Elektroprivreda HZHB u plusu

ljubuski.info

U sjedištu Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne d.d. Mostar, u ponedjeljak 18.lipnja, održana je 33. skupština Javnoga poduzeća Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar na kojoj je predsjedavala Jasmina Pašić, punomoćnica Vlade Federacije BiH u ime državnoga kapitala BiH.

Na toj redovitoj skupštini usvojeno je Godišnje izvješće o poslovanju Društva za 2017. godinu, koje uključuje Izvješće o poslovanju za 1.-12. mj. 2017. godine i Izvješće neovisnoga revizora za godinu 2017. godine, te izvješća o radu Nadzornoga odbora Društva i Odbora za reviziju Društva za 2017. godinu.

Zaposleno 2.142 radnika

Sva su izvješća jednoglasno usvojena nakon što je izvršni direktor za ekonomske poslove Anto Tutiš dao detaljna obrazloženja za Izvješće o poslovanju za I-XII. mjeseci 2017. istaknuvši:
Društvo je uspješno poslovalo u 2017. godini, ostvarivši dobit u iznosu od 237.441,00 KM. Proizvedeno je 1.287 GWh, što je manje od planiranoga za 18,26 posto. Dakle, i pored prošlogodišnjih nepovoljnih vremenskih uvjeta i slabije hidrologije, Društvo je pozitivno poslovalo. Na tržištu električne energije nabavljeno je 762 GWh, što je u odnosu na planirano više za 258 posto, dok je prodaja električne energije na tržištu u 2017. godini bila 429 GWh, odnosno 9 posto više od plana, prodaja susjednim elektroprivredama iznosila je 167,48 GWh električne energije. Gubici električne energije na mreži distribucije iznosili su 10,42 posto od preuzete električne energije. Ukupan stupanj naplate ostvaren je u iznosu od 97 posto, odnosno 101,42 posto za kupce na distribucijskoj mreži, 113,98 posto za kupce na 110/220 kV i 86 posto ostala prodaja na tržištu. Na dan 31. prosinca 2017. godine u Društvu je bilo zaposleno 2.142 radnika, što je sukladno Poslovnom planu.

Na Skupštini je istaknuto da je pozitivno mišljenje neovisnoga revizora, a financijska je uspješnost i novčani tokovi EPHZHB-a za tada završenu godinu u skladu s Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja.

Predsjednik Nadzornoga odbora Društva Božo Perić dao je detaljno obrazloženje Izvješća o radu Nadzornoga odbora Društva za 2017. godinu, dok je Izvješće o radu Odbora za reviziju Društva za 2017. godinu nazočnima detaljno obrazložio predsjednik Odbora za reviziju Društva Vedran Smiljanić.

Dobit u iznosu od 237.441,00 KM ostvarena u 2017. godini, usmjerava se na pokrivanje gubitka iz ranijih godina, zaključeno je na Skupštini.

Glas naroda

Neće da fali,izborna je godina

Vidi dezertera što su se uživili u uloge.

Sto je sa ljudima sto su kypili dionice EP HZHB..Koliko znam samo su jednom ispatili neku min.dividendu i vise nikad nista.a oni zaraduju enormne svote i nikom nista...valjda dionicari imaju pravo na neku dobit.ako netko nesto zna u svezi ovog volio bi da objavi.

to su ti fore kapitalizma oko dionica, nema vam ni marke dividende jer igra ide ovako ljudi ulože novac kao dioničari a partija se zaposli s ogromnim plaćama i natrpa glasačko tijelo u poduzeće te još pri tome digne ogromne kredite u startu, tako da sav zarađeni novac ide bankama i za plaće partije a dioničari šipak, to vam je igra zahvalite se hdz-u na tome

Iduću godinu idu u minus,onda iz tog minusa otvaraće Central banku.Samo da se zna šta partija planira

Morate bit u plusu sa Titina Rotora i i Statora Narodu isisavate zadnju marku Jazavci Uhljebi [ * neprimjereno * ]

Lako je bit u plusu kad nema kokurencije opleti po masi

i Mucić bi bio u plusu da more derat kao i koliko hoće.

Sto nece biti u plusu kad je ukupan trosak proizvodnje jednog MW/h do 8 eura a zarobljenim robovima prodaju po min. 60 eura. A robovi im izgradili elektrane.Najaci su oni njihovi djelatnici sto su se umislili da su najpametniji...a neznaju ko im glavu nosa

Djelatnici najbolji za šumarije ali ne da pilaju drva nego da izvlače balvane

zato je narod i okoliš u minusu

Elektroprivreda u plusu samo 237 tisuća a Milas barem milion

Lako ti je bit u plusu diži cjenu i deri narod

A jest vam strašan plus - sramota. Violeta 31 milion, vi dvista iljada. Popapali ugljeni, neregularne nabavke i reprezentacija.

Elektroprivreda HZHB u plusu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari