaže da je Tuđman napravio samo jednu grešku što je prihvatio sve Udbaše računajući na pomirbu a ovi su držali figu u džepu. I šta su radili ti Udbaši??? Gospodine Duje ubijali prave domoljube jednog po jednog od Mire Barešića , Ante Paradžika, Ludviga Pavlovića i Blaža Kraljevića. Duje Miro Barešić kad je došao u Republiku Hrvatsku je živio u njoj samo petnaestak dana i naravno dobio metak. Iste udbaške strukture su ostale na vlasti i bošnjačkom narodu da je tako potvrđuje sljedeća činjenica: General Sefer Halilović prigovara Aliji Izedbegoviću što bivši udbaši samo napreduju i svi su prešli u SDA. I šta se desi?? Nekoliko dana nakon toga biva ubijena Seferova supruga i njen brat.Gospodine Duje čiji je izbor da osoba koja je zadnja branila Jugoslaviju i koja se izjašnjavala kao jugoslaven i gađala autobuse HDZ-a i koja nikad nije ni krštena ni krizmana ni vjenčana u crkvi čiji je izbor???Čović je izbor SDBa ili Službe Državne Bezbednosti čije je centar u Beogradu. To je tužna istina i da mu se danas potomci ustaša i domobrana i njemačke vojske uvlače da ne kažem gdje. Moj Duje to je tužno i jadno da jadnije ne može biti. Amen!

28 godina je od okupacije Mostara od strane JNA i srpskocrnogorskih rezervista da se zna tada su im davale podršku opozicijske stranke u jednoj je bio i pogodite tko

Pa... jeli Čović veteran?

“Oj Kozaro moja gusta šumo u tebi je partizana puno...”

Ove dvi drugarice iz prvog reda su predvodile akciju u ratu

a di su ljubuski dragovoljci razbijeni u 15 udruga, postojala udruga dok se nisu poceli pravit lazni zapovjednici i invalidi, i oni su naj krivlji za to sto su dopustili

Isto ko u partizana ne može bez drugarica

Tako su posli onog rata partizani najavili otkopavanje drugarice koja je hrabro poginula malo prije završetka rata. Naručena i glazba koja je svirala dragančetovu himnu i samo tužne note. Na kraju su iskopali kobilu koja je uginula od starosti. Ali glazba je i dalje svirala, po onoj, radio ne radio svira ti radio. Nek se ne radi pa taman i dezerteri slavili, jer braniteljima nije do slave kao ovima, koji kao da žele nadomjestiti svoje dezerterstvo, antihrvatstvo i antikatoličanstvo. Nije im lako raditi (glumiti) ono protiv čega su.

nije Darijana, ali joj je ćaća u redovima tzv. JNA

A di je Pikotić..nesto ga ne vidim...

Sve ove udruge su najelitnije sluge i najodanije sluge HDZa samo što ih je puno isto što je puno uhljeba. Hercegovina je mala Bara prepuna Krokodila i nestat će im hrane to je sigurno.

Slika govori više od 1.000 riječi. Pravo pitanje je gdje su stvarni dragovoljci.

Ajmo Ljubušaci pogađate tko je iz vašeg mjesta predstavljao udrugu u Posušju.Nitko zato što udruga ne postoji u vašem mjestu.Kod vas je na snazi SUBNOR. i ZAVNOBIH.Ajmo HDZovi kokošari da vidim komentare. Ajmooooooo!!!

Baš nitko nije bio iz Ljubuškog baš čudno. Jeli točna ova informacija? Hvala na odgovoru unaprijed.

Pošten narod neće skupa sa udbašijom. Vidi udbaša dragančeta ševinog dobročinitelja.

Garib do gariba našim riječnikom rečeno

garib? pa zar nije to iz turskog rjecnika? a ja ti si kmet

GARIBI u duši to je ova "gospoda" sa fotografije!!!!!!!!

-ovna do dna meda nimalo ...jedan general HVOa moli Boga pred večeru u jednom svadbenom salonu... i šta se desi? Od sve tri molitve je znao deset riječi i obrukao se. E sad da mi je znati zna li naš "dobročinitelj,spasitelj, izbavitelj i Blaženi Dragan Čović i pet riječi od sve tri molitve"?

LJubuški udbaši i ratni dezerteri na čelu sa Nevenkom i Borasom su bili u Vitini na 28 obljetnicu umorstva L.Pavlovića dasu otošli gore bi bili u zadnjem redu jer ga Draganče ne šljivi za suvu šljivu a ovako su u Vitini u prvom redu.

Nikog iz LJubuskog oni nisu ni imali dragovoljce i veterane

udbaši slave dan dragovoljaca fantastično a udbaši ljubuškog su se davno povukli u ilegalu da izbjegnu hag a tamo su poslali stranačke prijatelje naivce a one tvrde su likvidirali tajanstvenim likvidacijam
na njihovo mjesto je ubaćen draganče jugoslaven da dovrši politiku porobljavanja hrvata a istjerivanje muslimana
da je parađik živ ni jedan musliman ne bi bio potjeran niti nijedan domoljub likvidiran
ljubuški bi bio kotar a ne bi se sve preselilo u široki koji ima svoj jaki udbaški lobi

Vidi ovog zdravka reza juce bijo obicni porucnik sada pomocu uvlacenja hdz_u brigadir.

Mozeli rezo general dase prisjeti dije bija 1991 kadje rat pocejo i kadse ukljucijo u rat ako nije tajna jer bit general nije mala stvar i dije zavrsija faks dije sve ratova neka navede kakoje zasluzijo cin bez uvride ako neko moze da objasni hvala

svi ovdi okupljeni ne vride po piizzzde vode

Zivio drug Dragance.Ovo je njemu u slavu.Skupili se da mu dizu repinu.

Gdje je bio Dragan Čović prije 28 godina kada su Mostar okupirali JNA i rezervisti iz Srbije i Crne Gore i šta je radio tih mjeseci ajmo dok nas ima živih svjedoka

Rezo ti nije bija uratu nikako sto posto eto prave istine

Jesu li ovo veterani dezerteri sa Dragančetom voždom jugoslavenom na dernečenju? Ne vidim mu druga Milorada?

Obilježena 25. obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari