Županijska skupština danas bira zastupnike u Dom naroda Parlamenta FBiH

ljubuski.info

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je ovjerilo kandidacijske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Skupštine Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) i Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK), potvrđeno je iz SIP-a BiH.

Kada je u pitanju Skupština Zapadnohercegovačke županije, SIP BiH je ovjerio ukupno četiri kandidacijske liste, sve četiri su iz reda hrvatskog naroda.

Prva je kandidacijska lista koju je podnijela Hrvatska demokratska zajednica i HKDU BiH, a na njoj su Zdravko Bešlić, Damir Jurišić i Žana Miličević. Druga je kandidacijska lista zastupnika Tomislava Mandića na kojoj su Tomislav Mandić, Ivan Damjanović i Klaudija Skoko.

Treća kandidacijska lista iz ZHŽ koju je SIP BiH ovjerio je kandidacijska lista Hrvatske stranke prava na kojoj je Zvonko Jurišić, a četvrtu kandidacijsku listu je podnijela zastupnik Marija Iličić i na njoj su Marija Iličić i Ivan Leko.

Skupština Zapadnohercegovačke županije zakazala je sjednicu za danas u 12 sati na kojoj bi trebao biti i izbor zastupnika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je do jučer ovjerila kandidacijske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz pet županijskih skupština.

Ranije je to uradila iz skupština Tuzlanskog kantona, Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona i te liste su im vraćene da bi u županijskim skupštinama proveli izravne izbore i nakon toga dostavili rezultate SIP-u BiH. Jučer je ovjerila kandidacijske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Skupštine Zapadnohercegovačke županije i Skupštine Unsko-sanskog kantona.

Ukupno iz pet županijskih skupština su dostavljene kandidacijske liste, SIP BiH je izvršio provjere i ovjerio ih, dok iz pet županijskih skupština još nisu dostavljene kandidacijske liste.

FENA

Glas naroda

opet pekač ćevapa u ratu mandić i polugrob iz pošušja

Budite domoljubi,odustanite od svih funkcija u sarajevu.

Što bi odustali kad ih je NAROD birao

Mandicu kako te nije stid za svo vrijeme nisi glasa pustio i opet bi sjedio tamo, gori je onaj ko te tamo ubaci, nit zboriš nit mrmoriš a plata ide baš te briga

Ne znam zašto više pišete o odlukama u županiji kad je sve bilo jasno već na prve dvije sjednice i ova zadnja za donosenje proračuna. HDZ 1990 je dogovorio s HDZ BiH da idu u vlast na federalnoj razini, naravno da ih HDZ1990 na nižim razinama mora podržati. Imaju 19 ruku zajedno, a potrebno je 18 za tri zastupnika u Domu naroda. Imamo kao 7 zastupnika iz oporbe, da su kakvi izbacili bi jednog u Dom naroda i to je onda politika, ali ne moze kad se HDZ1990 priklonila HDZ-u BiH. Ovo nema veze s politikom, bojkotirajte članke o županiiji.

Županijska skupština danas bira zastupnike u Dom naroda Parlamenta FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari